Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το γνωστό ιταλικό εστιατόριο Pausa ανοίγει μουσικά τη νέα σεζόν και σε καλεί να κάνεις μία παύση από την καθημερινότητα, όπως προτείνει και το όνομα του (pausa στα ιταλικά σημαίνει παύση), γεμίζοντας τις φθινοπωρινές μέρες με νόστιμα ιταλικά πιάτα και cocktails που συνδυάζονται με καλή μουσική και lives που δε θέλεις να χάσεις.

xoirini-panseta

To Pausa δεν είναι χτεσινό μαγαζί. Βρίσκεται εδώ και 14 χρόνια στο Μαρούσι στην οδό Ηφαίστου, ένα μικρό στενό κάθετο στην κεντρικότατη και πολύβουη Αγ. Κωνσταντίνου και είναι αγαπημένο στέκι για πολλούς κατοίκους των βορείων Προαστίων. Ο όμορφος εσωτερικός χώρος έχει μια ιδιαίτερη αισθητική, ενώ όσο ο καιρός το επιτρέπει ο ανανεωμένος εξωτερικός χώρος σου κλείνει το μάτι.

exo

Επειδή όπως είπαμε το όνομά του στα ιταλικά σημαίνει “παύση”, το Pausa είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ που όσο η μέρα προχωρά, δίνει τη θέση του σε φαγητό και cocktails συνοδεία μουσικής από γνωστούς μουσικούς παραγωγούς. Όσο για την κουζίνα του; Είναι κυρίως ιταλική, δίνει βάση στις φρέσκες πρώτες ύλες, ενώ χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές παρουσιάζουν γευστικές προτάσεις που ξεχωρίζουν.

black-angus-mpifteki

Μεταξύ αυτών μπιφτέκι από κιμά black angus με καπνιστή μαγιονέζα, πατάτα νέας γης, sauce γιαουρτιού και ψητά λαχανικά, bruschetta με μαρμελάδα σύκου, παρμεζάνα και prosciutto, φιλέτο φρέσκου σολομού με μανιτάρια και κουρκουμά και χοιρινή pancetta με κρέμα βαλσάμικου, κρούστα φρέσκων μυρωδικών και baby πατάτα σωτέ. H pizza prosciutto e parmiggiano ψημένη σε πέτρα με αυθεντικό prosciutto di Parma, flakes παρμεζάνας, μοτσαρέλα και ρόκα, αλλά και το ριζότο με μαύρη τρούφας και μανιτάρια πορτσίνι δε θα αφήσουν ασυγκίνητους τους καλοφαγάδες. Το βράδυ ο φωτισμός και η μουσική γίνονται πιο απαλά και αφήνουν τη γεύση απόλυτο πρωταγωνιστή, ενώ και τη φετινή χρονιά δε θα λείψουν τα lives που κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Μην παραλείψεις τα cocktails τους!

PAU_112

info
Ηφαίστου 3, Μαρούσι, τηλ. 210 6180533, www.pausa.gr