Στο Χαλάνδρι κάναμε την έξοδό μας πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στο Botrini’s. Τα πιάτα του μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις! Είπαμε λοιπόν να τις μοιραστούμε μαζί σας…

Όποιος έχει δοκιμάσει το φαγητό που βγαίνει από την κουζίνα του Μποτρίνι, μπορεί με σιγουριά να πει δύο πράγματα, πως το φαγητό του είναι εξαιρετικό και πως ο Έκτορας είναι μεγάλος μάγειρας. Το Etrusco, το εστιατόριό του στην Κέρκυρα, βραβεύτηκε πέρυσι από το Αθηνόραμα ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Δεν το έχω δοκιμάσει, όμως θα σας πω για το Botrini’s στο Χαλάνδρι, ένα μαγαζί που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και το οποίο προέκυψε ύστερα από ένα τηλεοπτικό project με μαθητευόμενους μάγειρες σε συνεργασία του με τον Alpha.

IMG_7060 new

Στα χρόνια που πέρασαν το Botrini’s άλλαξε πορεία. Οι μαθητευόμενοι νεαροί έφυγαν, το εστιατόριο στελεχώθηκε από μια ομάδα νέων μαγείρων, σομελιέ και σερβιτόρων, ενώ δίπλα στον Έκτορα υπάρχουν πια δύο ικανότατοι σου-σεφ, ο Νίκος Μπίλλης και ο Τάσος Στεφάτος.

botrinis xoros

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Botrini’s είναι μια μονοκατοικία με υπέροχο κήπο εντυπωσιακά διαμορφωμένο. Εσωτερικά είναι λιτό, απέριττο και λευκοντυμένο, με ανοιχτή αστραφτερή κουζίνα «σαν χειρουργείο», όπου οι μάγειροι κινούνται αθόρυβα και μεθοδικά προετοιμάζοντας και στήνοντας τα πιάτα της σάλας – που δεν είναι ενιαία, αφού είπαμε πρόκειται για ένα παλιό σπίτι που έχει διαμορφωθεί σε εστιατόριο.

botrinis carpaccio xifia
Το εξαιρετικό carpaccio ξιφία με εσπεριδοειδή

Δοκιμάσαμε μερικά από τα καλύτερα πιάτα του μενού, όμως θέλω να σταθώ σε δύο από αυτά τα οποία μου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Το «carpaccio ξιφία με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε μια κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα» και το «Σαν Καρμπονάρα με αβγά από τη γη και τη θάλασσα». Εξίσου μαγικά ήταν και τα γλυκά του, όπως το σαν γλυκό τζατζίκι, ένα ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο με βάση το αγγούρι, και το corek ala greca.

botrinis-glyko-tzatziki2
Το γλυκό τζατζίκι δεν παίζεται!

Το Botrini’s δεν είναι ένα φθηνό μαγαζί, άρα δεν μπορείς να το κάνεις εύκολα στέκι σου. Ωστόσο, η σχέση ποιότητας τιμής που προσφέρει είναι απόλυτα σωστή. Το φαγητό και το σέρβις είναι υψηλών απαιτήσεων και το προτείνω για ένα χαλαρωτικό κι αργό γεύμα με καλούς φίλους, που θα απολαύσεις το κρασί, το καλό φαγητό και τη ζεστασιά της συναναστροφής, για ένα ρομαντικό τετ α τετ. Θα φάτε καλά, θα σας περιποιηθούν πολύ και θα περάσετε μια ωραία βραδιά.

Γευστικό tip: Μπορείτε να δοκιμάσετε το μενού degustation των 4 πιάτων έναντι 40 ευρώ ανά άτομο ή, αν αντέχετε, το μεγάλο των 10 πιάτων με 80 ευρώ.

info
Botrini’s, Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6857323.