Στα στενά της Νέας Ερυθραίας μας οδήγησε αυτή τη φορά η αγάπη μας για το καλό φαγητό και την ανακάλυψη νέων εστιατορίων που αξίζουν να μπουν στη λίστα με τις επιλογές μας για έξοδο. Εκεί βρήκαμε και το χαριτωμένο, ήσυχο εστιατόριο LoCamente.

locamente-exo2

Κρυμμένο μέσα στα στενά της Νέας Ερυθραίας κι όχι σε κάποιο κεντρικό σημείο της, το LoCamente είναι ένα ολοκαίνουριο, μικρό και χαριτωμένο εστιατόριο με κουζίνα πολυεθνική. Λειτουργεί κάτω από το βλέμμα και την επιτήρηση του διαχρονικού σεφ Άρη Τσανακλίδη, ενώ η σύζυγος Ελένη μαζί με την αδελφή της διευθύνουν και λειτουργούν το κατάστημα. Πριν ακόμα έρθει ο κατάλογος για να διαλέξεις τι θα φας, το LoCamente θα σε γοητεύσει με τη γλύκα της δροσερής αυλής και τις μουσικές του που είναι προσεκτικά επιλεγμένες για να ταιριάζουν στα γούστα αυτών που αποζητούν λίγη ηρεμία.

Το φαγητό
Όπως είπαμε ο κατάλογος είναι πολυεθνικός, ακουμπάει δηλαδή λίγο την Ιταλία, το Μεξικό, τη Μικρά Ασία, αλλά και το Τέξας και την Καλιφόρνια. Παραγγείλαμε αρκετά πιάτα: Ωραίους μικρασιάτικους γκιουζλεμέδες, τα πιτάκια με αρωματικά χόρτα και σπανάκι σερβιρισμένα με γιαούρτι και δυόσμο, αλλά και χοιρινά παϊδάκια με καπνιστή sauce BBQ που σε παραπέμπουν στην αυθεντική αμερικάνικη γεύση. Συνεχίσαμε με το μοσχαρίσιο short ribs που σερβίρεται με πουρέ πατάτας δουλεμένο με wasabi, που έχει μια πρωτοτυπία πολύ ευχάριστη στον ουρανίσκο.

locamente-food

Το αμερικάνικο μπέργκερ είναι τέλεια σερβιρισμένο, τη συγκεκριμένη μέρα αν και μάς ήρθε ελαφρώς παραψημένο -πράγμα που διορθώνεται αν τους το επισημάνετε- ήταν νόστιμο και πολύ χορταστικό. Με ενθουσίασαν τα φαχίτας, το τσίλι κον κάρνε και τα μαλακά τάκος με ψιλοκομμένα χοιρινά παϊδάκια. Το κοτόπουλο κάρι όμως χρειαζόταν λίγο κάρι παραπάνω. Η κουζίνα ευαίσθητη στις παρατηρήσεις της πελατείας μείωσε το κάρι σε σημείο που δεν φαινόταν. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα το αισθανθούμε καλύτερα. Η σοκολατόπιτα με παγωτό στο τέλος, μού θύμισε τις καριόκες της Θεσσαλονίκης. Ανάλαφρο το μιλφέιγ, αέρινο το cheesecake. Όσο για τη λίστα κρασιών και μπίρας, είναι ικανοποιητική.

Το σέρβις
Ευγενικό και πρόσχαρο…

Η ετυμηγορία
Ευχάριστο περιβάλλον, νόστιμο φαγητό, λογικές τιμές. Πετάγεσαι τρως ευχάριστα, ακούς υπέροχη μουσική, συζητάς και με ελαφρύ στομάχι γυρίζεις στο σπίτι σου.

Βαθμολογία
Το φαγητό 7/10
Το σέρβις 6,5/10
Η ατμόσφαιρα 6,5/10

Σύνολο 20/30

info
Σμύρνης 3, Νέα Ερυθραία, τηλ. 213 0368181.