Η πίτσα ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή της παρέας, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να τη μοιράζεσαι με φίλους και ένα καλό ποτήρι κρασί. Αφού, λοιπόν, θα την κάνεις που θα την κάνεις την “αμαρτία” φρόντισε τουλάχιστον να είναι και καλή. Ιδού 10 διευθύνσεις με την καλύτερη και πιο ιδιαίτερη πίτσα στην Αθήνα.

colibri

Colibri – για πίτσα roast beef
Όχι το διάσημο στέκι του Παγκρατίου με τις φοβερές πίτσες και τα ζουμερά burger για τα οποία σχηματίζονται ουρές δεν έβαλε στο μενού του πιάτο με μοσχαράκι, έβαλε όμως το διάσημο αυτό φαγητό πάνω σε πίτσα. Η roast beef, λοιπόν, πίτσα περιλαμβάνει νουά αλά roast beef “παντρεμένο” με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια, cream fresh και χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι. Απλά υπέροχη! Όμως, στο μενού του Colibri βρίσκεις πολλές ακόμη νόστιμες προτάσεις, γι’ αυτό μην κολλήσεις σε αυτή. Δώσε μια ευκαιρία και στην πεπερόνι όπως και στη μαργαρίτα του.

Εμπεδοκλέους 9 – 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7011011.

coupepe

Coupepe – “bake & shake”
Στη διάσημη πιτσαρία των βορείων προαστίων με τα τραπεζάκια έξω να γίνονται ανάρπαστα το καλοκαίρι, θα πας για ν’ απολαύσεις απίστευτα λεπτή και τραγανή πίτσα με πολύ ευφάνταστα toppings. Αξίζει να δοκιμάσεις την πίτσα που συνδυάζει μοναδικά τυρί, ντοματίνια και σύκα ή την πικάντικη με τυρί προβολόνε και λουκάνικο τσορίθο. Βέβαια, δε θα μπορέσεις με τίποτα ν’ αντισταθείς στην πίτσα με σοκολάτα, φράουλες και καρύδα ή σε εκείνη με την σοκολάτα και τα χρωματιστά καραμελάκια. Όλες τους υπέροχες!

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πεντέλη, τηλ. 210 8100040.

food-mafia

Food Mafia – για πίτσα με γίδα
Τα πιάτα του Ηλία Σκουλά στο Food Mafia είναι γνωστά τόσο για τη γεύση τους και τα ιδιαίτερα προσεγμένα υλικά, όσο και για την πρωτοτυπία τους. Στις τελευταίες εμπνεύσεις του γνωστού chef και μια εκπληκτική πίτσα που κάνει στην άκρη τα αλλαντικά για χάρη της γίδας. Για την ακρίβεια του αγριοκάτσικου από την Κρήτη, το οποίο παντρεύει με μοτσαρέλα Fior di latte, ιταλικό τυρί taleggio, κολοκύθα και τρούφες Παγγαίου σε έναν πληθωρικό θα λέγαμε συνδυασμό.

Φιλικής εταιρείας 10, Γλυφάδα, τηλ. 210 8942177.

margherita-2

Margherita Pizza Artigianale – για πίτσα με foie gras και όχι μόνο
Από τον ξυλόφουρνό τους βγαίνουν καθημερινά αυθεντικές ναπολιτάνικες γεύσεις. Τι να πρωτοθαυμάσεις στις πίτσες του Margherita Pizza Artigianale, τη νόστιμη ζύμη, τα ολόφρεσκα ιταλικά και ελληνικά υλικά ή τη μοναδική γεύση που τους χαρίζει το ψήσιμο σε πραγματικό ξυλόφουρνο; Δοκίμασε στα σίγουρα την πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό αλλά μη μείνεις μόνο εκεί. Συνέχισε με την πικάντικη Pastirma με βοδινό παστουρμά Δράμας και αυγό, με την Porcheta με ελληνικό γουρουνάκι που σιγοψήνεται στο ξυλόφουρνο τους, καθώς και με τη Foie Gras από γαλλικό συκώτι πάπιας και σως από σύκα Καλαμάτας.

