Πριν τρεις μήνες έκανε δυναμική εμφάνιση στην Παναγή Τσαλδάρη, ομορφαίνοντας στην κυριολεξία τον πιο κεντρικό δρόμο των Μελισσίων. Εκεί που πριν βρισκόταν ένα γκρίζο και αδιάφορο καφέ σήμερα στεγάζεται ένα από τα πιο όμορφα all day bar restaurant που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Υπαίτιοι για το αισθητικό κομμάτι, οι γνωστοί αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, οι οποίοι δημιούργησαν έναν φωτεινό και ζεστό χώρο με καθαρές γεωμετρικές φόρμες και πολλές γωνιές, για να διαλέξεις τη δική σου. Από το μεγάλο τραπέζι για 8 στην είσοδο μέχρι τους δερμάτινους καναπέδες, την κρεμαστή πολυθρόνα και τις φλοράλ μαξιλάρες στον εξωτερικό χώρο (που γίνεται ένα με τον εσωτερικό χάρη στα πολλά φυτά και τις τζαμαρίες), η λογική είναι μία: να αισθάνεσαι όσο το δυνατόν πιο άνετα και να απολαμβάνεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου στο έπακρο. Το concept συμπληρώνουν ’70s πινελιές, όπως το χαρακτηριστικό πικάπ, τα vintage φωτιστικά και έπιπλα διαφορετικού στυλ συνδυασμένα μεταξύ τους και φερμένα από διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

outside2-Cascara

out-side-3-Cascara

Το comfort style ακολουθείται και στην κουζίνα, την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης και εκτελεί με επιτυχία ο Θάνος Κορμπής. Συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική ο Τσανακλίδης προτείνει ένα λιτό και πολύ ενδιαφέρον μενού. Δοκιμάσαμε την υπέροχη ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης, που μας έφτιαξε τη γεύση (και το κέφι) με τη δροσιά και τη νοστιμιά της. Δίπλα της ταιριάξαμε ένα μεξικάνικο Chili con Carne και το άπαιχτο Αβγό Cascara, ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με φρέσκα μανιτάρια και παρμεζάνα, που όμοιό του δεν έχω δει και γευτεί. Τι καλύτερο από το να ακούς ταξιδιάρικες μουσικές σε έναν τόσο εντυπωσιακό χώρο απολαμβάνοντας πιάτα από όλο τον κόσμο; Μου άρεσε πολύ αυτή η “ελευθερία” στην κουζίνα. Γιατί -ντε και καλά- πρέπει να τρως ελληνικό ή μεξικάνικο ή ασιατικό και όχι να έχεις την ευκαιρία να συνδυάσεις νόστιμα πιάτα από όλο τον κόσμο, όπως εδώ;

Ελληνική-σαλάτα

Burger

Στο ίδιο μήκος κινούνται ασφαλώς και τα κυρίως με πρώτα σε προτιμήσεις τα αμερικάνικα burgers από Black Angus και steaks Sirloin, που συνοδεύονται από φρέσκες homemade τηγανητές πατάτες. Ωραίες και light επιλογές το αρωματισμένο με σουσάμι κοτόπουλο με ψητά λαχανικά ή το φιλέτο τόνου που είναι παναρισμένο σε μυρωδικά. Από τα ζυμαρικά ξεχώρισα τη Βουτυράτη, μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με linguini, κολοκύθι, λεμόνι και άνηθο. Τέλος, αν έχεις χώρο μια Μπαβαρουάζ βατόμουρο με μαρεγκάκια θα κλείσει το δείπνο σου με τον καλύτερο τρόπο, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις και κάποιο από τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Head Bartender Γιάννη Σκουλάτου.

Μπαβαρουαζβατομουρο

sunny-leone

Ο ιδιοκτήτης Θοδωρής Χαρακόπουλος και η γυναίκα του Flavia βρίσκονται εδώ καθημερινά και έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του μαγαζιού και τη φιλοξενία όλες τις στιγμές της ημέρας. Γι’ αυτό θα βρεις και εκλεκτές ποικιλίες καφέ, τσαγιού και διαφόρων ροφημάτων, σαν το “Κάσκαρα”, από το οποίο εμπνεύστηκαν και το όνομα του μαγαζιού. Πρόκειται για ένα εύγευστο, διατροφικά πλούσιο, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα ρόφημα από τη Νικαράγουα, που παρασκευάζεται από τους μωβ και κόκκινους φλοιούς του κόκκου καφέ και συχνά περιγράφεται ως «τσάι από καφέ».

info
Cascara, Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια, τηλ. 2130 431495. Τιμές: 25-30 €. Ανοιχτά από τις 8 πμ μέχρι αργά το βράδυ.

Cascara-ρόφημα
Το ρόφημα “Cascara” από τη Νικαράγουα, κάτι σαν τσάι από καφέ!