Στην καρδιά της αθηναϊκής αγοράς, μέσα σε ένα εντυπωσιακό και πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1890, στεγάζεται το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, που άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγους μήνες.

Το μουσείο έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές του κόσμου. Απόδειξη, το βιβλίο επισκεπτών που ξεχειλίζει από μηνύματα αγάπης, επιβραβεύοντας έτσι την προσπάθεια της ομάδας των νέων παιδιών, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αυτό τον ζεστό χώρο, «παντρεύοντας» το φαγητό με τον πολιτισμό και δίνοντας έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια.

Μέχρι τον Ιανουάριο, στο  Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας φιλοξενείται έκθεση για τη μοναστηριακή διατροφή, η οποία μας συστήνει όλα τα στάδια παραγωγής της διατροφής των μοναχών, μέσα από εκθέματα και φωτογραφίες από τα ελληνικά μοναστήρια. Παράλληλα, στο εστιατόριο του μουσείου δοκιμάζουμε ένα γευστικό μενού, εμπνευσμένο από την έκθεση και με την υπογραφή του chef Δημήτρη Βασιλάρη και στο καφέ, απολαμβάνουμε ελληνικό καφέ αρωματισμένο με ροδόνερο, κάρδαμο, μαστίχα και γλυκάνισο.

Όσοι θέλουν να μυηθούν πραγματικά στα περί διατροφής, μπορούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μαγειρικής, για ενήλικες και παιδιά, τα οποία περιλαμβάνουν και γαστρονομικές ξεναγήσεις στη Βαρβάκειο και την οδό Ευριπίδου. Παράλληλα, από το πωλητήριο αγοράζουμε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα. Αυτή την περίοδο, λόγω της έκθεσης για τη μοναστηριακή διατροφή, βρίσκουμε προϊόντα κυρίως από μοναστήρια, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα και κρασιά, αλλά και σπάνιες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και chutneys.

Info
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3211311.