Βρίσκεται σε μια περιοχή που σφύζει από ζωή και έχει συνδεθεί με γνωστά εστιατόρια, όπως το κρεατοφαγικό Base Grill. Λίγο πιο κάτω και πριν την πλατεία, στον ίδιο δρόμο εμφανίστηκε ένα εστιατόριο που δίνει βάση στα φρέσκα ψάρια και στα θαλασσινά. Σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον θα γευτείτε ό, τι βγαίνει από τη θάλασσα σε γενναίες μερίδες και καλές τιμές. Πολλά από τα ψάρια έρχονται από τη Χίο, γενέτειρα ενός εκ των ιδιοκτητών, αλλά και από άλλα νησιά.

traganos-kavouras16

Από το μενού δεν λείπουν φυσικά και τα καβουράκια σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Εμείς τα δοκιμάσαμε παναρισμένα και φρεσκοτηγανισμένα (όντως πολύ τραγανά) σε μια σαλάτα με λαχανικά και φιλέτο πορτοκαλιού και σε μορφή κεφτέδων, που έρχονται ανάλαφροι και πολύ γευστικοί. Ωραία επιλογή για ξεκίνημα είναι οι γαρίδες σε φύλλο κανταίφι με σάλτσα ξυδόμελο και πιπεριές! Ένα πιάτο που λάτρεψα, καθώς τα υλικά ταίριαζαν πολύ μεταξύ τους και έκαναν έναν πετυχημένο γλυκόξινο συνδυασμό. Για τους πιο απαιτητικούς, ωστόσο, υπάρχει ταρτάρ τόνου με φρέσκο δυόσμο και lime ή τόνος μαριναρισμένος σε λεμόνι και αρωματικά βότανα με λάδι τσίλι. Η φρεσκάδα του τόνου σε όλο της το μεγαλείο αφού λιώνει στο στόμα και μυρίζει θάλασσα.

traganos-kavouras8

gallery7-1024x683

Ο χώρος είναι ευχάριστος και σε προδιαθέτει να πιεις τα τσιπουράκια σου -ή κρασί- και να συζητήσεις με άνεση. Ντυμένος στα λευκά, με θαλασσινές αναφορές στο ντεκόρ, έχει την αύρα περισσότερο ενός αστικού εστιατορίου, παρά μιας ψαροταβέρνας. Από ένα τέτοιο μαγαζί δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι μακαρονάδες. Στις κορυφαίες επιλογές είναι η μοναδική αστακομακαρονάδα, που αλλά τηρεί τις ισορροπίες με τη ντομάτα και τα αρωματικά, αλλά και το κριθαρότο καραβίδας, που είναι σωστά χυλωμένο και al dente. Βέβαια, μην το παρακάνετε με τα πρώτα αν έχετε σκοπό να φάτε ψητό ψάρι, διότι οι μερίδες είναι γενναίες και τα πιάτα πολύ χορταστικά. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε εξαρχής τι έχει φέρει τη μέρα που θα πάτε η ψαριά και να εμπιστευτείτε τους ευγενέστατους σερβιτόρους. Εκτός από μεγάλα ψάρια (σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα), που ψήνονται σωστά στη σχάρα θα βρείτε και διάφορα οστρακοειδή, αλλά και φιλέτο από λαβράκι ή τσιπούρα στο φούρνο και σε άλλες πιο δημιουργικές εκτελέσεις.

astakomakaronada

info
«Τραγανός Κάβουρας», Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, τηλ. 210 5731544, www.traganoskavouras.gr
Καθημερινά ανοικτά από 13:00 – 01:00. Δευτέρες Κλειστά (εκτός Αργιών).