Άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πόρτες του και στη Γλυφάδα, μετά την Αιόλου και όπως καταλαβαίνετε σπεύσαμε να δοκιμάσουμε τις νέες barbeque προτάσεις του, που φέρνουν τη “Low & Slow” κουλτούρα στα νότια της πόλης.

The-smoker_1

Στιλάτο, μεγάλο και άνετο είναι τα τρία πρώτα πράγματα, που σού ‘ρχονται στο μυαλό όταν αντικρίζεις για πρώτη φορά το Mama Roux South. Ξεχωρίζει αμέσως η μπάρα με τα χρωματιστά πλακάκια σε τόνους του μπλε, η οποία συμπληρώνει άψογα το νοτιοαμερικάνικο στιλ του εστιατορίου, αν και αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι ο χώρος του barbeque πίσω από τη βιτρίνα της κουζίνας. Εκεί θαυμάζεις το περίφημο smoker, που σχεδίασαν ειδικά για το Mama Roux και από το οποίο βγαίνουν τα απίστευτα barbeque πιάτα, που δοκιμάζεις μόλις καθίσεις στα ξύλινα τραπέζια με τις ντιζαϊνάτες μεταλλικές, μπρονζέ καρέκλες.

Mama-Roux-South_3

Οι φανατικοί του πρώτου εστιατορίου, στον πεζόδρομο της Αιόλου, καταλαβαίνουν από την πρώτη ματιά ότι το νέο εστιατόριο του John Higgins δεν ακολουθεί τη λογική της απόλυτης αντιγραφής στο décor και το στυλ, αλλά αυτονομείται και προσαρμόζεται στο περιβάλλον των νοτίων προαστίων. Η διακόσμηση, ωστόσο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και έτσι έχεις να περιμένεις ακόμη αρκετές εκπλήξεις στο χώρο.

Short-Rib-(500g)-(Low-&-Slow)

Η μεγαλύτερη έκπληξη βέβαια και ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πας και θα κολλήσεις είναι τα νέα barbeque πιάτα -5 στο σύνολο-, που επιμελείται ο Southern BBQ expert σεφ Βασίλης Σπόρος και τα οποία ετοιμάζονται στο smoker, όπου το κρέας ψήνεται – καπνίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία 120οC (low) για έως και 10 ώρες ανάλογα με την κοπή (slow). Λαχταριστά spare ribs με δικό τους μίγμα μπαχαρικών και γλάσο από bourbon, φοβερό black angus brisket σε ψωμάκι μπριος με σαλάτα coleslaw και bbq sauce, υπέροχη χοιρινή σπάλα σε μπαγκέτα μπριος με γαλλική σαλάτα, ζουμερό κοτόπουλο με rub από πάστα achiote, εσπεριδοειδή και πιπεριές ancho και πολύ νόστιμο black angus short rib σιγοψημένο για 16 ώρες, με κρούστα από χονδρό αλάτι, μαύρο πιπέρι και γλάσο από bourbon, μάς μυούν με τον καλύτερο τρόπο στις αυθεντικές barbeque γεύσεις.

Brisket

Για να ολοκληρωθεί η νοτιοαμερικάνικη γευστική εμπειρία τα πιάτα σερβίρονται με γαρνιτούρες, όπως σαλάτα coleslaw, πατατοσαλάτα, πατάτες ή γλυκοπατάτες τηγανητές, mac & cheese και hush puppies καλαμποκιού.

Pecan-Pie

Επειδή όλα μπορεί να αλλάξουν αλλά όχι ο multi ethnic χαρακτήρας του Mama Roux, στο μενού του νέου εστιατορίου βρίσκεις και όλα τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα. To σουβλάκι κοτόπουλο tandoori, τα φαλάφελ και οι 5 διαφορετικές tortillas είναι πάντα μια καλή πρόταση, ενώ δεν παραλείπεις και τα burger όπου το κλασικό αμερικάνικο, το french kiss burger και το ramen burger σερβίρονται με μπιφτέκι από black angus, ενώ το blackened chicken με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο. Σημείωσε, ότι μπορεί το κρέας να πρωταγωνιστεί στο μενού, δε λείπουν όμως και οι vegetarian αλλά και vegan επιλογές.

Mama-Roux-South_cocktails

Όλα τα πιάτα συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο κρασί από τη wine list του εστιατορίου, όπου βρίσκεις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες ή με κάποιο από τα cocktails που ετοιμάζει στο bar η ομάδα του Τάκη Τσατσούλη. Δοκίμασε σίγουρα κάποιο από τα κλασικά “Νότια” cocktails, όπως Hurricane, Mint Julep και Sazerac. Για το τέλος, κράτησε χώρο και για γλυκάκι, με την pecan pie που σερβίρεται με παγωτό μπανάνα να είναι ίσως το ιδανικότερο κλείσιμο.

Ramen-Burger

Extra Tip: Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ξεκίνησε στο Mama Roux South και το κυριακάτικο brunch με τις δεκάδες λαχταριστές, γλυκές και αλμυρές επιλογές να σε κάνουν ν’ αφήνεις το κυριακάτικο χουζούρι στο σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη.

info
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459.