Μπορεί η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) να είναι αμερικάνικο έθιμο, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να τη γιορτάσουν με ένα υπέροχο δείπνο, σύμφωνα με τα τυπικά της μέρας. Αν είσαι και εσύ σε Thanksgiving διάθεση σου έχουμε 6 μέρη που θα το γιορτάσουν με τον πιο γευστικό τρόπο.

Οι γαλοπούλες γεμίζονται, οι πίτες ετοιμάζονται, οι κολοκύθες και οι γλυκοπατάτες παίρνουν τη θέση που τους αναλογεί και όλα είναι έτοιμα για το δείπνο των Ευχαριστιών που, όπως κάθε χρόνο, γίνεται την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (για φέτος στις 26 του μήνα). Γνωστά εστιατόρια της πόλης υποκύπτουν στη γιορτινή διάθεση της μέρας και μας καλούν να γιορτάσουμε μαζί τους και, βέβαια, “να ευχαριστήσουμε για τα αγαθά που αποκομίσαμε”!

Astir-Palace-Peninsula_Aerial-View_1600x900

Αlia brasserie
Και το ξενοδοχείο Arion Resort & Spa στον Αστέρα Βουλιαγμένης συμμετέχει στη γιορτή και έχει μία πολύ ωραία πρόταση για όλη την οικογένεια στο εστιατόριο Αlia brasserie με θέα θάλασσα, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακή γαλοπούλα και επιλεγμένα παραδοσιακά συνοδευτικά. Η γαλοπούλα γεμίζεται με κάστανα, κουκουνάρι και φασκόμηλο, ενώ τα υπόλοιπα πιάτα περιλαμβάνουν Πράσινη σαλάτα με σπανάκι και ρόκα, καρύδια πεκάν, ρόδι και φέτα, Σούπα από γλυκιά κολοκύθα και πιπερόριζα αρωματισμένη με χειμωνιάτικη τρούφα και σπιτικά κρουτόν, Πουρέ πατάτας με τηγανητά κρεμμύδια και μπέικον μαζί με ψημένα λαχανάκια Βρυξελλών, κολοκύθα και αποξηραμένα κράνμπερι και για το τέλος Γλυκιά τάρτα με καραμελωμένα μήλα, κραμπλ αμυγδάλου, σως κανέλας αρωματισμένη με Calvados.

info
Alia brasserie, Arion Resort & Spa, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901715, 210 8902000, astir-palace.com, arionresortathens.com. Το μενού είναι διαθέσιμο από τις 6 μ.μ. Τιμή κατ άτομο: 60€. Παιδιά κάτω των 12 ετών: 25€

gb-roof-garden-web

GB Roof Garden
Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει μία πολύ γιορτινή πρόταση για όλη την οικογένεια και την Ημέρα των Ευχαριστιών, στο GB Roof Garden με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Το μενού ξεκινά με κρέμα από καλαμπόκι με κατσικίσιο τυρί και καπνιστό μπέικον και συνεχίζεται με δροσερά φύλλα από χειμωνιάτικες σαλάτες και ψητή κολοκύθα με βινεγκρέτ καρυδέλαιου. Για κυρίως επιλέγεις ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και κράνμπερυ σερβιρισμένη με ποικιλία από εποχιακά λαχανικά και γλυκοπατάτες με σιρόπι σφενδάμου ή αντρεκότ από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά μήλα και μανιτάρια, ενώ στο τέλος, σερβίρεται κρέμα κολοκύθας με μπαχαρικά, κέικ από καρύδι πεκάν, μαύρο ρούμι και σταφίδες καθώς και καφές ή τσάι.

info
GB Roof Garden, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασ. Γεωργίου Α’, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330000. Κόστος: 65 ευρώ κατ’ άτομο – παιδιά κάτω των 12 ετών 25 ευρώ.

la suite

La Suite Lounge
Με ένα ξεχωριστό δείπνο που περιλαμβάνει, φυσικά, γαλοπούλα και άλλα πατροπαράδοτα πιάτα γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών το ξενοδοχείο St. George Lycabettus. Για να πάρεις μια γεύση, στο μενού των 4 πιάτων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και κρασί, δοκιμάζεις κολοκυθόσουπα με ξυνόκρεμα, φρέσκα πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα cranberry και gravy και για το τέλος, μηλόπιτα με παγωτό.

info
La Suite Lounge, ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191. Κόστος: 34 ευρώ κατ’ άτομο.

 

Mama-Roux-South_3

Mama Roux South
Το νέο hot spot των νοτίων προαστίων ανάβει το περίφημο smoker του και ετοιμάζει ένα μενού που τιμά το έθιμο και με το παραπάνω και μάλιστα, αν θέλεις μπορείς να το συνδυάσεις και με ένα ειδικό food pairing bar menu. Τι δοκιμάζεις εκείνη τη μέρα; Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, baby σπανάκι, ξινομυζήθρα, ρόδι, σχινόπρασο και ψητά φουντούκια, καθώς και low & slow καπνιστή γαλοπούλα (μπούτι ή στήθος) με cranberry sauce που συνοδεύεται με πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα, καρότα και χόρτα από παντζάρια γλασέ. Για επιδόρπιο λαχταριστή pecan pie με παγωτό μπανάνα.

info
Mama Roux South, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459. Κόστος: Thanksgiving menu 25 ευρώ κατ’ άτομο / Thanksgiving menu + Food pairing bar menu 37 ευρώ κατ’ άτομο.

premiere

Première
Thanksgiving menu με γιορτινές γεύσεις, εκλεκτό κρασί και την φωτισμένη Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, προσφέρει το εστιατόριο Première στο Intercontinental. Όσοι επιλέξουν το κομψό σκηνικό του για αυτή τη μέρα θα απολαύσουν σούπα κολοκύθα με ηλιόσπορους, κροστίνι με μαύρο σουσάμι, σαλάτα ρόκα & σπανάκι με sautéed χτένια σε τζίντζερ, φουντούκι και vinaigrette από ρόδι, ψητό στήθος γαλοπούλας με γέμιση κάστανου με συνοδεία από γλυκοπατάτες, ξινόμηλα και σάλτσα cranberry και για επιδόρπιο, τραγανή τάρτα σοκολάτας με καρύδι, παγωτό βανίλια και κυδωνόπαστο που συνοδεύονται από καφέ ή τσάι.

info
Première, ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, Λ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210 9206000. Διάρκεια: 19:30-00:00. Κόστος: 45 ευρώ κατ’ άτομο.

tudor-hall-2

Tudor Hall
Μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που απολαμβάνει πολύ όλη η οικογένεια, προσφέρει για τη μέρα το κομψό εστιατόριο Tudor Hall. Το Thanksgiving menu του περιλαμβάνει βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με κρουτόν και βραστά λουκάνικα γαλοπούλας και δροσερά φύλλα από πράσινες σαλάτες με ρόδι και ξερά φρούτα. Για κυρίως, επιλέγεις ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με σάλτσα κράνμπερυ και ποικιλία από χειμωνιάτικα λαχανικά και γλυκοπατάτες ή ροστ μπιφ με μανιτάρια, σπαράγγια και πατάτες γκρατινέ. Η μους λευκής σοκολάτας με τζίντζερ, κύβους κολοκύθας με κρόκο Κοζάνης και μπισκουί από φιστίκια Αιγίνης που συνοδεύεται από καφέ ή τσάι σου δίνει το ιδανικό τελείωμα.

info
Tudor Hall, ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330265. Κόστος: 55 ευρώ κατ’ άτομο – παιδιά κάτω των 12 ετών 20 ευρώ.