Έκανε την άφιξη του στο Κολωνάκι στα μέσα του καλοκαιριού και όπως καταλαβαίνετε δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε τη νέα αυτή πρόταση, που φέρνει τη δροσιά της θάλασσας στο κέντρο της πόλης.

Έπειτα από μερικά χρόνια κατάπτωσης, αφού η κοσμική πιάτσα του Κολωνακίου μετακόμισε στο Νέο Ψυχικό, η Τσακάλωφ βιώνει μια δεύτερη αναγέννηση.

soiree

Πολλά καινούρια μαγαζιά μεταμορφώνουν σε αδιαχώρητο τον πεζόδρομο, που πλέον μαζεύει μια φρέσκια νεολαία, αυτή που μαγειρεύει μια καινούρια, χαρούμενη αύρα όταν μπερδεύεται με τους παλιούς ύποπτους της γειτονιάς.

Σχεδόν πάνω στην πλατεία, το Soirée, στο μαύρο της αστραφτερής λάκας, με περιμετρικούς καθρέφτες και μια τεράστια μπάρα θυμίζει τα παλιά κλαμπ που λάτρεψε το Κολωνάκι της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Δυνατές μουσικές με ό,τι μουσικοχορευτικό αγαπήσαμε στην πρώτη μας νιότη μαζί με φρέσκες μουσικές, μια χαλαρή κινητικότητα που θυμίζει Θεσσαλονίκη.

Άλλος πίνει το ποτό ή τον καφέ του στα τραπεζάκια, άλλος δοκιμάζει στρείδια και γυαλιστερές στο εσωτερικό. Oyster bar με κυδώνια, γυαλιστερές και πετροσωλήνες που φθάνουν ολόφρεσκα κάθε μεσημέρι στις 12, bagels με σολομό και γαλλική μπαγκέτα με προσούτο για μια μεσημεριάτικη στάση στην καρδιά του κουτσομπολιού και της περαντζάδας, δημιουργική κουζίνα το βράδυ από τον Γιάννη Στανίτσα, επιφανή σεφ που έχει δουλέψει το βυθό με μεγάλη σοβαρότητα και φαντασία.

Yannis-Stanitsas-2

Με θέα σε επιφανείς αστέρες της τηλεόρασης και της καλλιτεχνίας, θα δοκιμάσεις μια δροσερή σαλάτα με σάλικορν, ξινήθρα, αβγοτάραχο και βινεγκρέτ από φύκια με μοσχολέμονο, σεβίτσε τόνου πάνω σε μαύρη κινόα, σασίμι και σούσι, σκιουφιχτά μακαρόνια με φρέσκα όστρακα και σπαγγέτι με φρέσκο αχινό, ενώ θα κλείσεις με κρέμα από σοκολάτα Valhrona και καραμελωμένο φουντούκι. Μια κουζίνα που φλερτάρει με την Ασία και την Ιαπωνία, αλλά στη βάση της παραμένει γαλλοευρωπαϊκή, με αρκετές ελληνικές πινελιές στην πρώτη ύλη.

info
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591.