Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το Kastri Bistro, στη Ν. Ερυθραία.

Chefs
Από αριστερά προς τα δεξιά: Θοδωρής Καρίνος, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου Domotel Kastri και άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015. Κομψή αισθητική, θέα στους καταπράσινους κήπους, αναπαυτικοί καναπέδες, προσεγμένες ροτόντες, έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων στους τοίχους. Κι ένας prive χώρος, η Macelleria, που μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα για ιδιωτικές συναντήσεις και δείπνα γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι της. Ένας ολόκληρος τοίχος καταλαμβάνεται από ψυγεία μέσα στα οποία συντηρούνται τα κρέατα της διάσημης Macelleria Oberto, τυριά και κρασιά. Εμείς το επισκεφθήκαμε για να δοκιμάσουμε την κουζίνα που δημιούργησαν ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

LUOKGJMGH(2)

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Πήγα με μια μικρή επιφυλακτικότητα. Ποτέ δεν περίμενα ότι στο τέλος αυτού του δείπνου θα ήθελα να αγκαλιάσω και να συγχαρώ το σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο. Γευτήκαμε ένα μενού degustation με πρωτοτυπία στο σερβίρισμα. Η παρουσίαση του ορεκτικού ήταν βασισμένη στο αβγό, παραδοσιακή στραπατσάδα και ποσαρισμένο αβγό πάνω σε «άχυρα» πατάτας. Η κλασική ελληνική σπανακόπιτα, παρά την καινούρια της εμφάνιση, διατηρούσε όλο εκείνο τον πλούτο των διαφορετικών γεύσεων των χόρτων. Κλασικό σαγανάκι με παντζαροσαλάτα και αυτό σε έναν υπέροχο συνδυασμό παντζαριού και τυριού που ενώ δεν έχασε την κλασικότητά του άνοιξε καινούριες ορίζοντες στη γεύση. Το κορυφαίο πιάτο της βραδιάς ήταν το κουσκουσάκι με καραβίδες και άρωμα λουίζας. Το κρέας ήταν υπέροχα ψημένο, με σωστό τρόπο, με ειδική κοπή που έβγαζε όλη τη γεύση της καλής ποιότητάς του. Το γλυκό το ευχαριστήθηκα γιατί ήταν το κλασικό εκλέρ με υπέροχο γλάσο σοκολάτας ή φράουλας. Σωστή λίστα κρασιών άριστα συντηρημένη σε ειδικές κάβες ψυγεία.

Το σέρβις
Φιλικό και επαγγελματικό. Το κρασί σας θα το επιλέξετε με τη βοήθεια της πολυβραβευμένης σομελιέ Σοφίας.

Η ετυμηγορία
Αξίζει πραγματικά τον κόπο να δοκιμάσετε αυτήν τη νέα ελληνική κουζίνα. Εύκολο πάρκινγκ και θερμή υποδοχή από το προσωπικό του εστιατορίου.

Βαθμολογία
Το φαγητό 9/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 9/10
Σύνολο: 26,5/30

THTRHRT-(3)

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Δεν είχε τύχει να δοκιμάσω το φαγητό του Αλέξανδρου, όμως είχα ακούσει πολλά θετικά σχόλια. Το degustation μού έδωσε την ευκαιρία να σχηματίσω δική μου άποψη. Άριστος γνώστης των σύγχρονων τεχνικών μαγειρικής και φανατικός της καλής πρώτης ύλης και των ελληνικών τοπικών προϊόντων δημιουργεί πιάτα άψογης αισθητικής και γεύσης. Το καλωσόρισμα με τη μους γεμιστών, τη φέτα και τη δροσερή σούπα αγγουριού με έβαλε στο κλίμα. Το αβγό υπό μορφή στραπατσάδας αλλά και ποσέ πάνω σε πουρέ πατάτας και βρώσιμα άχυρα πατάτας, σκέτο αριστούργημα. Η αποδομημένη σπανακόπιτα γευστικότατη και εντυπωσιακή. Η παντζαροσαλάτα πολύ μεστή στη γεύση. Το κουσκουσάκι καραβίδας με τα αρώματα του ούζου από το φινόκιο και τη φρεσκάδα της λουίζας υποδειγματικά μαγειρεμένο και ζουμερό. Είχε συνοδεία σαλικόρνια, τα σπαράγγια της θάλασσας. Η ταλιάτα υπέροχα ψημένη με δύο γευστικότατες γαρνιτούρες: πατάτες ογκρατέν και χλιαρό ταμπουλέ. Για τα γλυκά του, από πού να αρχίσω… Από την τάρτα λεμονιού με βάση τραγανή φεγιετίν φουντουκιού, μους μοσχολέμονου και υγρό ζελέ φράουλας ή από το ντουέτο των εκλέρ, το σοκολατένιο και το φραουλένιο; Όλα εξαιρετικής έμπνευσης και γεύσης.

Το σέρβις
Επαγγελματικό και χαλαρό μαζί. Θα σε προσέξουν και θα σε περιποιηθούν χωρίς υπερβολές.

Η ετυμηγορία
Εξαιρετικό value for money σε ένα χώρο προσεγμένο, με φαγητό υψηλών προδιαγραφών.

Βαθμολογία
Το φαγητό 9/10
Το σέρβις 9/10
Η ατμόσφαιρα 9/10
Σύνολο: 27/30

Γενικό σύνολο: 53,5/60

info
Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί, τηλ. 210 3507100. Κόστος: € 35-50.