Μπορεί ο τίτλος να παραπέμπει σε λαϊκό ουζοποτείον, όμως αυτό εδώ είναι ένα άκρως chic καφενείο. Πίσω από τους εντυπωσιακούς πολυελαίους, το ξύλινο μπαρ, τα μωσαϊκά, το πράσινο μάρμαρο των τραπεζιών, τις καρέκλες που θυμίζουν τον παλιό Απότσο, ακόμη και πίσω από τις αμυγδαλένιες ανθοδέσμες των βάζων, κρύβεται η χαμένη κομψότητα μιας Ελλάδας του ’50 και του ’60.

cherchez-la-femme1

Ένας αστικός καφενές στην καρδιά της πιο hip πιάτσας, και τον μεζέ του οφείλει να τον μεταφράσει σε πιο ιντερνάσιοναλ τόνους, να τον φέρει στα μέτρα μιας κοσμοπόλιταν πελατείας που δεν έχει ανατραφεί με Τσιτσάνη και Ρόζα Εσκενάζυ. Και ιδανικός σε αυτού του είδους τις γευστικές αναπαλαιώσεις είναι, φυσικά, ο Ανδρέας Λαγός.

cherchez-la-femme

cherchez-la-femme2

Μια νέα γενιά της κουζίνας φτιάχνει σπιτική μανταρινάδα, κανελάδα, λεμονάδα και βυσσινάδα, σου προτείνει βερμούτ, αναψυκτικά της Ικαρίας και κρασί μικρών παραγωγών. Μεζέ στο μεζέ, εδώ θα κάνεις το πιο λουκούλλειο γεύμα, άμα έχει και ήλιο στο πεζοδρόμιο, το μόνο που θα σου λείψει από τη μαγεία της ζωής είναι άλλη μια σμυρναίικα κεφτεδάκια με δυόσμο και σταφίδα, άλλη μια ντολμαδάκια με κουκουνάρι και μπουρεκάκια κολοκύθας, άλλη μια αβγά μάτια με σουτζούκι του Μιράν, μια στριφτή παστουρμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο.

cherchez-la-femme4

cherchez-la-femme8

Προσωπικά θα ξαναπάω για τον πασπαλά με θρούμπι μια οικογενειακή συνταγή του Ανδρέα από τη Σάμο, για τις τραγανές πατάτες με κασέρι και σαλάμι Λευκάδος και για τη βραστή στηθοπλευρά, που λιώνει σαν λεμονάτο βούτυρο στο στόμα. Και οπωσδήποτε, για το σπιτικό κοκ με σος σοκολάτας!

info
Μητροπόλεως 46, τηλ. 210 3222029. Kόστος: €10-15.