Λεωφόρος Κηφισίας 363, Κηφισιά, τηλ. 211 4081132, www.pizzamargherita.gr

mystic

Mystic Pizza – με βιολογικό αλεύρι κάνναβης
Μπορεί να έχεις συνδέσει τις πίτσες με την ανθυγιεινή διατροφή, ωστόσο το Mystic Pizza έχει βαλθεί να σε πείσει ότι μπορείς να τις εντάξεις στη λίστα με τις υγιεινές διατροφικές επιλογές. Τα πιάτα του γίνονται μόνο με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αραφινάριστο αλάτι και στέβια και για τη ζύμη χρησιμοποιούνται αλεύρια οργανικής κάνναβης και Ντίνκελ. Στα συν και τα σύμβολα που σε ενημερώνουν πόσες θερμίδες και υδατάνθρακες έχει κάθε πίτσα καθώς και αν είναι χαμηλού, μετρίου ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Οι επιλογές είναι πολλές και λαχταριστές, αν θες μια πρόταση πάντως δοκίμασε την mystic kavourma με τυρί, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά και μοσχαρίσιο πικάντικο καβουρμά.

Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210 3839500 / Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ. 210 9592092 / Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, τηλ. 210 6545000, www.mystic.com.gr

rienp

Rieno – για την καλύτερη πίτσα κοτόπουλο
Τη λένε Polo και είναι ένας κολασμένος συνδυασμός από κοτόπουλο, μανιτάρια, κάρυ, μοτσαρέλα, gouda, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος πάνω σε πεντανόστιμο ζυμάρι. Εντάξει ούτε ελαφριά τη λες ούτε και τον καλύτερο φίλο της σιλουέτας σου, αλλά για πίτσα μιλάμε ποιος μετράει θερμίδες; Την πίτσα polo και μερικές ακόμη νόστιμες πίτσες, που κάνουν παρέα στο μενού με πολύ γευστικά ζυμαρικά, ζουμερά κρεατικά και φρέσκες σαλάτες τα δοκιμάζεις στην trattoria – pizzeria Rieno στην Ηλιούπολη. Και για το τέλος οπωσδήποτε καλτσόνε με σοκολάτα!

Περικλέους 1, Ηλιούπολη, τηλ: 210 9718751.

root-2

Root artspace – η χαρουπένια
Όταν η τέχνη συναντά το φαγητό μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν. Το Root artspace εκτός από εστιατόριο και bar φιλοξενεί εκθέσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις. Ανάμεσα στο νόστιμα πιάτα, που έχει επιμεληθεί η Αυγερία Σταπάκη και που συνδυάζουν το σύγχρονο αστικό φαγητό με την αρχέγονη Paleo διατροφή, ξεχωρίζει η φοβερή μαύρη πίτσα από χαρούπι, η οποία συνδυάζεται μοναδικά με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα, προσούτο, φύτρες ρόκας και λάδι τρούφας.

Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003, www.rootartspace.gr

school

School Pizza Bar – για pizza και cocktails
Ένα εστιατόριο στην πολυσύχναστη πλατεία της Αγίας Ειρήνης παραδίδει μαθήματα ιταλικών γεύσεων και βάζει άριστα υλικά σε όλα τα πιάτα του. Βολέψου στα γουστόζικα ξύλινα θρανία και τις σχολικές καρέκλες που σε ταξιδεύουν στα μαθητικά τα χρόνια -ή στον περιζήτητο καναπέ σε σχήμα μανταλάκι- και ξεκινά να μελετάς το μενού. Πολύ καλές οι πίτσες carpese με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, η vegetarian με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μανιτάρια, κρεμμύδι και πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη) και η λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, ρόκα, λάδι τρούφας και φρέσκια ντομάτα. Όλες συνδυάζονται εξαιρετικά με τα cocktails του School Pizza Bar.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, τηλ. 210 3251444.

tratoria

Trattoria – 1 κομμάτι για κάθε γούστο
Η καλύτερη πίτσα της πόλης σερβίρεται στα βόρεια και συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία και η συνταγή είναι αυθεντικά ιταλική, μιας και ο επικεφαλής σεφ του Trattoria o Zanni Vincenzo είναι βέρος Ιταλός. Σκοπός του να μας τρελάνει με παραδοσιακά ιταλικά πιάτα και φυσικά πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο. Στο μενού της Trattoria ξεχωρίζουν οι πίτσες και ανάμεσά τους τις εντυπώσεις κλέβει η πίτσα Leonardo Da Vinci όχι μόνο για το διάσημο όνομά της αλλά και γιατί αποτελείται από 6 διαφορετικά κομμάτια, σα να λέμε 1 κομμάτι για κάθε γούστο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα άλλα δύο hits του εστιατορίου, την πίτσα Vera Napoli και την πίτσα Parmense.

