Για τον κομψό χώρο του εστιατορίου Common Secret στην Κηφισιά σας έχουμε ήδη πει. Αλλά εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα και αρκούν για να επιστρέψεις ξανά και ξανά, έρχονται τα Χριστούγεννα και η εκπληκτική γιορτινή διακόσμηση τους και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι! Τι άλλο να ζητήσει κανείς για τις γιορτινές του εξόδους;

common-secret4

Πίσω από αυτή τη μαγευτική εικόνα, που μεταφράζεται σε πολύ μεγάλα και γουστόζικα στεφάνια, γιρλάντες με κομψά στολίδια επάνω τους, χιονάνθρωπους, στρατιωτάκια σαν βγαλμένα από το παραμύθι του Καρυοθραύστη και λογιών λογιών άλλα στολίδια, βρίσκεται η πάντα χαμογελαστή και δραστήρια ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Μαριλένα Κοριζή. Μάλιστα, τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι δικές της δημιουργίες και μόλις τα δεις και από κοντά, δύσκολα θα αντισταθείς στον πειρασμό να τα ζητήσεις! Άλλωστε, είναι συχνό φαινόμενο να ζητούν οι πελάτες του Common Secret διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, από τα γιορτινά στεφάνια μέχρι τα κομψά φωτιστικά.

common-secret1

Βέβαια, δεν έχει ανανεωθεί μόνο ο χώρος αλλά και το μενού του Common Secret, με value for money πιάτα που βασίζονται σε προσεχτικά επιλεγμένα υλικά. Στην τελευταία μας επίσκεψη, ξεκινήσαμε με μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο με γαρίδες σχάρας μαριναρισμένες με πράσινο πιπέρι και λουίζα, ψητή πιπεριά, κόκκινο και πράσινο λάχανο, ψίχα από φιστίκι Αιγίνης και dressing μοσχολέμονου με κάρυ και ταχίνι, που παρέα με τα λαχταριστά μοσχαρίσια mini burgers με παλαιωμένο τσένταρ, τραγανό iceberg, ψητή τομάτα και relish πιπεριάς Φλωρίνης με σέλερυ, μας έβαλαν με τον πιο νόστιμο τρόπο στη φιλοσοφία του νέου μενού. Σημείωσε, ότι αν πας απλά για ένα ποτάκι ή κρασί, αυτά τα ζουμερά burgers είναι ό,τι πρέπει για συνοδευτικό!

common-secret2

Στα κυρίως πάλι, η κουζίνα δίνει ρεσιτάλ με πιάτα όπως, μοσχαρίσιο φιλέτο με αρωματικές baby πατάτες σε κρούστα παρμεζάνας, σερβιρισμένα με σάλτσα béarnaise από reduction ροδιού, απίθανα spareribs με mix μπαχαρικών μαγειρεμένα με BBQ-bourbon sauce και ανάλαφρα μπιφτέκια γαλοπούλας με σαλάτα κινόα, λαχανικά σχάρας και σως γιαουρτιού με καπνιστή πάπρικα. Δε λείπουν βέβαια και οι επιλογές σε ψάρι, που δοκιμάσαμε εμείς και πολύ μας άρεσαν, όπως η γευστική εκδοχή τους των fish and chips με black cod σε τραγανή κρούστα, αρωματισμένη με βότκα και μέλι και το σωστά ψημένο φιλέτο σολομού μαριναρισμένο με μέλι, σόγια και fivespice που έρχεται συνοδευμένο με χλιαρή σαλάτα λαχανικών, ψητό παντζάρι και δροσερή wasabi sour cream.

Για το τέλος, πρέπει να κρατήσεις χώρο και για γλυκό. Στην πλούσια γκάμα επιλογών τους ξεχωρίζουν το τιραμισού με κάστανο, σοκολατένια βάση και κρέμα μασκαρπόνε, η πλούσια σοκολατίνα με αρωματισμένο γλάσο μπαχαρικών και το apple crumble με μήλα golden που φτιάχνεται τη στιγμή της παραγγελίας και έρχεται στο τραπέζι ζεστό, μαζί με παγωτό βανίλια.

common-secret5

Αξίζει να αναφερθούμε και στη νέα λίστα των κοκτέιλ τους, άλλα δροσερά και άλλα ζεστά, με χειμερινά αρώματα που σε βάζουν σε γιορτινό κλίμα με την πρώτη γουλιά. Επέλεξε ανάμεσα στο Amelie (gin, ginger, κανέλα, σιρόπι μπαχαρικών και λάιμ), στο Snowflakes & Secrets (Bacardi, κουμκουάτ, βασιλικό, σιρόπι μπαχαρικών και λάιμ), στο Scottish Affair (Laproaig 10 scotch whiskey, cherry heering και τσάι φράουλα) και το Common Blazer (κονιάκ Hennessy, cointreau και τσάι ιβίσκου).

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

info
Λεωφ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 210 6233810. Κόστος: € 30-35.