Εδώ και λίγες μέρες ένα μικρό κόσμημα στολίζει το εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και μας ταξιδεύει με τα χρώματα και τις μυρωδιές του στην πολίτικη κουζίνα και στα μονοπάτια της Ανατολής.

Πριν από περίπου 45 χρόνια, η οικογένεια Χασιώτη μας μύησε στον κόσμο των ξηρών καρπών και από τότε μέχρι σήμερα δεν έπαψε να γεμίζει με τη μυρωδιά των φρεσκοκαβουρντισμένων ξηρών καρπών το κέντρο της πόλης. Σήμερα, προχωρά ένα βήμα μπροστά και δημιουργώντας έναν καινούριο υπέροχο χώρο έρχεται να ολοκληρώσει την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει. Το νέο κατάστημα στεγάζεται στο παλιό μαγαζί της οικογένειας ακριβώς απέναντι από το ξηροκαρπάδικο και έρχεται να μας παρασύρει στους μαγικούς δρόμους των μπαχαρικών, των βοτάνων και του τσαγιού μέσα από προσεκτικές συνεργασίες, μεγάλη ποικιλία και ποιοτικές επιλογές προϊόντων.

CHASIOTIS1

Πιπέρια όλων των ειδών, αλάτια από κάθε μεριά της γης, μείγματα καρυκευμάτων για ψάρι, κεμπάπ ή σαλάτες, κανέλλες, γλυκάνισος και κάρδαμο, κουρκουμάς και πάπρικα Αριδαίας, μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων σε ταξιδεύει στην μακρινή Ανατολή.

Δίπλα στα μπαχαρικά, πολύτιμα βότανα, το κάθε ένα με την ευεργετική του δράση, έρχονται να μας θυμίσουν ότι η φύση έχει σχεδόν πάντα τη λύση σε κάθε μας πρόβλημα. Σε συνεργασία με έμπειρους βοτανολόγους η οικογένεια έχει ήδη ετοιμάσει μια σειρά από θεραπευτικά μείγματα βοτάνων όπως για την αϋπνία, τη δυσπεψία ή το σάκχαρο μια σειρά που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Στην κατηγορία του τσαγιού η συνεργασία με τον ιστορικότερο οίκο τσαγιού ήταν μονόδρομος. Ο οίκος Madras έχει εδώ και 5 δεκαετίες σαν γνώμονα την ποιότητα και την αγνότητα της πρώτης ύλης χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού σε συνδυασμό μόνο με φυσικά βότανα, μπαχαρικά ή φρούτα. Το ταξίδι στους καρπούς της γης κλείνει η παλέτα των εκλεκτότερων εγχώριων οσπρίων από τα φημισμένα φασόλια των Πρεσπών και το ρύζι της Χαλάστρας, μέχρι τη φάβα του Φενεού και τα κουκιά της Τρίπολης.

Με τη βεβαιότητα ότι το νέο εγχείρημα θα έχει τη σφραγίδα της ποιότητας Χασιώτη δεν έχουμε παρά να τους ακολουθήσουμε…

info
Ερμού 8, Μαρούσι, www.facebook.com/chasiotis.nuts