Τα brunch γίνονται ολοένα και μέρος της Κυριακάτικης μας βόλτας. Από εκεί που όλοι νομίζαμε ότι θα είναι μια μόδα που θα έχει ημερομηνία λήξης, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Μια τάση που καθιερώθηκε και ενσωματώθηκε, θα τολμήσω να πω, στη σύγχρονη κουλτούρα μας. Τα μέρη λοιπόν που μπορεί κανείς να brunch-άρει –μέχρι και ρήμα βγάλαμε- είναι αρκετά και γίνονται κάθε φορά περισσότερα. Εγώ επέλεξα αυτή τη φορά να επισκεφτώ το Kudu The Workshop στο Γκάζι. Γνώριζα για τον πολύ καλό καφέ που σερβίρουν και είπα να τον δοκιμάσω σε συνδυασμό με το brunch τους.

kudutheworkshop

kudu3

Ο καιρός μου έκανε το χατίρι και έτσι μπόρεσα να καθίσω έξω, για να βλέπω και το σουλάτσο στην πλατεία, αλλά και το βιομηχανικό σκηνικό της Τεχνόπολης που μου αρέσει πολύ. Πριν ξεκινήσω ζήτησα να μου ετοιμάσουν μια κούπα καφέ φίλτρου- Αιθιοπία είχαν για εκείνη την ημέρα- και πήρα το χρόνο μου για να φυλλομετρήσω τον κατάλογο. Croque monsieur και bagel texas έβαλαν υποψηφιότητα όπως και το brunch burger. Τρία λοιπόν πράγματα, αρκετά για δύο άτομα, αλλά η παρέα ήθελε και κάτι σε πιο light και έτσι στο «καλάθι» της παραγγελίας μπήκε και μια Caesar.

kudu4

Οι κούπες του καφέ ετοιμάστηκαν και μαζί τους ήρθε και η σαλάτα για να κάνει την αρχή. Πληθωρική με σωστές αναλογίες στο ντρέσινγκ που δεν την «έλουζε» αλλά την «έντυνε» ακριβώς όπως έπρεπε και με τραγανιστά κρουτόν και μπέικον να μπλέκονται με τις νιφάδες παρμεζάνας. Γουλιά, μπουκιά και συζήτηση μέχρι να έρθει η πρώτη δόση: bagel Texas με φιλέτο κοτόπουλο, λιωμένο τυρί cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια και διπλοκαπνιστή σος Texas bbq. Νόστιμο, αν και λίγο γλυκό, γιατί τα καραμελωμένα κρεμμύδια ήταν κάπως αρκετά. Όμως η συνολική αίσθηση ήταν ευχάριστη.

kudu2

Το Croque monsieur είχε ωραίο ψωμί και μια γλυκιά, βελούδινη μπεσαμέλ, που το αγκάλιαζε και ταίριαζε απόλυτα με τον καφέ φίλτρου που ήδη είχαμε περάσει στο δεύτερο φλιτζάνι.

kudu

Και αφού είχε γίνει η σωστή και απαραίτητη «προθέρμανση» έφτασε η ώρα για το burger. Μια μεγάλη ξύλινη τάβλα προσγειώθηκε με το burger «ανοιχτό», ένα μπολ από όμορφες χονδρές φουρνιστές πατάτες και άλλο ένα με μια σαλάτα εποχής. Αυγό, τυρί, μπέικον, τομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και spicy mayo ήταν οι συμπρωταγωνιστές του πληθωρικού μπιφτεκιού από μοσχαρίσιο κιμά. Το «έργο», απολαυστικό!

Για το τέλος, εμφανίστηκαν τα pancakes. Έτσι όπως πρέπει να ολοκληρώνεται ένα σωστό brunch. Δύο διαφορετικά, για να μην βαριόμαστε: ένα με καραμέλα, καβουρδισμένα φιστίκια και σταγόνες σοκολάτας και το άλλο με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα από φράουλα.

info
Βουτάδων 28, Γκάζι, τηλ. 210 3422850.

Δείτε επίσης
Πήγαμε στο Odori, την πρώτη vermuteria της Αθήνας, για brunch