Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το Barbarossa στο Χαλάνδρι.

Ξεκίνησε από το λιμανάκι της Πάρου, όμως τα τελευταία 2 χρόνια ήρθε κι έδεσε και στην Αθήνα. Ο Χαλανδριώτης Barbarossa είναι ένα ιδιαίτερα κομψό κι ευρύχωρο εστιατόριο που επιδίδεται στη θαλασσινή κουζίνα, με έμφαση στην αιγαιοπελαγίτικη και τη μεσογειακή γενικότερα, ενώ ένα σημαντικό μέρος του καταλόγου του είναι αφιερωμένο σε σούσι και σεβίτσε. Εδώ θα έρθεις για ένα θαλασσινό δείπνο με εκλεκτά ψάρια και θαλασσινά. Αλλά και κρεατοφάγος να είσαι, ο Barbarossa δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Αν πάλι αυτό που ζητάς είναι ένα ποτό, μπορείς να καθίσεις στο υπέρκομψο κοκτέιλ μπαρ του, όπου εκτός από το ποτό και το κοκτέιλ σου θα τσιμπήσεις τα ρολά και τα νιγκίρι σου, θα ακούσεις ωραία μουσική και θα περάσεις ένα χαλαρό βράδυ.

BAREBAROSA1

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Ό,τι ψάρι κι αν διαλέξετε στη σχάρα ή το τηγάνι είναι πάντα φρεσκότατο και σωστά μαγειρεμένο. Από την άλλη, το ψάρι αντιμετωπίζεται από μια έντεχνη κουζίνα κι έτσι δοκιμάσαμε εξαιρετικά ραβιόλια γεμιστά με αστακό και γαρίδα αλλά και μια ταϊλανδική σαλάτα με μαριναρισμένο τόνο, σολομό και γαρίδα, με ένα εξαιρετικό dressing βασισμένο στις σάλτσες της Άπω Ανατολής. Η ταραμοσαλάτα τους ήταν τόσο βελούδινη που έψαχνες να βρεις τον ταραμά. Και το ψητό χταπόδι χρειαζόταν λίγο ξιδάκι, πράγμα που διορθώνεται πολύ εύκολα. Το μαριναρισμένο ωμό ψάρι σαν σεβίτσε ίσως είχε λίγο παραψηθεί στο αλάτι και το λεμόνι. Η ουσία όμως του πράγματος είναι ότι το μενού είναι καλομαγειρεμένο και σου δίνει τη δυνατότητα πάντα με βάση το ψάρι να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά πράγματα. Η λίστα του κρασιού είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που στηρίζει τα γευστικά πιάτα. Άνετα μπορείτε ένα μείνετε μετά το φαγητό να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ και να απολαύσετε τη μουσική συνοδεία ενός από τα γλυκά του. Το κορυφαίο, και κυριολεκτώ, ήταν το καραμελωμένο τσουρέκι με παγωτό χαλβά.

Το σέρβις
Διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό και κυρίως χαμογελαστό και πρόθυμο. Ο δε Dj χειρίζεται τη μουσική απόλαυση με μαεστρία, ανεβάζοντας την ατμόσφαιρα όσο προχωράει η βραδιά.

BARBAROSA6

Η ετυμηγορία
Ο Barbarossa είναι ένα εστιατόριο ολοκληρωμένης εξόδου. Έχει καλό φαγητό, οργανωμένο πάρκινγκ και εξαιρετική διακόσμηση. Δεν είναι το πιο φτηνό ψαρομάγαζο της Αθήνας, αλλά εδώ η σχέση ποιότητας τιμής είναι εξαιρετική. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8,5/10
Η ατμόσφαιρα: 9/10
Σύνολο: 26/30

BAR-BAROSA

BARBAROSA5

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Η σαλάτα που επιλέξαμε από το ασιατικό μέρος του καταλόγου με τα 3 φιλέτα ψαριών (σολομό, λαβράκι, τόνο) ήταν πραγματικά καλή. Το dressing αγκαλιάζει διακριτικά τα φρεσκοκομμένα λαχανικά και τις πρασινάδες χωρίς να τις βαραίνει, και τα ψάρια είναι ολόφρεσκα με βελούδινη σάρκα. Η ταραμοσαλάτα μάς υποσχέθηκε χωριάτικο ψωμί σαν βάση αλλά δεν το βρήκαμε πουθενά, καθώς ήταν σκέτος αφρός. Αλλά και ο ταραμάς πιστεύω χρειάζεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του σε αυτήν τη σαλάτα. Το ψητό χταπόδι αρκετά καλά ψημένο, σε άφηνε να πάρεις μυρωδιά από νησί. Εξαιρετικό ψήσιμο είχε και το ψάρι που επιλέξαμε. Τα ραβιόλια είχαν γέμιση από αστακό και ήταν υπέροχα. Κάποια άλλη μέρα ίσως τα πετύχετε με γέμιση γαρίδας, εξίσου καλά θα είναι, είμαι σίγουρη. Το σεβίτσε από λαβράκι ήταν αρκετά νόστιμο με πολύ υψηλές οξύτητες. Τα γλυκά του είναι πραγματικά εξαιρετικά. Ιδιαίτερα το τσουρέκι με το παγωτό χαλβά μάς κέρδισε όλους από την πρώτη μπουκιά.

Το σέρβις
Τα παιδιά του σέρβις ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Ευγενικά, άμεσα, χαμογελαστά και σε καλό συγχρονισμό με την κουζίνα.

Η ετυμηγορία
Ψαροφαγία υψηλών απαιτήσεων σε ένα υπέρκομψο περιβάλλον που δεν εκβιάζει το νησιώτικο κλίμα με δίχτυα και κιούρτους, όμως με μια διακριτική πολυτέλεια σε καθίζει σε γαλάζια βελούδα και με καλό καπετάνιο στην κουζίνα σε ταξιδεύει με ασφάλεια στις θαλασσινές του γεύσεις.

BARBAROSA4

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8,5/10
Η ατμόσφαιρα: 9/10
Σύνολο: 26/30

Γενικό σύνολο: 52/60

info
Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6841156. Κόστος: €35-45 / άτομο, χωρίς κρασί.