Έχει σχεδόν μόνο φίλους, άπειρα κοσμητικά επίθετα, η θέα της αναστατώνει και η γεύση της απογειώνει. Η σοκολάτα είναι μια από τις μεγάλες μας αγάπες, γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές μας για το γλυκό επίλογο στο καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι.

Όπως όλες οι γιορτές λοιπόν έτσι και η Λαμπρή τη θέλει τη γλύκα της και η σοκολάτα είναι η σταθερή αξία που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο πασχαλινό τραπέζι. Η συνηθέστερη μορφή που χρησιμοποιείται σε παντός τύπου γλυκά είναι η κλασική πλάκα κουβερτούρας. Υπάρχει ωστόσο και Κουβερτούρα Γάλακτος και η Λευκή. Συνήθως την κόβουμε σε όμοιου μεγέθους κομμάτια, τη λιώνουμε και τη χρησιμοποιούμε στην πλειοψηφία των συνταγών ζαχαροπλαστικής από κέικ και τούρτες, κρέμες και μους ως γέμιση, μέχρι σάλτσες και επικαλύψεις. Η Κουβερτούρα σε Σταγόνες ενδείκνυνται σε κούκις, μπράουνις και κέικ όπου θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια σοκολάτας. Η Κουβερτούρα σε Νιφάδες ενδείκνυται για διακοσμήσεις τούρτας και γλυκών, όπως επίσης και η Τρούφα Σοκολάτας.

lefki-sokolata

Η ΓΙΩΤΗΣ διαθέτει μια πλούσια γκάμα προϊόντων κουβερτούρας για οικιακή ζαχαροπλαστική: Πλάκα Κουβερτούρα κλασική, Κουβερτούρα Γάλακτος, Κουβερτούρα Λευκή και Κουβερτούρα 65% Κακάο. Επίσης διαθέτει για μεγαλύτερη ευκολία Κουβερτούρα σε Σταγόνες, Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες, Κουβερτούρα σε Νιφάδες, Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες, Έτοιμο Γλάσο, Τρούφα Σοκολάτα και Τρούφα Έγχρωμη, το Party Décor.

anoixi-sokolata

Χρήσιμα tips για τέλειο αποτέλεσμα
*Πριν λιώσετε την κουβερτούρα, την κόβετε σε μικρά κομμάτια όμοιου μεγέθους. Ποτέ ολόκληρη την μπάρα.
*Χρησιμοποιείτε μικροκύματα ή μπεν μαρί πάντα σε μέτρια θερμοκρασία. Η απευθείας επαφή με τη θερμότητα, ιδιαίτερα τη δυνατή, είναι καταστροφική, καθώς η σοκολάτα καίγεται, γίνεται θαμπή και συμπαγής, χωρίς να μπορεί να δουλευτεί πλέον.
*Στα μικροκύματα χρησιμοποιείτε μέτρια θερμοκρασία, κατάλληλο πλαστικό σκεύος, ενώ επιχειρείτε το λιώσιμο σε μικρές χρονικές δόσεις ανακατεύοντας ενδιάμεσα με σπάτουλα σιλικόνης.
*Στο μπεν μαρί ρίχνετε τη σοκολάτα σε μεταλλικό σκεύος που τοποθετείτε πάνω από ένα μεγαλύτερο, το οποίο έχετε σε μέτρια θερμοκρασία και μέσα του σιγοβράζει νερό. Το νερό δεν ακουμπά το πάνω σκεύος ούτε και τη σοκολάτα μας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με σπάτουλα σιλικόνης ή πλαστική.
*Αποφεύγετε να έρθει σε επαφή η σοκολάτα με νερό, καθώς τη λιώνετε. Μια δυο σταγόνες είναι ικανές να την καταστρέψουν, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι η σπάτουλα και το σκεύος μέσα στο οποίο βρίσκεται η σοκολάτα είναι εντελώς στεγνά και το σκεύος εφαρμόζει καλά πάνω από το άλλο με το νερό.
*Δεν ρίχνετε ποτέ το αλκοόλ στη λιωμένη σοκολάτα χωρίς να έχετε προσθέσει προηγουμένως μια λιπαρή ουσία (π.χ. Βούτυρο).