Το Παγκράτι είναι μια γειτονιά της Αθήνας που γνώρισε μεγάλες δόξες κι η θρυλική πλατεία Προσκόπων, πλατεία Αμύντα σήμερα, ήταν το κέντρο ενός μικρού σύμπαντος που τραβούσε τον κόσμο σαν μελίσσι στα τραπέζια της. Οι καιροί άλλαξαν, οι τόνοι έπεσαν. Όμως έχουν και γυρίσματα οι καιροί, γι’ αυτό και το Παγκράτι βιώνει σήμερα τη νέα εποχή του.

Ο θάνατος του Μάνου Χατζιδάκι τη δεκαετία του ’90 λες και σήμανε το σιωπητήριο της παλιάς αστικής γειτονιάς, που για χρόνια ήξερε να το γλεντάει. Τα επόμενα χρόνια, ο Μαγεμένος Αυλός και η πλατεία Προσκόπων έπαψαν να μαγεύουν το ευρύ κοινό και καινούριες γειτονιές διεκδίκησαν το αθηναϊκό νταβαντούρι. Σταδιακά, τα τελευταία 7-8 χρόνια, νέα παιδιά ήρθαν να κατοικήσουν τις αρχοντικές πολυκατοικίες στις παρυφές της Βασ. Γεωργίου, αυτές που άφησαν πίσω τους οι καλές οικογένειες που μετακινήθηκαν προς τα προάστια. Η κρίση ρίχνει τις τιμές των ενοικίων και τον σπόρο, ταυτόχρονα, μιας νέας αστικής γεωγραφίας. Και να που τα τελευταία τρία χρόνια, το κλασικό «κάτω» Παγκράτι ξαναβγήκε από τη ναφθαλίνη για να δημιουργήσει τάση, νέα μόδα. Καινούρια στέκια ανοίγουν, κοντά τους ξαναγεμίζουν και τα παλιά, και το τρίγωνο Αρριανού-Αρχελάου γίνεται αναφορά ενός σοφιστικέ κοινού που αγαπά την τέχνη και την κουλτούρα, διαθέτει στιλ και κρατά χαμηλούς τους τόνους, μπλέκοντας τις γενιές και τις ηλικίες.

Τα στέκια

small 8_MG_8746

Small 8, το καλλιτεχνικό
Κάτι που να θυμίζει Ευρώπη, τις καινούριες γειτονιές του Βερολίνου, το Small 8 από μόνο του δίνει το στίγμα του νέου προφίλ της γειτονιάς: καφές από το πρωί, πρόχειρο φαγητό όλη μέρα, ποτό το βράδυ και πάρτι που ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ, ιδιαίτερα μετά τις παραστάσεις της θεατρικής σκηνής Skrow που μόλις άνοιξε ακριβώς απέναντι. Καλλιτεχνικό και εναλλακτικό κοινό, άριες και ροκ-σουίνγκ μουσικές της miss Catalina, το Small 8 ξεκινά με πολλά κέφια από νωρίς το μεσημέρι, με ήσυχους καφέδες και θέα στις πρασινάδες του άλσους, και κρατά τη διάθεσή του μέχρι το σβήσιμο της νύχτας. Το κίτρινο μεταλλικό στις καρέκλες, το χρώμα της λεβάντας στο καναπεδάκι έξω, ένας πράσινος τοίχος και πορτοκαλί φωτιστικά της δεκαετίας του ’60, το Μικρό 8 νοσταλγεί το παρελθόν και ταυτόχρονα δημιουργεί μια δικιά του ολόφρεσκη, χαλαρή αισθητική. Cup cakes με τον καφέ, σάντουιτς με μαρούλι, τυρί asiago, ιταλική fesa και σάλτσα από γλυκό τσίλι, κις λορέν, σαλάτα με ηλιόσπορο, κράνα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ μουστάρδας, μπρουσκέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και φρέσκα γλυκά ημέρας, ένα απλό μενού που σε χορταίνει όσο χρειάζεται για να συνεχίσεις το πάρτι.

