Δεν υπάρχει καλύτερο γλύκισμα για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά και ελαφριά, από μία φρουτοσαλάτα. Και μπορεί από μόνη της να είναι ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο, ωστόσο υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι να την αξιοποιήσετε, δημιουργώντας λαχταριστά και εντυπωσιακά γλυκά.

Οι φρουτοσαλάτες σε κονσέρβα είναι η εύκολη και σίγουρη λύση, που τις έχετε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας και έτσι δεν ξεμένετε ποτέ από φρούτα. Στα συν ότι σας εξασφαλίζουν μεγάλη ποικιλία φρούτων, ακόμη και όταν αυτά δεν βρίσκονται στην εποχή τους -γιατί δηλαδή να μην μπορείτε να απολαύσετε ροδάκινα τον χειμώνα;

Και αν αναρωτιέστε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να βάλετε τις φρουτοσαλάτες στο πιάτο σας, σας έχουμε 7 έξυπνους τρόπους που σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ:

FROUTOSALATA KOMPOSTA MIKRI

1. Γίνονται η τέλεια επικάλυψη σε λαχταριστές τάρτες – ιδιαίτερα αν πήξετε το σιρόπι με λίγη ζελατίνη
2. Συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο το γιαούρτι μαζί με μούσλι ή νιφάδες βρώμης στα πρωινά σας γεύματα.
3. Προσθέτουν στις μους και τις κρέμες σας τη φρουτένια πινελιά που τις κάνει ασυναγώνιστες.
4. Γίνεται τέλειο σορμπέ. Απλώς σουρώστε τα φρούτα από το σιρόπι και παγώστε τα στην κατάψυξη. Ύστερα χτυπήστε τα παγωμένα κομμάτια των φρούτων στο μπλέντερ με λίγο από το σιρόπι της κονσέρβας και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
5. Προσθέστε τα σε ζελέ φρούτων ή κρασιού. Μην ξεχάσετε να στραγγίσετε τα φρούτα από το σιρόπι. Το σιρόπι κρατήστε το στο ψυγείο για να σιροπιάσετε κανένα κέικ.
6. Σερβίρετε τα κομματάκια των φρούτων μαζί με τηγανίτες ή πανκέικς περιχυμένα με μέλι.
7. Φτιάξτε απίθανες τούρτες με μπισκότα σαβαγιάρ και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σουρώστε τα φρούτα από το σιρόπι. Ανακατεύετε τα φρούτα με την κρέμα αφού κρυώσει και με το σιρόπι σιροπιάζετε τα σαβαγιάρ.

giaourtogluko me frouta

Φρουτοσαλάτες Del Monte
Η Del Monte παράγει από το 1892, κονσερβοποιημένα φρούτα, λαχανικά και χυμούς και διαθέτει εργοστάσιο στην Ελλάδα. H καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής και ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος της Del Monte αποτελεί εγγύηση συνεχούς προσφοράς προϊόντων ανώτερης ποιότητας στον καταναλωτή. Η ιδιαίτερη φροντίδα στην παραγωγή των προϊόντων, από την καλλιέργειά τους έως και την τελική συσκευασία, έχει ως αποτέλεσμα η Del Monte να είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική της ποιότητα.

Η Del Monte είναι πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή ανανά, το πιο γνωστό ίσως προϊόν της, που μπορείτε να βρείτε σε ροδέλες, σε κομμάτια, σε σιρόπι αλλά και σε φυσικό χυμό. Δίπλα του και τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα αχλάδια, που σας εξασφαλίζουν γευστικά φρούτα κάθε μέρα, όλο το χρόνο! Η εταιρία Μέλισσα ΚΙΚΙΖΑΣ διανέμει αποκλειστικά από το 2000 στην Ελλάδα τα προϊόντα Del Monte.