Kάθε οικοδέσποινα έχει μονίμως το ίδιο άγχος: Να ικανοποιήσει τους καλεσμένους της. Υπάρχουν όμως μερικές, που αυτό δεν τους αρκεί και θέλουν όχι μόνο να τους ικανοποιήσουν, αλλά και να τους εντυπωσιάσουν με τη φιλοξενία και τα πιάτα τους.

giortino-trapezi2

Μια τέτοια οικοδέσποινα για ορεκτικό θα επιλέξει ένα πλατό τυριών με μαστέλο κατσικάκι, βλαχοτύρι, καπνιστό ταλαγάνι, κατίκι Δομοκού, γραβιέρα Κάσου, γαλοτύρι και χίλια δυο άλλα τυριά που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο. Τα αλλαντικά που αφήνει να “παρευρεθούν” στο τραπέζι της θέλει να είναι από κάθε γωνιά της Ελλάδας: Λατρεύει το παστό Μάνης, το απάκι Κρήτης, αλλά και το Νούμπουλο Κέρκυρας.

giortino-trapezi-anoigma

Η σαλάτα της δεν θα έχει μόνο μαρούλι και ντομάτα, αλλά και κους κους πικάντικο και κοπανιστή Άνδρου. Δεν πρόκειται ποτέ να καταδεχτεί να σερβίρει έτοιμο ψωμί και γι’ αυτό θα το ζυμώσει μόνη της με πολύσπορο αλεύρι, χαρουπάλευρο ή καλαμποκάλευρο.

Για το κυρίως θα επιλέξει τα πιο εκλεκτά κρέατα, τα πιο φρέσκα λαχανικά και τα πιο ποιοτικά δημητριακά. Το γεύμα κλείνει πάντα με ένα γευστικό και χωνευτικό λικεράκι με λεμόνι ή μια τσικουδιά. Ανήκει στις γυναίκες που παίρνουν το παραδοσιακό και το απογειώνουν.

shutterstock_153184307 (limonchelo)

Στα μελομακάρονά της χρησιμοποιεί χαρουπόμελο ή πετιμέζι, ενώ φροντίζει να τα σερβίρει με ένα βουβαλίσιο παγωτό ή frozen yogurt, ώστε να ευχαριστηθούν και οι μικρότεροι καλεσμένοι. Ακόμη όμως και εάν δεν προλάβει να τα φτιάξει η ίδια, είναι σίγουρο ότι θα ψάξει να βρει τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα γιορτινά γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια και ξεροτήγανα.

kourabiedes_ANOIGMA

Ένα τέτοιο εντυπωσιακό τραπέζι βέβαια θέλει την προετοιμασία του. Γι’ αυτό και η οικοδέσποινα αυτή δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη ή για την τελευταία στιγμή. Πηγαίνει κατευθείαν στα My market, που ξέρει ότι θα βρει τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα, στη μεγαλύτερη ποικιλία και φυσικά στις πιο ασυναγώνιστες τιμές. Ποιος είπε ότι το γιορτινό μενού θα πρέπει να είναι το ίδιο κάθε χρόνο;