Αναξαγόρα 19, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6253633, www.italiko-estiatorio.gr

vezene-3

Vezene – για baby lamb pie
Μπορεί να λένε αυτό το πιάτο πίτα αλλά το baby lamb pie είναι μια από τις γευστικότερες πίτσες της πόλης και είναι μια πρόταση που θα εκτιμήσουν με το παραπάνω οι λάτρεις του κρέατος. Έχει αρνάκι γάλακτος Παλαίρου καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς για 6 ώρες παρακαλώ, γραβιέρα του ιδρύματος Τοσίτσα και κρεμμύδι τουρσί, ενώ συνοδεύεται με ινδική sauce raita με γιαούρτι που χαρίζει στην πίτσα μια δροσιστική πινελιά που της πάει πολύ. Όσο για το σχήμα της; Δεν είναι στρογγυλή όπως οι περισσότερες πίτσες, αλλά μακρόστενη. Η baby lamb pie βγαίνει από έναν ξεχωριστό ξυλόφουρνο και την απολαμβάνεις με θέα στο Λυκαβηττό!

Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ. 210 7232002, www.vezene.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
  • bu

    καλες αηδιες, παμε να φαμε ενα πιτογυρο τωρα

    • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

      αν ζούσες στην Αθήνα, δεν θα το λεγες αυτό, δεν έχει ωραία πιτόγυρα εδώ..

      • ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

        εχει αλλά ειναι πολυ μικρα και οχι αλυσιδες!

        • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

          για να ξέρουμε τι λέμε, έχεις φάει πιτόγυρα στη Θεσ/νίκη ; γιατί αν δεν έχεις, δεν υπάρχει και το αναγκαίο μέτρο σύγκρισης, καταλαβαίνεις

      • Kostas

        ποσο εχει αθηνα και ποσο θεσσαλονικη;

        • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

          δεν κατάλαβα το νόημα της ερώτησης, αν θες, διευκρίνισέ το ! τι θες να πεις ; ότι στη Θεσ/νικη, είναι πιο ακριβά ;

          • Kostas

            “τι δεν καταλαβαινεις;” … τιμη ρε μεγαλε,ποσο εχουν ;

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            στη Θεσ/νικη είναι πιο φθηνά και μεγαλύτερα ! Οκ ; ηρέμησες τώρα ;

          • Kostas

            ηρεμος ειμαι εξαρχης ντικ . Θα ηθελα να μου πεις τιμες αν γνωριζεις. Τουλαχιστον θεσ/νικης γιατι απ την προφορα υποθέτω οτι εισαι απο εκει

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            ποια προφορά ; χαχα στην Αθήνα γεννήθηκα και μένω ! κοίτα, επειδή αυτή η κουβέντα δεν έχει νόημα και σκοπό, έχεις φάει πιτόγυρα στη Θεσ/νικη ή όχι ; εδώ μιλάμε για την ποιότητα, ότι εκεί είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ, πιο νόστιμα, από της Αθήνας και εσύ μπλέκεσαι με τιμές κλπ

          • Kostas

            να μου επιτρεπεις να ρωταω αυτο που θελω εγω αγαπητε. Εφοσον δεν ξερεις τις τιμες στην αθηνα η στη θεσσαλονικη τι το ζαλιζεις;

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            εσύ μου τα ζαλίζεις ! χωρίς λόγο

          • Kostas

            οσο απαντας σα γυναικα που ειναι στις μερες της , εχω ισχυρο λογο να σου “τα” ζαλιζω

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            get a life, ξέρεις τι σημαίνει ;

          • Kostas

            το να το λεει ο dick σημαινει παρα πολλα

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            μάλλον δεν θα μάθεις ποτέ

          • Kostas

            αλιμονο .. δε θα ηθελα να μοιραζομαι νοηματα με ενα dick που επιλεγει φατσα πανηλιθιου

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            γιατί ; σου θυμίζει αυτό, που βλέπεις κάθε μέρα, στον καθρέφτη σου ;

