Σε ένα επίσημο κάλεσμα ή στο κυριακάτικο τραπέζι η οικοδέσποινα βάζει όλη της τη μαστοριά στα πρώτα και φυσικά στα κυρίως πιάτα που τις περισσότερες φορές θέλουν λίγο παραπάνω κόπο για να είναι όλα στην εντέλεια. Υπάρχουν ωστόσο και λύσεις στην αγορά που όταν τις βάλετε στην κουζίνα και όλα θα πετύχουν και χρόνο θα γλυτώσετε.

Τα πρώτα πιάτα είναι ουσιαστικά αυτά που προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει, δηλαδή το κυρίως πιάτο. Τα μαγειρικά χέρια είναι συνήθως μόνο δύο, η προετοιμασία χρονοβόρα και η εξοικονόμηση χρόνου -χωρίς όμως οικονομία στο γευστικό αποτέλεσμα- είναι πάντα τα τελικά ζητούμενα. Η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε και η τεχνική σας είναι αυτά που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα οπότε όλα ουσιαστικά εξαρτώνται από αυτά. Ποιες όμως είναι οι επιλογές που θα λύσουν τα χέρια σας απλοποιώντας ακόμα και το πιο πολύπλοκο πιάτο;

soufle5435

Οι κρέπες είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα ορεκτικά που μπορείτε να φτιάξετε με ό,τι υλικά τραβάει η όρεξή σας. Χρησιμοποιώντας Μίγμα για Κρέπες, φρέσκο γάλα και λίγα αβγά σε λίγα μόλις λεπτά έχετε έτοιμη ζύμη για κρέπες που θα είναι η βάση πληθωρικά νόστιμων πιάτων ενώ με την προσθήκη έτοιμης Μπεσαμέλ στα μίγματα της γέμισης στις πίτες, τις τάρτες και τα ζυμαρικά φούρνου εμπλουτίζετε χωρίς περίσσιο κόπο την υφή και τη γεύση των συνταγών σας. Ο ρόλος της γέμισης στον Πουρέ Πατάτας, που στην αγορά θα βρείτε επίσης έτοιμο, του ταιριάζει γάντι οπότε τολμήστε να τον δοκιμάστε συνδυασμένο με λευκά ή κίτρινα τυριά, λαχανικά, κιμά ή αλλαντικά. Ωστόσο είναι υπέροχος και ως συνοδευτικό δίπλα σε κρεατικά, πουλερικά ή ψάρια.