Τα μανιτάρια είναι μιας σπάνιας νοστιμιάς τροφή που γίνονται από ορεκτικό και κυρίως πιάτο, μέχρι γλυκό. Ένα νέο κατάστημα στη καρδιά της Θεσσαλονίκης μας τα συστήνει στα καλύτερά τους.

Ο λόγος για το Μανιταροπωλείον, το μαγαζάκι που ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι στη Σβώλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο οποίο βρίσκουμε δεκάδες διαφορετικές μανιταρολιχουδιές.

manitaropoleio-2

Εδώ βρίσκεις διάφορα είδη μανιταριών φρέσκα, αφυδατωμένα, κατεψυγμένα, σε μορφή σκόνης ή συντηρημένα σε βαζάκια με λάδι. Αλλά βέβαια αυτά τα περιμένεις σε ένα κατάστημα που ειδικεύεται στα μανιτάρια. Η τεράστια ποικιλία τους όμως δεν σταματάει εκεί.

manitaropoleio

Από το Μανιταροπωλείον λοιπόν παίρνουμε μανιταρόσουπα, μανιταροπίλαφο, χορτόσουπα με μανιτάρια, αλλά και πλιγούρι και πουρέ με μανιτάρια, όλα έτοιμα για μαγείρεμα, για να κακομάθαιτε εσάς και τους αγαπημένους σας με νόστιμα πιάτα που ετοιμάζονται πολύ γρήγορα. Δεν του λείπουν οι φρέσκες τρούφες και τα προϊόντα με τρούφα, όπως αλάτι και λάδι, αλλά και οι πιο ξεχωριστές νοστιμιές όπως το λικέρ, το απεριτίφ και η μπύρα με μανιτάρια, η κόκκινη σάλτσα με τρούφα και το μέλι ακακίας με τρούφα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις εκπληκτικές σοκολάτες με μανιτάρι!

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ποικιλία του μανιταρομάγαζου δεν σταματάει στα προϊόντα με μανιτάρι. Στα ράφια του βρίσκουμε επιπλέον ζυμαρικά με λαχανικά και με αλεύρι dinkel, διάφορες σούπες, έτοιμες σάλτσες, εδέσματα και γλυκά γνωστών εταιρειών όπως τα αγαπημένα μας “Γιαμ”, μέλι, ελιές και προϊόντα ελιάς, καθώς και βότανα και μπαχαρικά.

manitaropoleio-3

Εάν η Θεσσαλονίκη σου πέφτει μακριά δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και μπορείς να αγοράσεις τα προϊόντα τους και online, μέσω του site του καταστήματος www.manitaropoleion.gr και καλά μανιτομαγειρέματα!

info
Αλεξάνδρου Σβώλου 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 519900, www.manitaropoleion.gr