Aρχελάου 8, τηλ. 215 5308846.

poloi-021

Το Ρολόι, ένα μεζεδοπωλείο με αέρα εποχής
Λιτό και απέριττο, όλο μια αύρα ανάμεσα στο βεραμάν, το γκρίζο και το λευκό, με τα πορτοκαλί σουπλά να δίνουν τον τόνο της χαράς κι έναν εντυπωσιακό ολοστρόγγυλο κρυφό φωτισμό στους ουρανούς του, το Ρολόι σου θυμίζει κάτι από παλιό σκηνικό ταινίας του Δαλιανίδη στο πιο διακριτικό του. Παρόλο που εδώ μπορείς να έρθεις για καφέ από το πρωί ή για μια ποικιλία με ουζάκι, το φαγητό κερδίζει τις εντυπώσεις, μαζί και το κοινό που το έχει αγκαλιάσει για τη σπιτική μαγειρική αλλά και τις τιμές του. Με βορειοελλαδίτικη καταγωγή, οι ιδιοκτήτες ενσωματώνουν στο μενού την παράδοση της δυτικής Μακεδονίας μέσα από απλά, καθημερινά πιάτα. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται το νεανικό κοινό της γειτονιάς για να το υιοθετήσει σαν καθημερινό του μαγεριό. Στην αρχή σε υποδέχεται ένα ντιπάκι από φασόλια με ψιλοκομμένη πιπεριά κι ένα αληθινό, ζυμωτό ψωμί. Η μελιτζανοσαλάτα με καρύδι νόστιμη, για όλα τα γούστα, χωρίς περιττό σκόρδο ή εξεζητημένη οξύτητα. Η κοτόπιτα μιλά άπταιστα τη γλώσσα της παράδοσης, τραγανό φύλλο, χωρίς περιττά λάδια. Τα κεφτεδάκια μοσχοβολούν δυόσμο, η χοιρινή τηγανιά αρωματίζεται με κρεμμύδι και μουστάρδα. Το κουνέλι εξαιρετικό, τρυφερό σαν βελούδο, με μια ανάλαφρη, ελάχιστα λεμονάτη σάλτσα που δεν προδίδει τα μπαχαρικά της αλλά τα ενσωματώνει σε ένα ωραιότατο σύνολο που δένει με τις συνοδευτικές πατατούλες.

Αμύντα 6, πλ. Προσκόπων, τηλ. 210 7248822.

colibri

Για burger και πίτσα στο Colibri
Το διάσημο στέκι του Παγκρατίου με τις φοβερές πίτσες και τα ζουμερά burger είναι must προορισμός για Παγκρατιώτες και όχι μόνο. Το ζουμερό μπιφτέκι του έχει φανατικούς οπαδούς, που πέρα από τη γεύση εκτιμούν και το γεγονός ότι το μπιφτέκι πλάθεται μετά την παραγγελία του. Το Colibri είναι κλασικό στέκι στο Παγκράτι, ενώ η στάση για ένα από τα burgers του είναι must για όποιον βγει στην περιοχή. Επιλέγουμε οπωσδήποτε το Blue burger με blue cheese και το κλασικό Cheese Bacon burger και οπλιζόμαστε με υπομονή γιατί είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο, αλλά η αναμονή για ένα από τα καλύτερα burgers της πόλης αξίζει τον κόπο. Δώσε βάση, όμως, και στην πίτσα, που θα βρεις σε τολμηρούς συνδυασμούς, όπως η roast beef, με νουά αλά roast beef “παντρεμένο” με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια, cream fresh και χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι. Δώσε μια ευκαιρία και στην πεπερόνι όπως και στη μαργαρίτα του.

Εμπεδοκλέους 9 – 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7011011.

