Υπάρχουν εκατοντάδες ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα. Ελάχιστα, όμως, σερβίρουν πραγματικό ιταλικό φαγητό. Γι’ αυτό το λόγο επισκεφτήκαμε το Il Covo στα Μελίσσια.

Η κυρία Δήμου είναι πεπειραμένη ιδιοκτήτρια εστιατορίων και στο νεότευκτο Il Covo συγκέντρωσε όλη την πείρα της. Κομψό, με ανοιχτή πρόσοψη, θυμίζει πραγματικά μια τρατορία στο Μιλάνο. Ο ξυλόφουρνος της πίτσας βρίσκεται στη σάλα να τον βλέπει ο κόσμος. Την κουζίνα του μοιράζονται ο Π. Δεμίρης, ο Γ. Χρυσάνθης και ο Γ. Κοφινάς. Στον ξυλόφουρνο, ο μαέστρος της πίτσας Αντρέας Παγουλάτος.

_MG_7971

Το φαγητό
Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Δεν μπορείς να τον δοκιμάσεις όλο εκτός κι αν πας με παρέα 10 ατόμων. Επίσης το Il Covo έχει πάντοτε πιάτα ημέρας ανάλογα το τι θα βρεθεί στην αγορά. Την ημέρα της επίσκεψής μας δοκιμάσαμε πίτσα με γλυκιά και πικάντικη γκοργκοντζόλα και ρόγες από σουλτανίνα. Εξαίρετος συνδυασμός! Το τουρνεντό ροσίνι, μια ξεχασμένη συνταγή του παρελθόντος, ήταν τόσο καλό που λες και το είχε φτιάξει ο ίδιο ο Ροσίνι.

_MG_7870

Τέλεια ψημένο το φιλέτο και το φουαγκρά από πάνω ήταν καλά μελωμένο στη σάλτσα του. Ολόφρεσκα μανιτάρια στο τηγάνι με σκορδάκι και μαϊντανό που μόλις είχαν κοπεί από ένα δασάκι της Πελοποννήσου. Το στήθος κοτόπουλου με σάλτσα σαμπάνιας ήταν ζουμερό και μαγειρεμένο στη στιγμή. Και από την άλλη το oσομπούκο από κότσι με το μεδούλι του είχε σαν γαρνιτούρα ένα ριζότο με τη μιλανέζικη συνταγή εξαιρετικά φτιαγμένη.

Υπέροχος καφές, καλοδουλεμένα και τα γλυκά τους. Δοκίμασα την πάβλοβα με μασκαρπόνε, την τάρτα σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και το μιλφέιγ με καραμελωμένα μήλα. Όσο αφορά τη λίστα κρασιού έχετε δεκάδες επιλογές ανάμεσα από ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα.

Το σέρβις
Οι περιποιητές κινούνται αθόρυβα και με άνεση στο χώρο γνωρίζοντας καλά τη λίστα των φαγητών.

Η ετυμηγορία
Αν αγαπάτε την αυθεντική καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος θα τη βρείτε εδώ. Και αν είστε της ιταλογαλλικής κουζίνας διαλέξτε σπαράγγια με προσούτο, αβγό ποσέ και σος ολαντέζ. Είμαι σίγουρος όμως ότι όλα είναι φτιαγμένα με ιταλικό στιλ και με άριστα υλικά.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 9/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 7,5/10

Σύνολο: 24,5/30

info
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 210 6095300.