Σ’ ένα στενό του Αγίου Δημητρίου ανακαλύψαμε ένα μικρό κι ωραίο μεζεδοπωλείο – εστιατόριο με δροσερή αυλή και νόστιμα μεζεδάκια, που θα σας αρέσει πολύ.

IMG_2770

Το όνομά του Σούμα Κολοκύθι! «Σούμα» από το παριανό απόσταγμα και «Κολοκύθι» γιατί έτσι τους αρέσει – ταιριάζει και με τη σούμα. Ίσως μπερδευτείς λίγο μέχρι να το βρεις, μια και δε βρίσκεται σε κάποια μοδάτη πιάτσα, αλλά χωμένο μέσα σε ένα στενό του Αγ. Δημητρίου, ωστόσο αυτό που ανακαλύπτεις φτάνοντας σε αποζημιώνει απόλυτα. Αυτό το χαριτωμένο εστιατόριο άνοιξε πριν από μερικούς μήνες και εμπνευστές του είναι τα αδέρφια Παναγιώτης και Γιώργος Παυλάκης. Την κουζίνα του έστησε ο σεφ Νίκος Γκούμπλιας (εστιατόριο Mario, Πάρος) με πολλά νόστιμα μεζεδάκια αλλά και κυρίως πιάτα και τώρα που ο Νίκος βρίσκεται στην Πάρο για το καλοκαίρι στο πόδι του είναι ο Γιάννης Δανδόλος.

Η πρώτη εντύπωση
Μικρή κι ανοιχτή η κουζίνα του, μικρός αλλά ανοιχτός στην πρωτοτυπία κι ο κατάλογός του, που θα σε χορτάσει όμορφα. Το καλοκαίρι η φιλόξενη αυλή τους είναι μονόδρομος.

IMG_2764

Το φαγητό
Καθίσαμε στην αυλή και παρέλασαν από μπροστά μας μια σειρά από μεζεδάκια ψαγμένα και διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Το ψωμάκι φρέσκο βουτήχτηκε μέσα σε ένα ντιπ παντζαριού και ένα λαχανικών, έτσι για να μας ανοίξει η όρεξη. Πρωτότυπη η σαλάτα με τα φρέσκα κολοκυθάκια και αβοκάντο. Αν δεν πιστεύετε ότι η φέτα μπορεί να γίνει λουκουμάς, πέφτετε έξω. Τη φάγαμε τη φέτα λουκουμά συνοδευμένη από λωρίδες λιαστής ντομάτας και μέλι και μας άρεσε πολύ. Δοκιμάσαμε και ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας, ρολάκια μελιτζάνας με αβοκάντο. Από τα κυρίως δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικό ριζότο μανιταριών με τρούφα και ένα γεμιστό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και σκορδάτη μαγιονέζα. Πιάτα εκτελεσμένα καλά, ξεκάθαρα, που σου αφήνουν μια εξαιρετική επίγευση και την ανάγκη να τα συνοδεύσεις με κάποιο ποτό. Η ποικιλία στα ποτά δεν είναι πολύ μεγάλη. Καλοδιαλεγμένα χύμα κρασιά, μπίρες, τσίπουρα και ούζα κλασικά. Το τραπέζι μας καθάρισε και δοκιμάσαμε πορτοκαλόπιτα που γίνεται με φύλλο και συνοδεύεται από παγωτό γιαούρτι και ένα εκπληκτική μιλφέιγ με φρέσκες φράουλες.

IMG_2640

Το σέρβις
Τα παιδιά του σέρβις ήταν ευγενικά και άμεσα.

Η ετυμηγορία
Το μαγαζί πορεύεται με ψάξιμο για καινούριες συνταγές και νόστιμα φαγάκια.

Θα ξαναπάς;
Αν ήταν κοντά στο σπίτι μου θα πήγαινα κάθε μέρα μια και οι τιμές είναι εντελώς λογικές. Πάντως πού και πού θα βρίσκω το κουράγιο να φεύγω από την άλλη άκρη της Αττικής και να φτάνω στη Δάφνη.

IMG_7195

Βαθμολογία
To φαγητό 8/10
Το σέρβις 7/10
Η ατμόσφαιρα 7/10

Σύνολο 22/30

info
Ομήρου 27 & Ιφιγενείας, Άγ. Δημήτριος, τηλ. 210 9766565.