_MG_8748

Μusique Cafe & More: Με ναξιώτικες καταβολές
Το πιο ντιζαϊνάτο απ’ όλα, ραφιέρες από πολτό ξύλου που φιλοξενούν από μπουκάλια και βιβλία μέχρι μπιμπελό, μοναστηριακοί πάγκοι, το μπαρ διατρέχει όλο το μαγαζί με τα αναπαυτικά σκαμπό του να επαναλαμβάνουν το χρώμα του ανοιχτού ξύλου, ένα γλυκό, χαμηλό φως που σβήνει τις γωνίες και στρογγυλεύει τη διάθεση, άπλετη θέα στο δρόμο από την τζαμαρία και πάτωμα «σκακιέρα», στο Musique θα έρθεις από το πρωί για καφέ, για ένα ελαφρύ τσιμπολόγημα αλλά και για ένα γαστρονομικό δείπνο με έμπνευση από τη Νάξο. Μετά από 17 χρόνια καριέρα στο λιμάνι του νησιού, ο Μάκης Μικές μεταφέρει το «παιδί» του στην πρωτεύουσα, αλλά φροντίζει να φέρει μαζί του από το νησί τα εκλεκτά προϊόντα της κουζίνας του. Πιάτα με έμπνευση από την παράδοση, καθημερινές, οικείες γεύσεις σε πρωτότυπους συνδυασμούς και μια αισθητική που δεν προδίδει «ταβέρνα» αλλά σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά στην ελληνική γεύση του αύριο. Η ναξιώτικη γραβιέρα τυλίγεται σε φύλλο, τηγανίζεται αλάδωτη και σερβίρεται με μέλι του νησιού, σουσάμι και άρωμα από μαστίχα Χίου. Το μοσχαρίσιο φιλέτο από τα ασύγκριτα σε νοστιμιά μοσχαράκια της Νάξου αρωματίζεται με δεντρολίβανο και πορτοκάλι, ντύνεται με μια ανάλαφρη σάλτσα porto και σερβίρεται πάνω σε ψητά λαχανικά, η πρασοτηγανιά με πανσέτα και κεφαλοτύρι σερβίρεται με σος από λευκό κρασί, φρέσκια ρίγανη και αποκτά το υπέροχο άρωμα του πρόβειου, αγνού βούτυρου. Τζαζ μουσικούλες, μια καλή λίστα κρασιών και μπόλικο στιλ, όσο χρειάζεται για να δώσεις την πιο κοσμπολίτικη εκδοχή στη ναξιώτικη παράδοση.

Αρριανού 37 & Αρχελάου, τηλ. 210 7238900.

_MG_8836

Μαύρο πρόβατο by Press Cafe
Είναι το πρώτο που ευθύνεται για την αναβάθμιση της γειτονιάς, αφού ποτέ πριν τόσοι διάσημοι του ποιοτικού τραγουδιού, της διανόησης και των media δεν αγάπησαν τόσο ένα μεζεδοπωλείο. Λιτό και μεταμοντέρνο, λευκό και μαύρο, «το μαύρο πρόβατο έχει λευκή καρδιά» όπως λέει κι ένα από τα ρητά του τοίχου-μαυροπίνακα, άφθονη θέα στην περαντζάδα, τραπεζάκια έξω που γεμίζουν ακόμη και τις κρύες νύχτες, έχει ωραιότατη κρητική ρακή από τις Αρχάνες, έχει ελαιόλαδο από το Άστρος, καραμανλίδικα νοστιμότατα βοδινά λουκάνικα από τη Δράμα, ξινομυζήθρα από τα Χανιά, εμφιαλωμένα αποστάγματα, κι όλο αυτό το λες μια νέα άποψη για το παλιό μεζεδοπωλείο, πιο ψαγμένη, πιο γαστρονομική, με αγάπη για το ποιοτικό προϊόν της μικρής, τοπικής παραγωγής. Εκτός, όμως, από τα μικρά πιατάκια του μεζέ, στην κουζίνα κυκλοφορούν και χορταστικά πιάτα αν θέλεις να «γυρίσεις» τη ρακοποσία σε πλήρες δείπνο. Νόστιμη μελιτζανοσαλάτα με ζεστά πιτάκια φρεσκοψημένα από το φούρνο, καγιανάς, χιουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας, τραγανά κεφτεδάκια αρωματισμένα με ούζο και δυόσμο, ωραίες σπιτικές τηγανητές πατάτες. Τα κρεατικά και η πανσέτα στη σχάρα σερβίρονται σε ποικιλία με ντομάτα, τζατζίκι και πατάτες. Και σαρικόπιτα με μέλι για ένα παραδοσιακό τελείωμα.

Αρριανού 31, τηλ. 210 7223466.

9748_701941089900908_5531057259280471609_n

Tortuga, το slow food bar της πόλης
Ένα street food στην πιο νόστιμη και φρέσκια εκδοχή του. Μέσα σε λαχταριστές και χειροποίητες τορτίγιες τυλίγονται τα πιο φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά και ζουμερά κρέατα σε νόστιμους, αλλά και υγιεινούς συνδυασμούς, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Marko Rossi. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές, ξεχωριζουν το αρνίσιο και μοσχαρίσιο κεμπάπ με σάλτσα από γιαούρτι και τσίλι, τη χοιρινή πανσέτα με μπαλσάμικο, σόγια, μέλι και τζίντζερ, αλλά και τα μανιτάρια με παρμεζάνα και σάλτσα blue cheese. Ενδιαφέρουσες και οι σούπες, αλλά και οι πλούσιοι σε βιταμίνες χυμοί φρούτων και λαχανικών.

Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, τηλ. 213 0307520.

paella barcelona 3edited

Paella Barcelona, η καλύτερη παέγια της πόλης
Το πιο διάσημο ισπανικό πιάτο γνωρίζει μεγάλες δόξες σε ένα μικρό εστιατόριο στο Παγκράτι που σερβίρει την πιο αυθεντική και νόστιμη παέγια που μπορείς να δοκιμάσεις επί αθηναϊκού εδάφους. Ο ιδιοκτήτης-σεφ του Paella Barcelona Τίμος Αδραχτάς, μπορεί να μην είναι Ισπανός ξέρει όμως καλά τα περί ισπανικής κουζίνας μιας και από το 1981 που πήγε στο Μεξικό έχει μυηθεί σε όλα τα μυστικά της, ενώ από το 1991 έως και σήμερα διατηρεί το εστιατόριο Paella Barcelona στη Βαρκελώνη. Στόχος του είναι να απολαύσουμε κι εμείς το διάσημο αυτό πιάτο, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Την πεντανόστιμη ισπανική παέγια θα τη γευτείς σε 4 εκδοχές. Με θαλασσινά, με κρέας, ανάμικτη (με κοτόπουλο και θαλασσινά) ή με λαχανικά. Τη συνοδεύεις με σαγκρία και δεν παραλείπεις να δοκιμάσεις σαλάτα με λάχανο και πίντσος, τα υπέροχα ψωμάκια που σερβίρονται με jamon serano, τυρί ή ντιπ. Σημείωσε βέβαια, ότι στο μενού βρίσκεις συχνά και κάποια μεξικάνικα πιάτα.

Ευφράνορος 8

Αξίζουν επίσης

oktanarose

* Ο Βρούτος (Αμύντα 12, τηλ. 210 7219254), αδελφάκι του Σκούφια των Α. Πετραλώνων, είναι καφενές, είναι ρακομελάδικο, είναι και μαγαζί που θα σε χορτάσει με τα μεζεδάκια του. Παράταιρες καρέκλες, ράφια με μπουκάλια και τα κλασικά ξύλινα τραπέζια του νοσταλγικού, παλιού καφενείου, η φλόγα της ξυλόσομπας στη γωνία και, φυσικά, το χορταστικό, νόστιμο κότσι, σήμα κατατεθέν της κουζίνας του Σκούφια.
* Τρίγωνο (Αμύντα 15 & Αρχελάου, τηλ. 210 7243085). Το παλιό μπακάλικο της γειτονιάς νοσταλγεί την αισθητική και τους μεζέδες του παλιού καφενέ με τα μαρμάρινα τραπεζάκια, με τη διαφορά ότι ανάλογα με την τύχη σου μπορεί να πετύχεις και κάποιο εναλλακτικό live.
* Κατσούρμπος (πλ. Προσκόπων, τηλ. 210 7222167). Η κρητική “πρεσβεία” της πλατείας Προσκόπων, με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως καλτσουνάκια, κρεατότουρτα, σφακιανό γαμοπίλαφο με γίδα, κόκορας με χυλοπίτες και χανιώτικο μπουρέκι.
* Piggyπόπουλο (Αρχελάου 16, τηλ. 210 7237100). Καρό τραπεζομάντιλα, χαμηλός φωτισμός, φωτογραφίες καλλιτεχνών στους τοίχους, τίποτα εδώ δεν θυμίζει ψησταριά, ούτε και το κρέας, τα λαχανικά, οι σπιτικές σάλτσες και οι πατάτες που όλα βγαίνουν κατευθείαν από το πιο μερακίδικο, σπιτικό μπάρμπεκιου.
* Wine bar Οκτάνα (Πλατεία Βαρνάβα 9, τηλ. 210 7014630), σε μια όμορφη γωνιά του Παγκρατίου μας συστήνει με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό κρασί μέσα από την κάβα του. Μοντέρνος και ζωντανός χώρος που μπορείς να πιεις το κρασί σου συνοδεύοντας το με νόστιμα πιατάκια.

Οι κλασικές αξίες

spondi2edited
Το μοσχαράκι γάλακτος στη Σπονδή: Με ζωμό τρούφας, κρέμα καφέ και ταρτάκι με τρούφα, μανιτάρι και μαϊντανό.