          • Kostas

            ..ειπε ο dick με τη φατσα του πανηλιθιου, πιστευοντας οτι όλοι οι ανθρωποι ειναι σαν κι αυτον.Κι όμως με τη λογική του αυτό ήταν κατι το φυσιολογικό .Την απαντηση ωστόσο που έλαβε δεν την καταλαβε ..με περίσσεια χαζομάρας λοιπόν απευθύνεται στον γοητευτικό και πνευματώδη νεαρο λεγοντας του “

          • http://nomikisimvouli.blogspot.gr/ ντικ

            την παλεύεις ; τι ηλικία έχεις ; συνταξιούχος είσαι ;

      • MeGreg1

        Αυτο με την Θεσσαλονικη ειναι τεραστιος μυθος. Οντως υπηρχε μια εποχη που τα πιτογυρα στην Αθηνα ειχαν πιασει πατο. Τοτε σε ολη την επαρχεια, προφανως και την θεσσαλονικη τα πιτογυρα ηταν πολυ πιο καλα. Αλλα οπως συμβαινει με ολα, αρχισαν και εκει να χαλανε. Τωρα πια εχουν αρχισει παλι να φτιαχνουν στην Αθηνα. Υπηρχε βεβαια παντα και η διαφορα μεγεθους, Θεσσαλονικη-κρητη ηταν κτηνη(και πιο ακριβα) σε σχεση με αλλες περιοχες. Προσωπικα προτιμω παντως να μην εχω μισο κιλο κρεας και μια μεριδα προτηγανισμενες μεσα στην πιτα μου! Τελος παντως, γενικα παντως πλεον πρεπει να ξερεις που να φας, τα καλα καταστηματα ειναι πολυ λιγοτερα απο τα αλλα.

        • Smaug

          Αυτοκτόνα

          • MeGreg1

            ωπα ρε!

    • Kostas

      ρε bu ποσο κανει ο γυρος αθηνα και θεσ/νικη ξερεις εσυ;

  • fsbmaniac

    Με 586 μισθο καθαρα 340 παγια εξοδα σπιτιου το να δωσω 35-40 κατα ατομο ευρω να φαω πιτσα με ξεπερνά… Τι ωραια να εχεις λεφτα

    • Kostas

      επειδη μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπες ειδα τον τιμοαταλογο τους για να τους κραξω , 7-8 ευρω τις εχουν . το 35αρι που το ειδες;

      • fsbmaniac

        Στο veneze …δεν θα παρεις μια σαλάτα …κάτι έξτρα… Τόσο παει. Το λεω για μένα μακαρι να υπάρχουν άνθρωποι να μπορούν να τρώνε στα μαγαζιά αυτά όπως και σε όλα τα ακριβά γιατί και εκεί εργαζόμενοι δουλεύουν όπως εγώ με 600 ευρώ . Το παράπονο για μένα ήταν :)

        • Kostas

          φιλε αν πας για μια μεγαλη πιτσα 7-8 ευρω και συ παραγγελνεις και σαλατιτσα και πατατουλες και μπυρονια λογικο να σου βγει 35. Γενικα 7-8 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη για να φας εξω πιτσα ΜΟΝΟ

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    υπαρχουν και αλλες πιτσαριες ποιοτικες και με πολυ καλες τιμες .καθε δευτερα 2 πιτσες με 6,9 με πραγματικη μοτσαρελα και φρεσκια ζυμη ωριμανσης!!ειμαστε εδω!!!Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!!

    • ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

      ωρα και χωρο για διαφημιση βρηκατε?
      3:)

      • Kostas

        και μπραβο τους , σε χαλαει;

    • Kostas

      αναστασια που ειστε ;

  • MeGreg1

    Η καλη πιτσα φαινεται απο την μαργαριτα, ολα τα αλλα ειναι φτιασιδια
    Πρεπει να εισαι πολυ απελπισμενη ως πιτσαρια για να βαζεις γιδα, ροστ μπηφ, σοκολατα, κανναβη,φουα γκρα κτλ κτλ στην πιτσα.

    • ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, αφηστε το… ψαξιμο και κοιταξτε τη βαση – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, εαν αυτη πασχει, τοτε οι σαλτσες και η γεμιση ειναι για ξεκαρφωμα! Καποτε η πιτσα ηταν το φαγακι των φτωχων με ο,τι περισσεψε … οπως ακριβως τα υποσκαφα (τωρα τρεντι – πανακριβα) στην Σαντορινη.
      3:)

    • Γιώργος Κ

      συμφωνώ !

