Το Βυζαντινό ανανεώνει την κουζίνα του βάζοντας πλάι στον executive σεφ του Hilton, Κώστα Αθανασίου, τον Γιώργο Καπέρδα, σεφ που έχει εργαστεί σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, όπως το “The Jane” στην Αμβέρσα, το “Erno’s Bistro” στην Φρανκφούρτη και τα “Tom Aikens” και “Gordon Ramsey, Savoy Hotel” στο Λονδίνο.

Byzantino_Chef (2)

Προτείνει επίσης ένα νέο μενού, το οποίο με έμφαση στα εποχιακά υλικά, έμπνευση από τα ελληνικά προϊόντα και αναφορές στο comfort food αναμένεται να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Στα ορεκτικά, ξεχωρίζουν η σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, τραγανό καβουρμά και νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, τα χτένια σοτέ με προσούτο Ευρυτανίας, σπαράγγια και παντζάρι και η ψητή σφέλα Μεσσηνίας με γλυκό του κουταλιού κυδώνι. Από τα κυρίως, δοκιμάστε τα ραβιόλι παστίτσιο με φρέσκια τρούφα και μπεσαμέλ με γιαούρτι και τραχανά, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σος κόκκινου κρασιού και το λαβράκι σοτέ με πουρέ από κουνουπίδι, αποξηραμένα σταφύλια και σος κάρι. Από το μενού δεν λείπουν και τα υγιεινά, ελαφριά πιάτα, όπως το burger από κινόα με relish από παντζάρι και κρέμα μουστάρδας, το μοσχαρίσιο φιλέτο με kale και τα αρνίσια παϊδάκια με κινόα, ρόδι και σος γιαουρτιού με δυόσμο. Στο μενού θα βρείτε και υπέροχα επιδόρπια, όπως cheesecake με κολοκύθα, μηλόπιτα με μπισκότο κανέλλας, brownie με μους σοκολάτας και καραμελωμένο κουκουνάρι και τάρτα με φρέσκα φρούτα του δάσους.

Grouper fillet with cauliflower purée

Τις Κυριακές, το σκηνικό αλλάζει με τον πλούσιο μπουφέ ν’ αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεσημεριανή, οικογενειακή έξοδο. Μάλιστα, σε μια χαριτωμένη, πλήρως εξοπλισμένη παιδική γωνιά εντός του εστιατορίου, τα παιδιά μπορούν να παίζουν με τον ανιματέρ ενώ οι γονείς χαλαρώνουν απολαμβάνοντας το γεύμα τους.

Lamb chops with Quinoa

Info
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα 115 28, Τηλ. 210 7281400. Προσφέρεται δωρεάν θέση πάρκινγκ για ελάχιστη κατανάλωση €40.