Το Cinque της Λαμίας, πριν από δυο περίπου χρόνια, αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες του, ο Γρηγόρης Πρασσάς και η Ευαγγελία Τσέλιου, διάλεξαν την ιστορική γειτονιά του Ψυρρή για να στήσουν την καινούργια τους δουλειά. Και τούτη η επιλογή, νομίζω καθόρισε και τη φυσιογνωμία του Cinque, που στοχεύει κυρίως στους αλλοδαπούς επισκέπτες της πόλης, καθώς η περιοχή έχει πάψει από καιρό να αποτελεί πόλο έλξης για τους γηγενείς.

Χώρος: Πολύ μικρός, στα όρια της μινιατούρας, εσωτερικός χώρος, που με δυσκολία φιλοξενεί 20 άτομα. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο για τις καλές μέρες. Στα θετικά η ζεστή υποδοχή και η ευγένεια των ιδιοκτητών. Στα αρνητικά, οι φιάλες που αποθηκεύονται όρθιες στα ράφια και η απουσία σοβαρού συστήματος συντήρησης των ανοιχτών μπουκαλιών.

Τι θα πιούμε; Περίπου 35 ελληνικές ετικέτες, που όλες προσφέρονται και σε ποτήρι. Οι επιλογές του καταλόγου απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες που θέλουν να πάρουν μια γρήγορη εικόνα του ελληνικού αμπελώνα, αλλά δύσκολα θα ενθουσιάσουν τους «ψαγμένους» οινόφιλους. Οι τιμές κινούνται στο μέσο όρο, με τις φιάλες να ξεκινούν από τα 16,50€ και τα ποτήρια από τα 4,20€.

Θα φάμε τίποτα; Εκτός από τα διάφορα πανίνι και κροστίνι, οι ιδιοκτήτες είναι πολύ περήφανοι για την ποικιλία τυριών και αλλαντικών που ετοιμάζουν. Και εν μέρει, δικαίως, καθώς τα προϊόντα είναι καλής ποιότητας, η ποσότητα υπερεπαρκής και η εμφάνιση πληθωρική. Όμως, από την άλλη, οι πολλές και ετερόκλητες γεύσεις δυσκολεύουν το πάντρεμα με το κρασί.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ναι, αλλά αφήνοντας στο σπίτι τις μεγάλες προσδοκίες.

Αν βάζαμε βαθμό; 7,5/10

info
Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 215 5017853. Ανοιχτά από το απόγευμα, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Κρατήσεις απαραίτητες, τουλάχιστον για το χειμώνα.