  • Kostas

    συμβουλη.. αν θελει να το παιζει “ψαγμενο” το μαγαζι να αλλαξει καταλογους.. 😛 καλα τον μποτρινι δεν το βλεπατε ρε σεις; 😛

  • Steve Jaqvaar

    κατι τετοια κανετε και τρωει ο κοσμος μονο pizza hut….εχω ενα θειο με πιτσαρια στη Γερμανια και καθε φορα που παω σωνει και καλα να με ταϊσει αγκιναρες και σαρδελλες. Βαλε ρε μπολικα τυρια και αλλαντικα. Αμα ηθελα θα επαιρνα σαλατα.

  • tas

    Για καλη πιτσα στο evans π.φαληρο την προτεινω ανεπιφυλακτα

  • CathyPalou

    παιδια να παρω μερος στησυζητηση? για πιτσα? χωρης διαφωνιες εδω σας παρακαλω”””κανουμε σπιτικιες αναλογα τα κεφια, αααααα και μη με μαλοστε για ανορθογραφια τωσα ξερω στα 88 μου χωρης δασκαλο. ληπον αναλογα το ταψι, κανετε το ζιμαρι οσο χονδρο το θελετε, η ψιλο να κανει κριτσανηστη τη βασι, για επανω σοταρετε οτι λαχανικο σας αρεσει, π.χ. κρεμιδι, κρεμιδακι, μπροκολο, κουνουπιδι, πιπερια καθε χρωματος, μαζι βαλετε τζιντζερ ψιλοτρυμενι τριφερι, λιγο μαιντανο η βασιλικο, μαυρο πιπερι, λιγα απο ολα, Μοτσαρελα, μια μικρι κονσερβα τουνα αυγα 3-4 αναλογα το ταψι, αφου ετημαστε τα λαχανικα, τα στρωνετε στη βασι, στο ενδιαμεσο ριχνετε μοτσαρελα η οτι τυρι θελετε, ρηχνετε την τουνα, σκορπισμενη ροδελες ντοματα φρεσκια μοτσαρελα, και τα αυγα να απλονουν στο ταψι, ετσι θα δεσει η γεμηση και δεν θα σκορπαει οταν την φερετε στο στωμα, δεν ειναι μεγαλη τεχνη κα με μια τετια πιτσα χωρτενει μια τετραμελη οικογενια, δεν κοστηζει πολλα ουτε τρεχεις να χανεις χρονο, η πιτσα ειναι οπος ανεφερε κ η κοπελια τα περισευματα της προηγουμενης η κατη στα γριγορα να σταματα την πυνα. βεβεα οτι αλο γουσταρετε για γεμηση ειναι του δικουσας γουστου και εφευρεσι, τα κερδι δικασας, καλη ορεξη
    με αγαπι

    • Kostas

      διαφωνω σε πολλα αλλα κυριως στα αυγα. Μη βαλετε αυγα εκτος κι αν θελετε πιτσα ομελέτα

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 110% ORIGINAL

    απλα πραγματα,1 κλ αλευρι για ολες της χρ,1κουτακι sprait θερμ,δωματιου με το ιδιο κουτακι βαζουμε νερο, 1 φακ ξηρη μαγια 1κουταλια σουπας αλατι 3 λαδι,,ειναι σαν της πιτσα hut…..αναλογος το παχος που της δινουμε. στο ταψι…

    • strolias .

      αυτο το χωριζεις στα 4,για 4 πιτσες…και πρεπει να φουσκωσει πρωτα…ολα καλα αλλα με το αλευρι μου την χαλασες.

      • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 110% ORIGINAL

        ναι στα 4 αναλογος τι μεγεθος θες,,τι αλευρι ηθελες τυπου zero zero? θα με εκραζαν ρε φιλε χαχαχαχαχαχα,ναι το αφηνεις κανα 45λεπτο να φουσκωσει το κοβεις και τα αφηνεις κανα 15 λεπτο ακομα,,λαδι στο ταψι ελαχιστο αν θες κατι ποιο ιταλικο ζυμαρι πεσμου φιλε..να ξερεις οτι σε φουρνο σπιτιου μονο με μαντεμι θα κανεις δουλεια που ειναι κατα 85% σαν να εχει ψηθει σε φουρνοξυλο…και οχι αυτες της πετρες ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ………