Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουριο bar- restaurant στο Ν. Ψυχικό και σάς μεταφέρουμε εντυπώσεις.

pecora1

Αν το όνομά του σάς φαίνεται γνώριμο, είναι γιατί πρόκειται για την αναθεωρημένη έκδοση του Pecora Nera, που άλλοτε βρίσκαμε στους Αμπελόκηπους. Με επικεφαλής την Τζένυ Χρονοπούλου, πρώην ιδιοκτήτρια του αγαπημένου εστιατορίου, το εστιατόριο βρίσκεται στο ξεκίνημά του φιλοδοξώντας να χαράξει μια εξίσου ένδοξη πορεία με το προαναφερθέν εστιατόριο. Τα φόντα τα έχει δεδομένου ότι η βάση έχει στηθεί, το περιβάλλον είναι όμορφο και μοντέρνο, με προσεγμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες και το σέρβις φιλικό. Σήμα κατατεθέν, το μοναστηριακό τραπέζι που και εδώ δεσπόζει στο κέντρο του μαγαζιού, αλλά και η όμορφη μπάρα όπου μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ από μια ενδιαφέρουσα λίστα μετά το φαγητό.

pecora5

pecora4

Τα ηνία στην κουζίνα έχουν ανατεθεί στα χέρια του Βασίλη Παράσχου, ενός νέου σεφ που προτείνει μια σειρά από επιλογές με μεσογειακή κατεύθυνση με εμφανή κλίση προς Ιταλία πλευρά. Είναι μια after office πρόταση που θα προτιμήσετε για ένα ελαφρύ γεύμα που θα συνδυάσετε με ένα ποτήρι κρασί από μια οινική λίστα με επιλογές από τον ελληνικό και όχι μόνο αμπελώνα. Στον κατάλογο θα βρείτε απλά finger food και ορεκτικά χωρίς υπερβολές στη σύνθεση, όπως λ.χ τραγανά spring rolls με μανιτάρια, πράσο και σάλτσα από φυστικοβούτυρο, μπρουσκέτες και κροστίνι, κροκέτες με κοτόπουλο και παρμεζάνα, κεμπάπ από γαλοπούλα. Οι σαλάτες κινούνται στο ίδιο μοτίβο, με δροσερές πρασινάδες που δεν πνίγονται στη βινεγκρέτ, που διατηρεί το γευστικό της ρόλο.

pecora3

Ωστόσο, ο σεφ πρέπει να δώσει λίγο περισσότερο έμφαση σε σημαντικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον χρόνο ψησίματος των κρεατικών και την ένταση στις γεύσεις, προκειμένου τα πιάτα του να υποστηρίξουν καλύτερα τη μεσογειακή ταυτότητα του καταλόγου. Στον γλυκό επίλογο ο σεφ κερδίζει στο παιχνίδι με τις υφές, όμως πιστεύουμε ότι στην πιο ανάλαφρη εκδοχή τους οι προτάσεις του θα είναι καλύτερες.

info
Ολυμπιονικών & Αγίου Γεωργίου 1, Ν. Ψυχικό, τηλ: 210 6728107. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο από τις 19:00.