Η πρώτη μέρα του χρόνου ζητάει ένα δυνατό και νόστιμο ξεκίνημα, έτσι για να πάει καλά όλη η χρονιά. Ετοιμάζουμε brunch στο σπίτι λοιπόν, (γιατί για πρωινό αποκλείεται να ξυπνήσουμε μετά το ρεβεγιόν της παραμονής), με αλμυρές και γλυκές επιλογές και καλούμε και φίλους γιατί το brunch θέλει παρέα.

Αλλά επειδή όπως είπαμε, το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνήθως δεν τελειώνει νωρίς και οι περισσότερες οικοδέσποινες το τελευταίο που θέλουν είναι να περάσουν μία ακόμη δύσκολη μέρα στην κουζίνα, αφήνετε τα περίπλοκα πιάτα στην άκρη και ετοιμάζετε κάτι πιο απλό, αλλά πάντα γευστικό. Θέλετε ιδέες;

croisant

Ξεκινάμε από τα βασικά. Το brunch μπορεί να μην είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ζητάει και αυτό μαρμελάδες και μέλι, που απλώνονται πάνω σε φέτες ψωμί, φρυγανιές και κρουασανάκια. Ειδικά για τα τελευταία, αν πάρετε έτοιμη ζύμη για κρουασάν και τα ψήσετε στο φούρνο σας γεμίζοντας την κουζίνα ωραία αρώματα, οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν. Μην παραλείψετε και τα δημητριακά, όμως, όπως μπουκίτσες βρώμης με σοκολάτα ή berries και επειδή δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο brunch αλλά για το Πρωτοχρονιάτικο, θα τα σερβίρετε με βουβαλίσιο γιαούρτι ή γάλα!

avga

Πρωταγωνιστές σε κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του είναι τα αβγά σε διάφορες εκδοχές. Προτιμήστε βιολογικά αβγά και φτιάξτε στα γρήγορα scrambled eggs, ελληνική στραπατσάδα με ντομάτες ή και ομελέτα που θα γίνει πιο γιορτινή αν τη σερβίρετε με φέτες καπνιστού σολομού. Δίπλα τους και εναλλακτικά burgers με φέτες από απάκι ή νούμπουλο αντί για μπιφτέκι και τόστ αλμυρά και γλυκά ή αλλιώς τοστ με ζαμπόν και τυρί ή με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνες.

Αν σας αρέσουν οι πίτες και δεν έχει μείνει κάτι από το τραπέζι της παραμονής, δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο πρωί-πρωί. Στα ψυγεία των super markets βρίσκετε πολλές και νόστιμες επιλογές σε κατεψυγμένες πίτες, που καλύπτουν κάθε γούστο.

muslie

Για γλυκά δεν το συζητάμε, αν έχετε όρεξη θα φτιάξετε pancakes που τα σερβίρετε με πραλίνα φουντουκιού, maple syrup και φρέσκα φρούτα ή θα προτιμήσετε τα κλασικά τσουρέκι, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Μάλιστα, τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων γίνονται βάση και για λαχταριστά επιδόρπια, απλά βάζοντας σε μπολάκια κομμάτια από μελομακάρονα και κουραμπιέδες μαζί με γιαούρτι ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα.

tsai-kanela

Αναπόσπαστο κομμάτι του brunch αποτελούν και τα ροφήματα ή ακόμη και τα ποτά. Καφές, τσάι (αν βρείτε και μία χριστουγεννιάτικη ποικιλία με μαύρο τσάι, κανελογαρύφαλλα, μπαχαρικά και πορτοκάλι ακόμη καλύτερα για να είσαστε στο πνεύμα των ημερών), χυμοί φρούτων, αλλά και ένα αφρώδες λευκό κρασί συνοδεύουν εξαιρετικά το brunch σας.

egg

Και αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα χρειάζεστε για να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα αυτό το εντυπωσιακό Πρωτοχρονιάτικο brunch, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε κάποιο από τα καταστήματα της ελληνικής αλυσίδας My market, όπου βρίσκετε τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα, στη μεγαλύτερη ποικιλία, με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και σε ανταγωνιστικές τιμές.