Θαλασσινά, λαδερά και λοιπά σαρακοστιανά εδέσματα πρωταγωνιστούν στα μενού των εστιατορίων αυτή την εποχή, αφού ακόμη και όσοι νηστεύουν την θέλουν την έξοδο τους. Βρήκαμε λοιπόν 7 εστιατόρια που τιμούν τη Σαρακοστή και, μάλιστα, κάποια από αυτά δεν θα περιμένατε ότι βρίσκονται στη λίστα μας.

tier

Tier et Tout
Το ατμοσφαιρικό all day εστιατόριο του Ψυχικού έχει εμπλουτίσει το μενού του με νηστίσιμα πιάτα, με τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη να προτείνει πολύ γευστικές επιλογές όπως κριθαράκι με γαρίδες, ούζο και αρωματικά, σούπα γαρίδας με όξινα λαχανικά και ψητό χταποδάκι με φάβα αρωματισμένη με σαφράν και λάδι μαϊντανού.

Λεωφόρος Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6776731.

magikes-katsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες
Οι πιο νόστιμες κατσαρόλες των νοτίων προαστίων βγάζουν αυτές τις μέρες νηστίσιμα πιάτα, που μας “κολάζουν” με τη νοστιμιά τους. Θέλετε να πάρετε μία γεύση; Εκεί δοκιμάζετε ρεβιθάδα στη γάστρα, σαλιγκάρια στιφάδο, κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες, μύδια Χαλκιδικής τηγανητά με φιστικένια σκορδαλιά και το πιο τέλειο γιουβετσάκι με θαλασσινά.

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, τηλ. 2109418821.

it

Ιt
Το όμορφο εστιατόριο της Σκουφά δηλώνει “πιστό στην κουζίνα” και για την περίοδο της Σαρακοστής τρέχει μία κάρτα με νηστίσιμα πιάτα, όπως μπρουσκέτες με μους ταραμά με μαριναρισμένες γαρίδες και λάδι παντζαριού, αρωματικούς ρεβιθοκεφτέδες με ταμπουλέ και σάλτσα από ταχίνι, πατατοσαλάτα με χταπόδι, kale, φασολάκια και ραπανάκια, καραμελωμένο χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας και τσιπς πατάτας, αλλά και γλυκά όπως πανακότα με γάλα καρύδας και λουκουμάδες μπανάνας.

Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773.

tha-se-kanw-vasilissa

Θα σε κάνω βασίλισσα
Το γνωστό wine bar με το ξεχωριστό όνομα και την ιδιαίτερη αισθητική, προτείνει νηστίσιμα πιάτα που σε κάνουν να νιώθεις βασίλισσα και βασιλιάς, ακόμη και την περίοδο της Σαρακοστής. Επιλέξτε ανάμεσα σε ταμπουλέ, καλαμαράκια τηγανητά με τηγανητές πιπεριές Φλωρίνης, χταποδάκι ψητό με χούμους, στριφτάρια αλά πουτανέσκα και άλλα πολλά.

Βεροίας 13 & Ιερά Οδός, Αθήνα, τηλ. 210 3459299.

la-pasteria

La Pasteria
Μπορεί να ορκίζεστε στην καρμπονάρα τους, ωστόσο αυτά τα ξεχνάτε αυτές τις μέρες! Για να μην μπαίνετε σε πειρασμό δε, τα εστιατόριο La Pasteria έχουν ειδικό μενού με νηστίσιμα πιάτα όπως λινγκουίνι με ψητές γαρίδες και κρέμα καρύδας, σπαγγέτι amatriciana σε νηστίσιμη εκδοχή, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ριζότο θαλασσινών και pizza Greca με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρες ελιές, πιπεριές, κάππαρη και κρεμμύδια. Έχουν και νηστίσιμα επιδόρπια ή αλλιώς

www.lapasteria.gr

Και 2 μέρη που δε θα περίμενες ότι νηστεύουν:

telemachos2

Τηλέμαχος Athens
Ο απόλυτο ναός της κρεατοφαγίας στο κέντρο της πόλης δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε όσους νηστεύουν. Την Σαρακοστή, λοιπόν, δίπλα στα περίφημα κρεατικά τους βρίσκετε και επιλεγμένα ψητά θαλασσινά όπως χτένια, καλαμάρια, γαρίδες και καραβίδες, καθώς και απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3613300.

uberness-575x383

Uberness
Η pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη μας δείχνει τη vegan και νηστίσιμη πλευρά της, σερβίροντας τραγανά spring rolls με γέμιση samosas από πατάτα, ginger και αρακά και στο πλάι πικάντικη chilli sauce, burger με χειροποίητα φαλάφελ από ελληνικά ρεβίθια σε νηστίσιμο brioche, τηγανητά φρέσκα καλαμάρια σε τραγανή κρούστα με vegan μαγιονέζα σκόρδου και λαχταριστά σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Τζων Κένεντυ 1, Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, τηλ. 210 4816320.