Από τον Ιανουάριο του 2014, που άνοιξε στη Νέα Ερυθραία, μάς καλόμαθε στο καλό σπιτικό φαγητό δίνοντας νέα διάσταση στο φαγητό σε πακέτο και delivery: φρεσκομαγειρεμένο, με παραδοσιακή συνταγή, από διαλεχτές πρώτες ύλες, εποχικά υλικά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

boukia-marousi

boukia-marousi1

Στην προσπάθεια να βρεις δυο λέξεις για να τον προλογίσεις συνειδητοποιείς ότι χρειάζεσαι χίλιες μία ή καμία. Τι να πεις; Ο Ηλίας Μαμαλάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά του είναι συνυφασμένο πλέον με τη νοστιμιά και το καλό φαγητό. Προσωπικότητα μοναδική και αγαπητός από νέους, γέρους και παιδιά, είναι άξιος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας. Είναι ο άνθρωπος που μέσα από την εκπομπή που παρουσίαζε για χρόνια στην τηλεόραση (την οποία βλέπουμε ακόμα σε επαναλήψεις), έφερε βόλτα όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, τα καλύτερα προϊόντα και τις συνταγές κάθε τόπου. Μαζί του ταξιδέψαμε, διασκεδάσαμε, ονειρευτήκαμε, μάθαμε, μα κυρίως πάθαμε ακατάσχετη σιελόρροια και… ξελιγωθήκαμε άπειρες φορές από την περιγραφή και μόνο μιας συνταγής που παρουσίαζε. Γι’ αυτό θα περιοριστώ στο «Μπουκιά και συχώριο» ως σπιτικό φαγητό.

boukia-marousi2

boukia-marpousi3

Τη Νέα Ερυθραία, λοιπόν, ακολούθησαν τα καταστήματα του Νέου Ψυχικού και της Ανοιξης. Το ολοκαίνουριο κατάστημα του Αμαρουσίου, όμως, είναι το μοναδικό από τα πέντε καταστήματα που δεν περιορίζεται στο delivery – κι αυτό γιατί διαθέτει ένα χαριτωμένο καθιστικό που μπορεί να σε φιλοξενήσει για να απολαύσεις εκεί το φαγητό, το σνακ, το ποτό ή τον καφέ σου, χωρίς καμιά επιπλέον επιβάρυνση. Ετσι, από το «Μπουκιά και συχώριο» στο Μαρούσι θα περάσεις πρωί-πρωί ή θα παραγγείλεις τηλεφωνικά τον καφέ ή το τσάι σου. Λίγο αργότερα, για να καθησυχάσεις την πρώτη λιγούρα της μέρας με ένα φρέσκο σάντουιτς, μια πίτα, κάποιο σφολιατοειδές σνακ, ένα σμούθι ή έναν χυμό. Και για να μην ξεχνιόμαστε, από το μεσημέρι και μετά το γεύμα σου σε περιμένει. Στο σπίτι, στο γραφείο σου ή στο εστιατόριο.

Σε έναν χώρο φωτεινό και ευχάριστο, πλάι στην άνεση και την ηρεμία ενός καταπράσινου κήπου, μπορείς να επιλέξεις ελληνική κουζίνα ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκου μαγειρευτού φαγητού και πιάτων ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά. Κι ενώ ο μουσακάς, το παστίτσιο, οι λαχανοντολμάδες, τα σουτζουκάκια, το κοκκινιστό και το λεμονάτο μοσχαράκι, το κοτόπουλο, τα όσπρια και τα λαδερά κλέβουν την παράσταση, εσύ μπορεί να ενδώσεις στη νοστιμιά κάποιου ψητού της ώρας όπως μπιφτέκι, κεμπάπ, χοιρινή μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο ή κεφτεδάκια, αλλά και σολομό, λαυράκι ή τσιπούρα, αν η όρεξή σου τραβάει ψάρι. Οι φρέσκες σαλάτες, τα βραστά λαχανικά και τα ζυμαρικά δεν λείπουν από τον κατάλογο, όπως επίσης οι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και η αληθινή ΠΟΠ φέτα. Η ρώσικη και η ταραμοσαλάτα είναι από τα συνοδευτικά που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Την όποια επιλογή σου μπορεί να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί, μπίρα ή αναψυκτικό, όλα ελληνικής προέλευσης.

Το «Μπουκιά και συχώριο» θα φροντίσει και για τις υπογλυκαιμίες σου με κλασικά ελληνικά γλυκάκια, όπως χαλβάς σιμιγδαλένιος, ρυζόγαλο, κρέμες, ζελέ και γιαουρτάκι με γλυκό κουταλιού, αλλά και με κολασμένα μάφιν και ντόνατς.

boukia-marousi4

Κι αν θες να οργανώσεις πάρτυ ή γιορτή, διαθέτει και τμήμα catering (τηλ. 6949690008) που θα γεμίσει τον μπουφέ του σπιτιού ή του γραφείου σου με μια νόστιμη ποικιλία από μπουκίτσες (κεφτεδάκια, μπεργκεράκια, κεμπαπάκια), καναπεδάκια, μπόμπες, μπριοσάκια, πίτες ταψιού, καλαμάκια, μίνι τυροπιτοειδή και γλυκάκια. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να φιλοξενήσει στον χώρο του κοινωνικές ή επαγγελματικές εκδηλώσεις έως 50 ατόμων.

info
Μαρούσι, λεωφόρος Κηφισίας 22 (είσοδος από Αιγιαλείας) – Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ. 210 6893444, Κηφισιά (Ν. Ερυθραία), τηλ. 210 8000110, Ν. Ψυχικό, 211 4114040-1, Ανοιξη, 210 6215400, Catering: 6949690008.

Δείτε επίσης
«Μπουκιά και Συχώριο» και στο Μαρούσι