* Ο Γκάτσος, η Μελίνα, ο Μάνος και ο Χατζηχρήστος μπορεί να έφυγαν, όμως, τα κεφτεδάκια, οι τηγανητές πατάτες και το κοκκινιστό γιουβετσάκι του Καραβίτη παραμένουν σταθερές αξίες (Αρκτίνου 35, τηλ. 210 7215155).
* Ελαφρύ κι αλάδωτο τηγάνι, ολοζώντανα βραστά λαχανικά, λουκούμι τραγανό καλαμαράκι, κολιός, γόπα, μαρίδα κι όλα τα ολόφρεσκα ψαράκια της ημέρας, θεϊκή ψητή σαρδέλα και υπέροχο κεφτεδάκι. Ο Σταύρος (Ιβύκου 7, τηλ. 210 7016747), τον οποίο θα επισκεπτόσουν και μόνο για το καταπληκτικό λάδι της σαλάτας του, παραμένει ένα κλασικό ψαροστέκι σε ντεκόρ που θυμίζει παλιά Ελλάδα.
* Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος έτρωγε εδώ φοντύ και πικάτα, ο Κ. Καραμανλής φιλέτο κόζακ και ο Μάνος Χατζηδάκις το αντιμετώπιζε κάτι ανάμεσα σε γραφείο και κουζίνα του σπιτιού του. Με 55 χρόνια ιστορία, ο Μαγεμένος Αυλός (Αμύντα 4, τηλ. 210 7223195) εξακολουθεί ακόμη να σερβίρει φιλέτο παγιάρ, τα διάσημα τυροκροκετάκια του και όλα τα καλύτερα της δεκαετίας του ’60 και του ’70.
* Μπορεί η Αλίκη να μην έρχεται πια εδώ μετά την παράσταση και ο κύριος Ηλίας να γέρασε, ωστόσο, τα ίδια γκαρσόνια σερβίρουν στο ίδιο σκηνικό με τα ραμποτέ της παλιάς, κοσμικής αθηναϊκής ταβέρνας τα διασημότερα παϊδάκια του Παγκρατίου, θεϊκή τηγανητή πατάτα, μπιφτέκι που λιώνει στο στόμα και μια από τις πιο φρέσκες χωριάτικες στην πόλη (Τελεσίλης 1, τηλ. 210 7223400).
* Πώς να μιλήσεις για Παγκράτι και να μην αναφερθείς στη Σπονδή (Πύρρωνος 5, τηλ. 210 7564021); Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα εστιατόριο σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, γι’ αυτό και διατηρεί εδώ και χρόνια τα 2 αστέρια Michelin που έχει κατακτήσει. Μοντέρνα γαλλική κουζίνα με φινετσάτα πιάτα, που once in a lifetime αξίζει να δοκιμάσεις.

Τα μαγαζιά

groceristas-3

Groceristas με κοινωνικές διατροφικές ευαισθησίες
Με φιλοδοξίες που ξεπερνούν το μικροσκοπικό του μέγεθος, το Groceristas δεν είναι άλλο ένα μαγαζί με τις γνωστές μάρκες βιολογικών προϊόντων. Πίσω από το πλατύ χαμόγελο του Παναγιώτη Ροσόλυμου θα ταξιδέψεις μέσα από τα ράφια αλλά και την ξενάγησή του στα πιο απόκρυφα και ξεχωριστά προϊόντα του κόσμου, σε ένα σύντομο ταξίδι από την Ικαρία στη Χαβάη κι από κει στη Μάνη, την Κίνα, την Ινδία και τη Νικαράγουα. Μετά από πολλά ταξίδια κι άλλες τόσες αναζητήσεις, ο Παναγιώτης μάζεψε στο μικρό του βασίλειο οργανικά βιολογικά και μόνο προϊόντα, χωρίς γλουτένη, λακτόζη ή ζάχαρη. Εδώ χωρούν μόνο μικροί εξειδικευμένοι παραγωγοί και πολλή ανακούφιση στο πρόβλημα κάθε πελάτη: όλες οι σούπερ τροφές, φυτικό γάλα από μπανάνα, φράουλα, ρύζι και αμύγδαλο, σκόνη baobab από το αφρικάνικο “Δέντρο της Ζωής”, μπίρα από μανιτάρια, σπόροι chia, αποξηραμένοι καρποί από μούρα kamu kamu, macca και guarana, το he shu wo που βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων του κεφαλιού και σε γλιτώνει από την τριχόπτωση. Δίπλα τους το maitake μανιτάρι με τις αντικαρκινικές ιδιότητες, gotu kola, το αγαπημένο βότανο των Ινδών γιόγκι, μια απέραντη ποικιλία από τα πιο σπάνια βότανα και τσάγια, σπιτικά μίγματα σπόρων και αποξηραμένων φρούτων για το πρωινό, αφράλα από τη Μάνη αλλά και αλάτι από τη Χαβάη και την Περσία, μέλι από την Ικαρία και κύμινο από την Ινδία, αφροδισιακά μπαχαρικά και ροφήματα, σπάνια ελληνικά βιολογικά κρασιά, καλλυντικά, το πιο καυτερό κάρι αλλά και το πιο-φωτιά τσίλι στον κόσμο, ελληνικό φιστικοβούτυρο με μέλι, σοκολατάκια σύκου από την Εύβοια και όλη την υπέροχη γκάμα των Kale chips από λαχανικά.

