Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για Steak-i που άνοιξε πριν λίγους μήνες στην Αγία Παρασκευή.

Το όνομά του (προφέρεται στέκι) είναι διφορούμενο, γιατί αφενός είναι επικεντρωμένο στο κρέας, αφετέρου φιλοδοξεί να γίνει το στέκι της πλατείας με ωραία ποτά και μουσικές. Βρίσκεται σχεδόν επάνω στη Λεωφόρο Μεσογείων, στην πλατεία Κοραή, στην Αγία Παρασκευή. Ατμόσφαιρα αμερικάνικου steak house με μεγάλη ανοιχτή βεράντα, που το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο απολαυστική. Αν θέλεις, ξεκινάς με ένα κοκτέιλ από τον ευγενέστατο bartender που μπορεί να είναι κάποιο από τα κλασικά ή και τα πρωτότυπα που έχουν κάνει με βάση την κρητική τσικουδιά, μια και οι ιδιοκτήτες είναι από την Κρήτη, και προχωράς σύμφωνα με την όρεξή σου. Αν αγαπάς το κρέας και το μπέργκερ, εδώ θα βρεις τον παράδεισο σου. Ο josper φούρνος που μέσα του ψήνει τα πάντα όλα μαρτυράει πως τα πράγματα είναι σοβαρά.

steake1

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα και μείναμε εξαιρετικά ευχαριστημένοι. Ένα νοστιμότατο πιάτο με 3 ειδών μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας. Παρόλο που δεν είμαι φίλος των μανιταριών είχε εξαιρετική γεύση. Οι τηγανητές τυροκροκέτες έχουν στη καρδιά τους ψιλοκομμένο κρεατάκι και λιώνουν στο στόμα. Από τα κρέατα επιλέξαμε μια μεγάλη ελληνική μπριζόλα μοσχαρίσια. Ομολογώ ότι ήταν τέλεια ψημένη και εξαιρετικά νόστιμη. Όπως και το μπέργκερ από πρόβειο κιμά και κρέμα φέτας. Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με ένα πουρέ πατάτας αληθινό, ελαφρά πιπεράτο. Η τσιμιτσάνγκα είχε ήπια γεύση και τη θεωρώ και κατάλληλη για δίαιτα. Όπως και την τορτίγια γεμιστή με ψητό κοτόπουλο και λαχανικά. Η λίστα των κρασιών αρκετή για να συνοδεύσει την κρεατοφαγία. Τέλος, ακολουθεί μικρή ποικιλία γλυκών για όσους αισθάνονται την ανάγκη του γλυκού. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κρητική τσικουδιά κερασμένη.

steak-2

Το σέρβις
Το προσωπικό ευγενέστατο και διακριτικό, γνωρίζει να σας εξηγήσει τι ακριβώς έχει μέσα το κάθε πιάτο.

Η ετυμηγορία
Ό,τι δοκίμασα σε κρέας ήταν εξαιρετικό. Θα ξαναπάω για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα, που ελπίζω να είναι τόσο καλά όσο και η ελληνική μπριζόλα. Οι τιμές είναι εξαιρετικά λογικές με άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8,5/10
Η ατμόσφαιρα: 8/10
Σύνολο: 25/30

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

steaki-3

Το φαγητό
Ο κατάλογος είναι μεγάλος και δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα. Οι ωραίες -αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά- τυροκροκέτες με γέμιση κιμά, ήρθαν πάνω σε μια σάλτσα που προσωπικά μου περίσσευε, ίσως γιατί δεν ήταν του γούστου μου. Η ποικιλία μανιταριών σοτέ με κρέμα παρμεζάνας ήταν καλοφτιαγμένη με πληθωρική γεύση. Από την ποικιλία των μπέργκερ επιλέξαμε το ελληνικό μπέργκερ: μπιφτέκι από πρόβειο κιμά μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι, που στο πάνω μέρος υπήρχε στάμπα με το όνομα του μαγαζιού. Ζουμερό και νόστιμο το μπιφτέκι, όμως τη σάλτσα φέτας την ήθελα πιο τυρένια. Το flank Βlack Angus μοσχαριού είναι ένα εξαιρετικά τρυφερό κομμάτι χωρίς κόκαλο. Μας ήρθε εξαίσια ψημένο στο φούρνο josper και κομμένο σε φέτες, παρέα με ωραία ψητά λαχανικά. Αντάξια της και η κλασική σπαλομπριζόλα που δοκιμάσαμε, παρέα με τηγανιτές πατάτες που πρώτα ψήνονται στο φούρνο με τη φλούδα, κόβονται σε χοντρά κομμάτια και μετά τηγανίζονται. Εξαιρετικός και ο πουρές πατάτας. Πλούσιος, νόστιμος, εθιστικός στη γεύση. Το γλυκό του τέλους ήταν ένα γλυκό μπέργκερ. Αφράτο κέικ στη θέση του ψωμιού και μια μπάλα παγωτό με επικάλυψη σοκολάτας αντί για μπιφτέκι. Και η τσικουδιά στον επίλογο μας δρόσισε άψογα.

Το σέρβις
Εδώ θα σε σερβίρουν ευγενικά, καλοσυνάτα παιδιά, που γνωρίζουν καλά τα πιάτα και τα κοκτέιλ και θα σε κατατοπίσουν ανάλογα.

steak-4

Η ετυμηγορία
Ένα restaurant-bar προσανατολισμένο ξεκάθαρα στην κρεατοφαγία, που δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα των κρεάτων και του ψησίματός τους. Καλές γαρνιτούρες, καλές τιμές, ευγενικό σέρβις. Είναι θέμα χρόνου να βρει το προσωπικό του στιλ.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 8/10
Σύνολο: 24/30

Γενικό σύνολο: 49/60

info
Πλατεία Κοραή 5 (Λεωφ. Μεσογείων 366), Αγία Παρασκευή, τηλ. 213 0370700. Κόστος: €22-30.

Δείτε επίσης
Barabicu: Casual κρεατοφαγία στο Νέο Ψυχικό