Στην πλατεία του Γέρακα, εκεί στη γνωστή οδό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται “κρυμμένο” ένα από τα πιο ωραία ιταλικά της Αθήνας, τόσο σε γεύσεις όσο και σε ατμόσφαιρα. Το πρώτο καλό είναι ότι θα παρκάρεις πολύ εύκολα στα γύρω στενά ή ακόμα και πάνω στην πλατεία. Έτσι, ήσυχη και ανθρώπινη που είναι ακόμα η περιοχή του Γέρακα θα σου μεταδώσει την αίσθηση ότι πήγες σε μια επαρχιακή πόλη κι ας είσαι λίγα χιλιόμετρα μόνο από το πολύβουο κέντρο.

Και με μια όμορφη αίσθηση στην καρδιά θα εισέλθεις στο φιλόξενο και πολύχρωμο L’ Angolo. Η αλήθεια είναι ότι το αδελφάκι του γνωστού Cook & Grill, που υπάρχει στο Γέρακα, στην Πεύκη και την Παλλήνη και ειδικεύεται στα σουβλάκια, ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά της πλατείας.

langolo12

xoros-l-angolo3

Το L’ Angolo έχει το δικό του στυλ και ωραίες διακοσμητικές πινελιές. Όπως το κόκκινο ρολόι που είναι φτιαγμένο από εργαλεία κουζίνας ή το παλιό ποδήλατο που κρέμεται από έναν τοίχο. Ο χώρος γίνεται ακόμα πιο ευχάριστος χάρη στα υπέροχα σεπαρέ, που χωράνε παρέες των 6 -μη σου πω και των 8- και διακοσμούνται από πανέμορφα φωτιστικά γραφείου και χρωματιστά γλυπτά.
langolo14

langolo-italian-restaurant-22

Σε ένα από αυτά τα άνετα καναπεδάκια βολευτήκαμε κι εμείς. Και η παρέλαση των πιάτων ξεκίνησε από μια υπέροχη βελουτέ σούπα κολοκύθας που μας ήρθε για το καλωσόρισμα. Η συνέχεια δόθηκε με σαλάτα σπανάκι και ρόκα, που ήταν από τις καλύτερες που έχω γευτεί. Πέρα από τα ολόφρεσκα λαχανικά είχε κρουτόν, φρέσκο κρεμμυδάκι, φρεσκοτριμμένο αβγό, παρμεζάνα, ακόμα και κομμάτια τηγανητής πάστας σε βινεγκρέτ μπαλσάμικο. Μπορεί να ακούγονται πολλά ήταν όμως πολύ ταιριαστά, καθώς το μενού εδώ το επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας. Οι μερίδες είναι πολύ χορταστικές οπότε αν δεν είστε μεγάλη παρέα μην πάρετε φόρα και παραγγέλνετε γιατί τα μισά θα τα πάρετε στο σπίτι… Φυσικά στα κυρίως θα βρείτε και κρεατικά, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα από κρασί Μαρσάλα αλλά και κοτόπουλο ή ψάρι.

langolo-italian-restaurant-28

langolo-italian-restaurant-10

Αυτό που ήταν πραγματική έκπληξη για μένα, όμως, ήταν η πίτσα. Ήταν όπως μου αρέσει, λεπτή τόσο-όσο, τραγανή και με ωραία υλικά, ενώ σου έδιναν τη δυνατότητα να τη χωρίσεις σε δυο γεύσεις (μισή Μαργαρίτα και μισή Bianca για παράδειγμα, που είναι με κρέμα ιταλικών τυριών, μανιτάρια του δάσους και λάδι τρούφας). Τα σπιτικά ραβιόλια, που ήταν γεμιστά με τυριά σε κρέμα ντομάτας – παρμεζάνας επίσης με κέρδισαν, ενώ αδημονώ να ξαναπάω για να παραγγείλω την αυθεντική καρμπονάρα με σπαγγέτι και γκουαντσιάλε που είναι δεμένη με κρόκο αβγού και πεκορίνο ρομάνο. Από τα γλυκά δεν έχω λόγια για το Τιραμισού, ενώ η λίστα κρασιών είχε αξιόλογες ετικέτες σε λογικές τιμές. Οι τιμές είναι γενικά πολύ καλές, αν σκεφτείς ότι όλες οι μακαρονάδες έχουν 5 – 7 ευρώ, ενώ οι πίτσες 8 – 10 ευρώ.

langolo-italian-restaurant-11

info
Θεσσαλονίκης 5, Γέρακας, τηλ. 210 6619995. Κόστος: από 20€/άτομο. Λειτουργεί: Δευτ-Πεμ: 17:00 – 00:00, Παρ: 17:00 – 00:30, Σαβ-Κυρ, Αργίες: 12:00 – 00:00. Ωράριο διανομής: 17:00 με 24:00.