Ο Μπιλ Σαρέλας και ο Χάρης Παπάζογλου είναι δύο νεότατα αγόρια που στάζουν μέλι, καλή ανατροφή και ευγένεια. Μαζί έχουν ζήσει όλη τη σύντομη ζωή τους ως τώρα, φίλοι κολλητοί και αγαπημένοι, που αποφάσισαν στο πρώτο πέταγμα του ενήλικου βίου τους, να μπλέξουν και τα επαγγελματικά φτερά τους.

BILL-AND-HARRY'S-14

Στο μαγαζί τους όλα είναι χειροποίητα. Τα έπιπλα, τα φώτα, το πρωτότυπο μπαρ. Το στιλ μπορείς να το πεις και industrial με φώτα χρυσά και ρομαντικά, που κάνουν τη νύχτα να φωτίζει σαν ηλιοβασίλεμα. Μεγάλα, ξύλινα τραπέζια, μια συμπαθέστατη κλειστή βεράντα, προσωπικό στιλ και πολλοί φίλοι.

Άλλος ήρθε για καφέ, άλλος για κοκτέιλ, άλλος για πίτσα και μακαρονάδα. Το ιταλικό μενού, όμως, εδώ δεν έρχεται να στηρίξει την κουζίνα άλλου ενός all day χώρου που πρέπει να έχει και φαγητό. Εμείς οι παλιότεροι θα θυμόμαστε πάντα τη βέρα ιταλική και υπέροχη κουζίνα του Antonio στη Γλυφάδα, που για τα μάτια της ξεχνούσαμε όλα τα χιλιόμετρα ως τα νότια, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το κλείσιμο του Antonio ήταν πλήγμα στη λαχτάρα μας για αληθινά ιταλική νοστιμιά, έλα, όμως, που τα παιδιά ξετρύπωσαν τον Davide Basile, γιο του Αντόνιο, που μετακόμισε εδώ την κουζίνα που μαγείρευε στο οικογενειακό μαγαζί, μαζί με το ενυδρείο απ’όπου θα ψαρέψεις το καβούρι για την υπέροχη, καβουρομακαρονάδα με μασκαρπόνε και ντομάτα ή τον αστακό για τα θαλασσινά σπαγγέτι.

BILL-AND-HARRY'S-10

Δεν θα μείνω στην πίτσα ή τις κλασικές συνταγές, για να εστιάσω στα πρωτότυπα της κουζίνας του Davide, όπως το μαγικό fondue από 4 ιταλικά τυριά που συνοδεύεται από καυτό, ζυμωτό φρυγανισμένο, σπιτικό ψωμάκι, ένα πιάτο πληθωρικό, που λατρεύει το χειμώνα ή το φιλέτο με σάλτσα από κονιάκ και ολόκληρα πιπέρια. Πριν το τιραμισού, η σαλτιμπόγκα α λα ρομάνα με το μεθυστικό άρωμα από φασκόμηλο σε επιστρέφει στις ωραιότερες στιγμές, της παλιάς, κλασικής Ιταλίας.

info
Μ. Γερουλάνου 23, Αργυρούπολη, 2109949555