Όταν ο Χρύσανθος Πανάς πιάνει κάτι στα χέρια του, αμέσως μυρίζει πολιτισμό, ευρωπαϊκό chic και η κοσμικότητα γίνεται κοσμοπολίτικη.

city-bistro

Σε λίγο, όλη η στοά αλλά και το Zonar’s θα συναντήσει την παλιά, καλλιτεχνική της αίγλη, ήδη τα φώτα του θεάματος ζωγραφίζουν παραστάσεις μετά τις παραστάσεις των γύρω θεάτρων, οι ηθοποιοί αλλά και οι θεατρόφιλοι έχουν το δικό τους οικονομικό μενού και, αν θέλεις να συναντήσεις όλο το ποιοτικό ελληνικό star system, θα έρθεις εδώ στο τέλος της μέρας.

city-bisytrot1

Αστραφτερή αισθητική παριζιάνικου ή βιενέζικου μπιστρό, νταμιέ δάπεδο, ανοιχτή κουζίνα, ένα κομψότατο μπαρ σε απευθείας σύνδεση με το διπλανό bar-χώρο, ό,τι ομορφότερο έχει δει ως τώρα η Αθήνα σε μπάρα. Και μέχρι η Βουκουρεστίου να γίνει καλλιτεχνικός πεζόδρομος της κλασικής μουσικής με live events και εκθέσεις, ας πάρουμε μια γεύση από το μπιστρό-μενού του Νίκου Σκλήρα.

city-bistro2

Όσοι το έχουν δοκιμάσει ξανάρχονται για την ταλιάτα, εγώ με ενθουσιασμό ξαναμύρισα Παρίσι σε μια sole meuniere βουτυράτη. Το ζεστό κατσικίσιο τυρί “παντρεύεται” με πρασινάδες και εσπεριδοειδή βινεγκρέτ, η entrecote από black angus έρχεται ζουμερή με αυθεντική μπεαρνέζ, τηγανητές πατάτες και buttermilk onion rings. Τελειώσαμε με προφιτερόλ, πάβλοβα με φρούτα του δάσους και εξωτικά σορμπέ…

info
Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα, τηλ. 210 3211315.