Το να είναι κάποιος (για πάντα ή για λίγο) vegetarian είναι η νέα τάση, αλλά ακόμη και αν δεν είσαστε έτοιμοι να απαρνηθείτε δια πάντως τα ζωικά προϊόντα, τα χορτοφαγικά εστιατόρια της πόλης είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή για έξοδο. Κι αν βρεθείτε στα Εξάρχεια, μια επίσκεψη στο Mama Tierra θα σας αποδείξει πόσο δίκιο έχουμε.

14670717_548065852048801_2403427694769764652_n

Το όνομα του στα ισπανικά σημαίνει “Μαμά Γη” και στον κατάλογο του βρίσκετε ό,τι καλύτερο παράγει η γη σε νόστιμες συνταγές, με τον Ινδό σεφ Polash Alam, να συνδυάζει γεύσεις από τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Μάλιστα, το Mama Tierra συμπεριλαμβάνεται και στον φετινό οδηγό Michelin, στα προτεινόμενα προς επίσκεψη εστιατόρια στην Αθήνα!

mama tierra

Αν λοιπόν είστε fans της πολυεθνικής κουζίνας στην veggie εκδοχή της, το εξαρχειώτικο εστιατόριο με τη λιτή διακόσμηση, τα ethnic διακοσμητικά στοιχεία και την παρεΐστικη διάθεση, θα γίνει το αγαπημένο σας. Και επειδή μιλάμε για πολυεθνικά πιάτα, εκεί δοκιμάζετε από γουακαμόλε με βιολογικό αβοκάντο, χούμους με γλυκοπατάτα και φαλάφελ μέχρι τις περίφημες ισπανικές patatas bravas, burrito με γέμιση από πάστα μαύρου φασολιού και κόρμα λαχανικών. Πολύ καλές και οι σαλάτες τους, με το ταμπουλέ με βιολογικό πλιγούρι και την εξωτική με ρόκα, baby σπανάκι, λόλα, ραπανάκια, χουρμάδες, αμύγδαλα και dressing φράουλας να είναι οι αγαπημένες μας. Δεν φεύγετε από το Mama Tierra βέβαια, χωρίς να δοκιμάσετε τον vegan μουσακά τους με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, καθώς και το χορταστικό burger μανιταριών σε πολύσπορο ψωμάκι ολικής άλεσης.

mamatierra2

Σημειώστε ότι σερβίρουν και το περίφημο τσάι κομπούχα που θεωρείτε superfood, καθώς και εξαιρετικό βιολογικό κρασί Λήμνου.

info
Ακαδημίας 84 & Εμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ. 211 4114420. Κόστος: €12-15.

Δες επίσης:
15 καλοκαιρινές συνταγές για vegetarians & vegans
Οι 10 πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχομαι ως vegan
Τα χορτοφαγικά στέκια της Αθήνας