Σε αυτό το Ριφιφί δεν χάνουμε τίποτα, αντιθέτως γεμίζουμε γευστικές εμπειρίες και με το ανανεωμένο μενού και τις θεατρικές παραστάσεις στο δίπλα τραπέζι, έχουμε ακόμη ένα λόγο να το επισκεφτούμε.

Είναι γνωστό για την κουζίνα του, την οποία έχουν απολαύσει όλοι όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. Φέτος, όμως, το κουκλίστικο Ριφιφί, μάς ξανασυστήνεται με ένα νέο μενού που επιμένει ελληνικά.

salad_3

Βασική καινοτομία στο μενού, που πλέον επιμελείται ο Στέλιος Αποστόλου, είναι η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος για 16 – 24 ώρες, που εγγυάται τη μάξιμουμ γεύση χωρίς να χάνει τη διατροφική του αξία το πιάτο.

meat_3

Στην τελευταία μας επίσκεψη δοκιμάσαμε φέτα Λέσβου ψημένη στο φούρνο και σερβιρισμένη ως μπάρα με μούσλι και μαρμελάδα ντομάτας, πρωτότυπες σαλάτες -κυκλοφορούν μάλιστα σε δύο μεγέθη, μικρό και μεγάλο-, αλλά και πολύ καλά ορεκτικά, από μανιταρομπιφτέκια, ποντιακά μπουρεκάκια και χορτοκεφτέδες με σπανάκι μέχρι σουφλέ πράσο και τηγανιά. Σημειωτέον, οι παπαρδέλες και οι ραβιόλες παρασκευάζονται inhouse, όπως και τα γλυκά, από τα οποία ξεχωρίζουν η μους ανθότυρου, το αχλάδι ποσέ και το μπράουνις.

pasta_1

Όσο για τον χώρο; Οι χρωματιστές πινελιές και τα ρετρό στοιχεία δεν λείπουν, με τους τοίχους να έχει επιμεληθεί η ζωγράφος Άννα Νουρή.

Rififi_1

Το Ριφιφί όμως έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι’ αυτό και φιλοξενεί συχνά εκθέσεις και happenings. Έτσι, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο καλλιτεχνικό μενού μπαίνει ένας “κόκορας” που δεν είναι όμως για φάγωμα. Ο λόγος για ένα θεατρικό σίριαλ που συμβαίνει στο διπλανό σας τραπέζι και θα σας διασκεδάσει, χωρίς να πληρώσετε έξτρα εισιτήριο γι’ αυτό.

kokkoras 11

info
Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ. 210 3300237. Ανοικτό καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ, εκτός Κυριακής & Δευτέρας που η κουζίνα κλείνει 22:30. Το θεατρικό σίριαλ “Κόκορας” πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 22:00 (διάρκεια: 30′, χωρίς εισιτήριο).