Αφού κέρδισε τους πάντες με τα κεμπάπ του, ο κυρ-Αρίστος στήνει σιγά σιγά τη δική του πολυεθνική της νοστιμιάς, στρώνοντας στη Ζησιμοπούλου τραπέζι θαλασσινό, απέναντι ένα παντοπωλείο με μεζεδάκια και εσχάτως μια πίτσα που μιλά μόνο ελληνικά.

PSIPSINAXristos-Giatas-1

Στο στεριανό ακρογιάλι της Ψιψίνας, τα ράφια με τα αποστάγματα, η κλασική τραπεζαρία της μαμάς, ένα ψυγείο που θυμάται την τεχνολογία του πάγου, ο πάγκος με το ψάρι της ημέρας, μια ανοιχτή κουζίνα και μια χαρούμενη αυλή, όλα στήνουν μια προσεγμένη ψαροκατάσταση που σε υποδέχεται με ζεστή ψαρόσουπα και σπιτικό ζυμωτό ψωμάκι στα κάρβουνα ραντισμένο με ωραίο ελαιόλαδο.

PSIPSINA-G&M0006

Προσιτή ψαροφαγία, σε τιμές που το βάζουν μια καθημερινότητα στο πρόγραμμά σου, το ψάρι εδώ ψήνεται αποκλειστικά στη σχάρα ή σε χοντρό αλάτι αλλά στο μεταξύ έχεις να αγαπήσεις μια κρέμα ταραμοσαλάτα με αβγοτάραχο, ευχάριστα ξινούτσικη, και τα σπιτικά ντολμαδάκια και να παραμείνεις, αν θες, στη φάση τσίπουρο με μεζεδάκι.

PSIPSINA-G&M0176

Ολόφρεσκος, αφτιασίδωτος αχινός του Αιγαίου σε πλούσια μερίδα, γυαλιστερές και κυδώνια, στο τηγάνι γαριδάκι που -επιτέλους- συστήνεται με την αλήθεια του «τύπου» συμιακό, και ένας μεζές που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σε κανένα τραπέζι της Αθήνας, γόνος καβουριού τηγανητός ή αλλιώς καβουράκια που τρώγονται τραγανά και μοσχομυρίζουν θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί να τα καθαρίσεις.

info
Ζησιμοπούλου 96, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9819072.