Ενώ οι περισσότεροι ανυπομονούν για το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα, υπάρχουν και κάποιοι που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και λένε όχι στον οβελία και στα λοιπά κρεατοφαγικά εδέσματα. Για εσάς λοιπόν, αγαπητοί vegetarians, έχουμε τον απόλυτο οδηγό για το πιο πετυχημένο πασχαλινό τραπέζι τις γιορτινές εκείνες μέρες.

40030531 - banana bread with chocolate chips on wooden table

Για Πάσχα χωρίς κρέας, αλλά απόλαυση στο φουλ
Μπορεί για όλους τους κρεατοφάγους να υπάρχουν χιλιάδες προτάσεις για πασχαλινά πιάτα από περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές, για τους χορτοφάγους, όμως, οι επιλογές είναι πάντα φαινομενικά περιορισμένες. Προσέξατε ότι γράφουμε «φαινομενικά»; Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε να φτιάξετε πληθώρα γευστικών και απολαυστικών πιάτων.

Ξεκινώντας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μη νομίζετε ότι θα στερηθείτε τη μαγειρίτσα, αφού μπορείτε να προετοιμάσετε τη δική σας εκδοχή με μανιτάρια πλευρώτους και χορταρικά και να τη δέσετε με Κορν Φλάουρ. Για συνοδευτικό μια εξαιρετική ιδέα είναι να φτιάξετε μερικά φαλάφελ με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Σάς προτείνουμε να τα σερβίρετε με αραβικές πιτούλες, χούμους και ψητές μελιτζάνες. Βάζουμε στοίχημα ότι θα γίνετε ο αγαπημένος συνδαιτυμόνας στο οικογενειακό τραπέζι!

pennes me mprokolo

Την Κυριακή του Πάσχα, μετά το τσούγκρισμα των αβγών, απολαύστε μια τυρόπιτα με πλούσια Μπεσαμέλ ή μια χορτοφαγική πίτα με Πουρέ Πατάτας. Αμέσως μετά σερβίρετε Κρέπες με σπανάκι και τυριά ή λαχανικά και κόκκινη σάλτσα. Σάς υποσχόμαστε ότι όλοι θα παραμερίσουν το αρνί και θα αρχίσουν να “κλέβουν” μπουκιές από το δικό σας φαγητό.

Η ώρα του γλυκού είναι η δική σας στιγμή να λάμψετε! Μπορείτε να συμμετέχετε σε όλες τις παραδόσεις, απολαμβάνοντας πασχαλινά γλυκάκια από τα χεράκια σας. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κουλουράκια χρησιμοποιώντας Μπέικιν Πάουντερ, αλλά και μοσχοβολιστά κι αφράτα τσουρέκια με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά Νωπή.

Graten me laxanika kai poure

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα γευστικότατο πασχαλινό γεύμα, που μέχρι και ο πιο φανατικός κρεατοφάγος θα ζηλέψει!