Ευφρονίου 31-33, Παγκράτι, τηλ. 213 0326323.

pavlova 1edited

Πάβλοβα, όνομα και πράγμα!
Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τούρτα Πάβλοβα στο σπίτι, αλλά γιατί να μπαίνεις στον κόπο, όταν τις φτιάχνει για σένα η Έφη Γιαλούση; Η Έφη έχει κάνει διατριβή στο συγκεκριμένο γλυκό και οι δημιουργίες της θεωρούνται οι καλύτερες του είδους. Γι’ αυτό και άνοιξε ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, που ειδικεύεται στην πάβλοβα, εξού και το όνομά του «Pavlova». Εκτός από το Κολωνάκι, όμως, μπορείς να γευτείς το πεντανόστιμο γλυκό της Έφης και στο εργαστήρι της «Ο,τι Καλύτερο». Δοκίμασε λοιπόν το αφράτο γλύκισμα σε πολλές παραλλαγές: φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, μόκα, σοκολάτα, φουντούκι, μέντα, lime, ακόμα και mango. Τι καλύτερο μετά από ένα καλοκαιρινό τραπέζι από αυτό το αέρινο και ελαφρύ γλυκό, το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με ένα γλυκό κρασί μοσχάτο ή ένα ωραίο λικέρ;. Κι αν βαριέσαι να τρέχεις ως εκεί, σου τα στέλνει και στο σπίτι!

«Ο,τι Καλύτερο», Εμπεδοκλέους 33, τηλ. 210 7564040.

lidoedited

Lido για τσουρέκι και γλυκά από την Πόλη
Από το 1967 που δημιουργήθηκε είναι διάσημο για τα τσουρέκια του. Η τρίτη πλέον γενιά συνεχίζει την παράδοση, διατηρώντας τη συνταγή που τους καθιέρωσε, έχουν όμως προσθέσει στη γκάμα τους και 3 ακόμη γεύσεις: τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας, με γέμιση κάστανο αλλά και νηστίσιμο τσουρέκι με ελαιόλαδο. Μεγάλη και η ποικιλία τους σε κουλουράκια νηστίσιμα, όπως λεμονιού, ταχινιού, μουστοκούλουρο και μουστοκούλουρο γεμιστό με καρύδια και σταφίδα, όπως και σε διάφορα Κωνσταντινουπολίτικα γλυκά.

Χρεμωνίδου 35, τηλ. 210 7516898.

bread_olikis new

Ok! Bread: Αυτό είναι ψωμί!
Δεν πρόκειται για προψημένο ψωμί, αλλά για ψωμί το οποίο ετοιμάζεται σε παρασκευαστήρια από ειδικούς τεχνίτες, με ελληνικά άλευρα, φρέσκο προζύμι και αλάτι, χωρίς μίγματα και συντηρητικά,  με πολύ μεράκι και φροντίδα. Τα αρτοζαχαροπλαστεία Ok! Bread ψήνουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και προσφέρουν το ψωμί πάντα φρέσκο και ζεστό. Όλα τα προϊόντα φτιάχνονται στο φούρνο με τα πιο αγνά υλικά, με ελληνικό αλεύρι, φρέσκα αυγά, φρέσκο γάλα και φρέσκο βούτυρο. Η ποικιλία ψωμιών περιλαμβάνει νόστιμο χωριάτικο ψωμί σκέτο, με ελιές ή με θυμάρι, ακόμα και με λιαστή ντομάτα. Στα Ok! Bread, όμως, θα απολαύσετε και λαχταριστά τσουρέκια, μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα κουλούρια, αλμυρά και γλυκά, και φυσικά πολλά φρέσκα γλυκά, όπως σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, τάρτες, σοκολατίνες και μία ατέλειωτη ποικιλία, που ο ζαχαροπλάστης ετοιμάζει μπροστά σας καθημερινά!

Αρχελάου 26, www.okbread.gr