Σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας, μεγάλο, κεφάτο, ντιζαϊνάτο, γεμάτο ξέγνοιαστους θαμώνες, το Soleto είναι ένα όμορφο all day καφέ-μπαρ-εστιατόριο, γλυφαδιώτικο και επιτυχημένο στο είδος του.

_DSC2547

Η μουσική παίζει αρκετά δυνατά αλλά όχι σε ενοχλητικά ντεσιμπέλ. Το μενού εδώ είναι χωρισμένο σε ιταλικό και σε ιαπωνικό, ίσως κι ο χώρος κατά κάποιο τρόπο, όμως μπορείς να φας και το ένα και το άλλο μενού σε όποιο σημείο του μαγαζιού επιλέξεις να καθίσεις. Λειτουργεί όλη μέρα, οπότε μπορεί να εξυπηρετήσει από ένα καφεδάκι, ένα ποτό ή ακόμα και μια σαμπάνια μέχρι ένα γκουρμέ δείπνο, χωρίς να αγνοεί την πίτσα. Τα έχει όλα σε συσκευασία του ενός. Ομολογώ ότι αυτό στην αρχή μάς ξένισε, γι’ αυτό σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε.

_LM18657

Το φαγητό
Μελετώντας τον κατάλογο που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Ντουνέτας διαπίστωσα πως τα πιάτα του βασίζονται σε φρέσκα ελληνικά προϊόντα. Το βιολογικό φιλέτο κοτόπουλου είναι από την Κρήτη, το καλαμάρι από τις Σπέτσες, οι γαρίδες από την Κοιλάδα.

Εμείς ξεκινήσαμε με μπρουσκέτα από μαριναρισμένες ντομάτες και ήταν ένα βήμα μπροστά. Μια κρύα ποικιλία από πεκορίνο και σαλάμι δουλεμένα με τρούφα ήταν ό,τι έπρεπε για αρχή. Όμως τα σοταρισμένα σπαράγγια με κρέμα τρούφας, φλοίδες παρμεζάνας, σπαγγέτι από καρότο και φινόκιο ήταν το πιάτο που μας απογείωσε. Εντάξαμε στα ορεκτικά ένα από τα πρώτα πιάτα, το ριζότο με μελάνι σουπιάς με φρέσκες καραβίδες και σάλτσα μάνγκο και ήταν από τα ωραιότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει. Κλείσαμε με ένα rib steak με ανοιξιάτικες πατατούλες και μια υπέροχη σάλτσα από κρασί Porto.

_LM18672

Μετά τα σπαράγγια το μαγαζί έγινε πιο ευχάριστο και εξοικειώθηκα με το χώρο 100%. Άλλαξα εντελώς άποψη. Άνετα μπορείς να φας ένα σπουδαίο φαγητό πλαισιωμένος από τη μοντέρνα παρεϊστικη μουσική και ένα νεανικό κοινό που δεν έχει μπει στα άδυτα της γαστρονομίας. Αν όμως του δώσεις τo μιλφέιγ με φράουλες μαζί με έναν καφέ θα πάθει black out του ουρανίσκου από την ιδανική γεύση του. Και αν είστε σοκολατόφιλοι, σοκολάτα σε τρεις υφές είναι το γλυκό σας!

Το σέρβις
Φροντίζουν για το αυτοκίνητό σας και έχουν υπέροχο σέρβις. Όσο περνούσε η ώρα και εξοικειωνόμουν με το περιβάλλον με κέρδισε η ευγένεια και προθυμία του προσωπικού!

_LM18346

Η ετυμηγορία
Ο σπουδαίος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας έχει φτιάξει ένα μενού που θα άρμοζε σε μαγαζί με 2 αστέρια Michelin. Αν, πάλι, είσαι νέος και με μέτρια οικονομικά, μια πίτσα στα δύο με το κρασάκι ή την μπιρίτσα που θα διαλέξεις θα σου κοστίσουν λογικά. Αν αποφασίσετε να φάτε γκουρμέ, θα έλεγα ότι είναι λογικές οι τιμές του κι αξίζει.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 9/10
Το σέρβις: 8,5/10
Η ατμόσφαιρα: 7,5/10

Σύνολο: 25/30

info
Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, Αθήνα, τηλ. 210 9680460, www.soleto.gr