Το brunch έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Μπορεί πέρυσι να ξεκίνησε σαν μόδα όμως πια έχει καθιερωθεί. Έτσι, κάθε μαγαζί που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, τα σαββατοκύριακα brunchάρει. Σε αυτούς τους ρυθμούς είπε να κινηθεί και η μοναδική βερμουτερία της Αθήνας, Odori, γι’ αυτή τη σεζόν. Βέβαια για να ταιριάζει με το στιλ της, το bruch θα έχει αμιγώς ιταλικό χαρακτήρα και το μενού θα το υπογράφει ο νεαρός chef Αλμπέρτο Σιμιλλίδης.

odori4

Χωρίς να χάσω καιρό είπα να το επισκεφτώ την πρώτη Κυριακή που θα έστρωνε τραπέζι. Πήγα, λοιπόν, προετοιμασμένος και με κριτική πάντα διάθεση. Προτίμησα να κάτσω στο μπαρ και όχι σε κάποιο από τα τραπέζια έξω στον πεζόδρομο. Βλέπεις ήθελα να έχω άμεση πρόσβαση στα βερμούτ. Όμως αυτή την φορά δεν είχα έρθει γι’ αυτά, αλλά για το brunch. Τα σουπλά που είχαν τοποθετηθεί πάνω στην μπάρα είχαν το μενού. Μεγάλο και πληθωρικό. Έμεινα να το μελετάω για αρκετή ώρα και η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω αρκετά από τα πιάτα, μιας και μου φαίνονταν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

odori2

Με τράβηξαν τα pancakes με γλυκοπατάτα καθώς και τα τραγάνα κεφτεδάκια τα όποια και ζήτησα. Όμως και η piadina με κοτόπουλο και πανσέτα, αλλά και η πίτσα carbonara με δελέασαν, αλλά είπα να αντισταθώ. Όση ώρα περίμενα να έρθει η παραγγελία μου έπιασα την κουβέντα με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, που κρύβεται πίσω από τα ποτά και τα βερμούτ. Μόλις είχε γυρίσει από την Ιταλία έχοντας τιμηθεί με τον τίτλο που παγκόσμιου νικητή στο Martini Grand Prix 2016. Μου έλεγε για την εμπειρία του και πώς για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε με το ποτό που έφτιαξε. Και ενώ του ζήτησα να το δοκιμάσω τα pancakes γλυκοπατάτας είχαν κάνει την εμφάνιση τους.

odori5

Χρυσαφένια με δύο αβγά πόσε στην κορυφή (μπορείς να τα ζητήσεις και τηγανητά), ενδιάμεσα ψητή scamorza και λουκάνικο salsiccia. Αφράτα και γευστικά που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά έδιναν ένα γλυκό αποτέλεσμα ίσως λίγο παραπάνω απ’ ότι ήθελα. Όσο για τα τραγανά κεφτεδάκια, «λουσμένα» σε λιωμένη μοτσαρέλα και σάλτσα γλυκιάς ντομάτας, είχαν για παρέα δύο αβγά και κριτσανιστά κρουτόν. Εγώ απλά θα τους πρόσθετα λίγο πιπέρι παραπάνω. Πάντως αν είχα ψωμί, θα ήταν η χαρά «της βούτας»…

Το νικητήριο κοκτέιλ του Μανώλη είχε τελειώσει κι εμένα μου έμενε να δοκιμάσω ακόμα το burger με παναρισμένο κοτόπουλο, μοτσαρέλα και μαγιονέζα πέστο. Ζήτησα, λοιπόν, για να το συνοδεύσω ένα κοκτέιλ aperitivo. Tramoto στο ποτήρι και οι μπουκιές του burger αποκτούσαν άλλο ενδιαφέρον.

odori3

Σε γενικές γραμμές το brunch του Odori, όπως είπα και πριν, είναι αρκετά μεγάλο και πληθωρικό που ίσως να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην κουζίνα τις ώρες αιχμής, όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο θα περνούν οι Κυριακές θα γίνονται και καλύτεροι μιας και θα βρίσκουν τα πατήματα τους.

Όσο για το γλυκό, τέλος, δύο μεγαλοπρεπείς French toast panettone με αχλάδι ποσέ και κρέμα ρικότας με βανίλια Μαδαγασκάρης είναι ό,τι πρέπει. Έτσι, για το κερασάκι στην τούρτα και για να φύγεις από το Odori με μια γλυκιά επίγευση.

info
Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 2103314674.