Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Τσαμπουράκης και ο Μιχάλης Μαμουλάκης, με πολλή φαντασία και άλλο τόσο ψάξιμο σε παλαιοπωλεία, κατάφεραν να μεταμορφώσουν σε κουκλόσπιτο ένα υπόγειο της πιάτσας των Πετραλώνων.

W02A1602_anoi

Όπου κι αν κοιτάξεις θα ανακαλύψεις κάτι από την παιδική σου ηλικία: Το φορμάικα τραπέζι της κουζίνας, τις καρέκλες της τραπεζαρίας, τα πιατάκια του γλυκού της γιαγιάς και τα ποτηράκια του λικέρ της, να και το φωτιστικό που είχαμε στο εξοχικό…

W02A1645

Σε μια τόση δα κουζινούλα επικρατεί αναβρασμός, ο ίδιος που κυκλοφορεί και στις χαρούμενες παρέες των τραπεζιών, μετά τις δυο τρεις πρώτες, παγωμένες ρακές. Κορίτσια σαν ροδάκινα θα σε σερβίρουν χαμογελαστά, οι τιμές του μικρού μενού θα σου δώσουν αβάδιστα την άδεια να το δοκιμάσεις όλο: Και μόνο για τα ζεστά χόρτα με το αρωματικό κρητικό ελαιόλαδο και την κατσικίσια, ρουστίκ φέτα που παίρνουν από κάποιο βοσκό θα μπορούσα να έρχομαι κάθε μέρα.

W02A1580

Α, και για τις όνειρο χοντροκομμένες πατάτες που βράζουν πριν χρυσοροδίσουν ολοτράγανες, σερβιρισμένες με ξύγαλο, αφού το μενού έχει μια αγάπη για την Κρήτη. Εξού και οι άκρως πετυχημένοι μπουμπουριστοί χοχλιοί με το πλούσιο δεντρολίβανο αλλά και οι κοκκινιστοί, με το λίγο κρεμμυδάκι. Το κότσι της ημέρας είχε γίνει ανάρπαστο, παρηγορηθήκαμε με κεφτεδάκια που τους έλειπε ένα αρωματικό παραπάνω και με ένα καλό σαγανάκι με ψητά πλευρώτους σβησμένα με μπαλσάμικο.

info
Τρώων 48, Πετράλωνα, τηλ. 210 3416668.