Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τούρτα Πάβλοβα στο σπίτι, αλλά γιατί να μπαίνεις στον κόπο, όταν τις φτιάχνει για σένα η Έφη Γιαλούση;

Η Έφη έχει κάνει διατριβή στο συγκεκριμένο γλυκό και οι δημιουργίες της θεωρούνται οι καλύτερες του είδους. Γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο που θα ειδικεύεται στην πάβλοβα. Το όνομα αυτού -τι άλλο- «Pavlova», βρίσκεται στο Κολωνάκι και σε αυτό θα βρεις το αφράτο γλύκισμα σε πολλές παραλλαγές: φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, μόκα, σοκολάτα, φουντούκι, μέντα, lime, ακόμα και mango.

effi gialousiedited

Τι καλύτερο μετά από ένα ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό τραπέζι από αυτό το αέρινο και ελαφρύ γλυκό, το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με ένα γλυκό κρασί μοσχάτο ή ένα ωραίο λικέρ;. Πόσα, όμως, ξέρεις για την ιστορία του;

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, η οποία χορεύοντας στη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, προκάλεσε, εκτός από πάταγο, το ενδιαφέρον του σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade της Αυστραλίας. Γοητευμένος από την αξέχαστη ερμηνεία της, τής αφιέρωσε μια ντελικάτη δημιουργία, στην οποία έδωσε το όνομα της μπαλαρίνας! Εκεί, λοιπόν, στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας γεννήθηκε τη δεκαετία του 1930 η extravaganza αυτή τούρτα, με το όνομα Παβλόβα.

pavlova 2

Εκτός από το Κολωνάκι, μπορείς να γευτείς το πεντανόστιμο γλυκό της Έφης και στο εργαστήρι της Ο,τι Καλύτερο» (Εμπεδοκλέους 33, Παγκράτι τηλ. 210 7564040), όπως και στα συνεργαζόμενα καταστήματα: Baker’s Ville (Π. Καλλιγά 31, Φιλοθέη, τηλ. 210 6841330), Daily Deli (Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 85, Βούλα, τηλ. 210 8959998) και Dolcetti (Λεωφ. Περικλέους 56, Χολαργός, τηλ. 210 6515397).

Αν παρόλ’ αυτά θέλεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική φτιάξε αυτή την υπέροχη συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου:
Πάβλοβα με φρούτα του δάσους και μους γιαουρτιού

info
«Pavlova», Σκουφά 56, τηλ. 210 3388827, www.pavlova.gr
Σημείωσε ότι το κατάστημα του Κολωνακίου και το εργαστήρι στο Παγκράτι σου στέλνει και πάβλοβα στο σπίτι!