Φιλέρι είναι ποικιλία σταφυλιού, αλλά και το όνομα ενός ζεστού εστιατορίου στο Χαλάνδρι, που τιμά τις ελληνικές γεύσεις οι οποίες συνοδεύονται αρμονικά με κρασί.

filer

Για να πούμε την αλήθεια, όταν ακούμε για καλό κοντοσούβλι και ζουμερή μπριζόλα, γενικώς για καλό κρέας, δύσκολα λέμε όχι. Έτσι έγινε και με το εστιατόριο Φιλέρι, που βάζει στο μενού του επιλογές από τη σχάρα και τη σούβλα, τις οποίες συνδυάζει με γευστικά ορεκτικά που αγαπούν τα ελληνικά συστατικά.

Στα βόρεια της πόλης λοιπόν, ο κύριος Γιάννης Σιέττος έχει στήσει έναν καλόγουστο χώρο, με μεγάλη αυλή μπροστά, κλειστή με τζαμαρία και περιτριγυρισμένη από πράσινο, για να κρατά μακριά την κίνηση της πολυσύχναστης Λεωφόρου Πεντέλης, δημιουργώντας το ιδανικό, ήσυχο περιβάλλον για να απολαύσεις το γεύμα σου.

φαβα-με-κιμα-λουκανικο-και-αυγο-ποσε

Περνώντας στο ψητό πάλι ή αλλιώς στο μενού, που χωρίζεται σε ενότητες (τα δροσερά για τις σαλάτες, τα μεσάτα για τα ορεκτικά, τα περίεργα για τις λίγο πιο ιδιαίτερες γεύσεις, τα σχαράτα και οι σούβλες για τα κρεατικά), δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι τα ελληνικά προϊόντα κυριαρχούν, προσθέτοντας πόντους στο τελικό αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με μία δροσερή σφακιανή σαλάτα με ανάμεικτες πρασινάδες, ξερά σύκα, καρύδια, χαλούμι και βαλσαμικό ξίδι και από τα “μεσάτα”, επιλέξαμε την φέτα σε φύλλο σερβιρισμένη με μαρμελάδα από ντοματίνια.

Η φάβα με κιμά λουκάνικο, κυκλαδίτικο θρούμπι και αβγό ποσέ αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή, ενώ στα κυρίως τα ζουμερά φιλετάκια από στήθος κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και πουρέ σελινόριζας μας άρεσαν πολύ, όπως και το επίσης γευστικό ψαρονέφρι με φρέσκα μανιτάρια και μαυροδάφνη. Αλλά επειδή το Φιλέρι αγαπά και τις σούβλες, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και στο κοντοσούβλι κοτόπουλο, όμορφα μαριναρισμένο με μπαχαρικά, που έρχεται στο τραπέζι πάνω σε μία μίνι σούβλα, που γυρίζει κιόλας!

φιλέρι9

Ο γλυκός επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με ένα… γλαστράκι και δεν υπερβάλουμε, αφού το γλαστράκι σοκολάτας, όπως ονομάζουν την πλούσια μους τους, έρχεται μέσα σε πήλινο γραστράκι που έχει πάνω και χώμα -crumble δηλαδή.

info
Λεωφ. Πεντέλης 109, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6855999. Κόστος: € 25-30.
Παρασκευή – Κυριακή από το μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.