Της τάξατε ότι θα την πάτε στα αστέρια… Εντάξει και μία όμορφη ταράτσα, που συνδυάζει υπέροχη θέα, απίστευτες γεύσεις και, συχνά, πολύ καλά cocktails, με τα αστέρια στον καλοκαιρινό αττικό ουρανό να λαμπυρίζουν πάνω από τα κεφάλια σας, θα κάνει τη δουλειά της. Εμείς σας έχουμε 8 φοβερές προτάσεις για καλοκαιρινή έξοδο στα ψηλά της πόλης.

SIN-ATHINA-IMG_8925

Συν Αθηνά
Με πιάτο την Ακρόπολη, το Θησείο και το Αστεροσκοπείο, το Συν Αθηνά στο Θησείο έχει μια μαγική ταράτσα που θα σε ενθουσιάσει. Πέρα από θέα όμως, έχει και πολύ νόστιμα πιάτα με ελληνικές σπεσιαλιτέ, όπως ζουμερά κεφτεδάκια, μουσακά στο πήλινο, καλές μακαρονάδες με αγαπημένη μας τη μπολονέζ με κρέμα τυριού και δροσερές σαλάτες. Συνοδέψτε τα με τα απίθανα cocktails τους!

Ηρακλειδών 2, Θησείο, τηλ. 210 3455550.

kuzina

kuzina2

Kuzina tarazza
Το roof top του Kuzina, με θέα τον Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη, σε συνδυασμό με τις απολαυστικές γευστικές προτάσεις του Άρη Τσανακλίδη, είναι από τις κλασικές κι αγαπημένες επιλογές για έξοδο στα ψηλά της Αθήνας. Βάλτε οπωσδήποτε στις επιλογές σας λουκουμάδες με μους φέτας, κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο, λαβράκι ψητό με αμπελοφάσουλα και αρνάκι γάλακτος με κους κους και λαχανικά και θα ενθουσιαστείτε!

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133.

a-fo-athens-(1)

a-for-Athens-web

A for Athens Cocktail bar
Θέα να την πιείτε στο ποτήρι… του cocktail! Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου A for Athens δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα καλύτερα μέρη για cocktail στην πόλη, αφού οι έμπειροι bartenders έχουν πάντα προτάσεις που ενθουσιάζουν και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα στην πλατεία Μοναστηρακίου και την Ακρόπολη, πώς να μην περάσετε καλά; Κι αν πεινάσετε, το μενού τους σίγουρα δε θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3244244.

360-(3)

360-(2)

360 Cocktail bar
Ακόμη ένα πολύ αγαπημένο cocktail bar της πόλης που σερβίρει ποτά και νόστιμα πιάτα με καταπληκτική θέα. Εκεί θα πάτε με όρεξη να δοκιμάσετε πολλά και άκρως καλοκαιρινά cocktails, όπως το Bikini Colada, το Greek Kaimaki ή το Summertime Madness που θα σας βάλουν σε mood διακοπών στο πι και φι, παρέα με πολύσπορη τάρτα, μουσακά τραχανά, σουβλάκι σολομού κι άλλες νοστιμιές. Όσο για τη θεά, σκεφτείτε ότι κάτω από τα πόδια σας απλώνεται η πλατεία Μοναστηρακίου και στο βάθος η φωτισμένη και λαμπερή η Ακρόπολη.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210006.

point-a

POINT-A.

Point a
Καλαίσθητο, ατμοσφαιρικό, με συγκλονιστική θέα στο φωτισμένο Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης κι ένα μενού κεντημένο ψιλοβελονιά από δύο πολύ ορεξάτα νέα παιδιά, τον Μάριο Πιρπιρίδη και τον Μανώλη Μαυριγιαννάκη, το Point a εγγυάται μια αξέχαστη βραδιά. Τα γεμιστά τους είναι αριστούργημα, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το αποδομημένο ιμάμ μπαϊλντί, τον καγιανά με καβουρμά και τους λουκουμάδες με κρέμα και να τα συνοδέψετε με κάποιο από τα εξαίσια cocktails τους.

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, τηλ. 210 9236832.

sta-astra-(2)

St’ Astra
Στην αρχή της Αλεξάνδρας βρίσκεται το ξενοδοχείο Park. Όλοι το ξέρουν. Παίρνετε το ασανσέρ και βγαίνετε στον 8ο όροφο. Μερικά σκαλάκια ακόμη και βρίσκεστε St’ Astra! Με τον έναστρο ουρανό ταβάνι, την πισίνα στο κέντρο, τη θέα στη νυχτερινή Αθήνα και τα πιάτα του Γιάννη Λιόκα, αυτή η ταράτσα είναι μια πραγματική όαση δροσιάς. Από το καλοκαιρινό μενού πάλι, δοκιμάστε σίγουρα tartare λαβράκι, μπακαλιάρο με κρέμα ρεβιθάδας και μοσχαράκι “σοφρίτο” με πουρέ και chips από ρίζα μαϊντανού καμένο βούτυρο, σάλτσα ginger‐σκόρδου και gel μηλόξιδου.

Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.

adaman

andaman-(4)

Andaman
Βρίσκεται στην ανεβασμένη πιάτσα των Κάτω Πετραλώνων και διαθέτει μια από τις πιο αγαπημένες και ζηλευτές καλοκαιρινές ταράτσες στην Αθήνα. Η κουζίνα του από την άλλη, σας στέλνει γευστικό ταξίδι μέχρι την εξωτική Ταϊλάνδη. Πιάτα που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές όπως fresh rolls σε χειροποίητο φύλλο γεμιστά με κοτόπουλο, Pad Thai με noodles, πράσινο κάρυ με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας αλλά και τη διάσημη πάπια Πεκίνου, που έρχεται σε λεπτές φέτες και με διάφανες πίτες ατμού για να την τυλίξετε.

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 211 2104939.

hytra2

hytra4

Hytra
Το αγαπημένο αθηναϊκό εστιατόριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βγαίνει κάθε καλοκαίρι στην ταράτσα, σερβίροντας τα υπέροχα πιάτα και cocktails του με τέλεια θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, τον Υμηττό ως και τη θάλασσα! Το καλοκαιρινό μενού του Τάσου Μαντή αγαπά τις παραδοσιακές γεύσεις και τα απλά υλικά, με το μενού “Hytra Apla” να ενθουσιάζει με πιάτα όπως μοσχαράκι Hunkiar με πουρέ μελιτζάνας και πικάντικο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα και κοκκινιστό κοτόπουλο νανάκι με χυλοπίτες, ενώ στο bar δοκιμάζει απίθανα cocktails με ελληνικά αρώματα.

Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 3316767.