Φτάνοντας στο ανανεωμένο λιβανέζικο του Αμαρουσίου το μάτι σου πέφτει στα χτιστά σεπαρέ και στους πολυελαίους από χρωματιστά γυαλιά…

Τα ποιήματα στους τοίχους σε αραβική γραφή και τα διακοσμητικά -τα περισσότερα φερμένα απο την Ανατολή- σε μεταφέρουν σε άλλη γη και σε άλλα μέρη. Μια ζεστή και όμορφη σάλα ντυμένη στα κόκκινα και τα πορτοκαλί, μια μπάρα κομψή, που σερβίρει αφεψήματα και υπέροχα τσάγια κι ένας ξυλόφουρνος, που δεν σταματά να ψήνει πίτες είναι ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα.

o kipos tis EDEM2

Η συνέχεια είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με γεύσεις που έρχονται κατευθείαν από το Λίβανο: χούμους, μελιτζανοσαλάτα μουτάμπαλ, αραβικές φλογέρες με παστουρμά, αράγιες, φαλάφελ, κίμπε, σις ταούκ, γιαουρτλού κεμπάπ είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ετοιμάζονται καθημερινά στον Κήπο της Εδέμ.

o kipos tis EDEM4ERG_8059

Ωραία συνήθεια εξ Ανατολής, ο αραβικός καφές με κάρδαμο που προσφέρει το μαγαζί στο τέλος, αλλά και ο ναργιλές με ποικιλία αρωμάτων για τους λάτρεις του είδους. Κι αν αναρωτιέστε αν έχει χορό της κοιλιάς, ε ναι, λοιπόν, κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει !

info
Περικλέους 24 & Δραγούμη 6, Μαρούσι, τηλ. 210 6146808-7.