Αν είσαστε κι εσείς από αυτούς που δεν έχουν χειρότερο από το να γεμίζει ο νεροχύτης -και όλη η κουζίνα- λέπια από το καθάρισμα των ψαριών, τα ιχθυοπωλεία έχουν δώσει εδώ και καιρό τη λύση, αφού αναλαμβάνουν τον καθαρισμό τους. Τελευταία όμως, μας λύνουν τα χέρια ακόμη περισσότερο, αφού δεν είναι λίγα εκείνα που αναλαμβάνουν να ψήσουν τα ψάρια, ακόμη και να τα φέρουν στην πόρτα μας έτοιμα!

psaragora glufadas (3)

Κάντε εικόνα: είναι για παράδειγμα Σάββατο, θέλετε να κάνετε δουλειές εντός κι εκτός σπιτιού και έχετε λαχταρήσει ψαράκι στη σχάρα. Όταν βγείτε έξω για τις αγορές σας, περνάτε από το πλησιέστερο σε εσάς ιχθυοπωλείο που παρέχει όλο αυτό το πακέτο εξυπηρέτησης, διαλέγετε τα ψάρια σας, τα αφήνετε να τα καθαρίσουν και να τα μαγειρέψουν και είτε περνάτε από εκεί για να τα παραλάβετε γυρνώντας είτε ζητάτε να σας τα παραδώσουν στο σπίτι. Μαγικό και όμως πέρα για πέρα αληθινό! Κι αν αναρωτιέστε που θα βρείτε τέτοια ψαράδικα, σας έχουμε μια λίστα με 6 μαγαζιά για να βρείτε αυτό που σας βολεύει.

psaragora glufadas (2)

Ψαραγορά Γλυφάδας – Θάλασσα
Είναι γεγονός, η Ψαραγορά (Θάλασσα) έχει και άλλα καταστήματα, όπως στον Άλιμο και στο Χαλάνδρι, αλλά μιας και εμείς επισκεπτόμαστε συχνά το κατάστημα της Άνω Γλυφάδας θα επικεντρωθούμε σε αυτό. Εκεί λοιπόν βρίσκετε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια που σας τα καθαρίζουν και αν θέλετε σας τα ψήνουν κιόλας και είτε περνάτε από εκεί να τα παραλάβετε, είτε σας τα φέρνουν σπίτι σε συμφωνημένη ώρα, συνοδευόμενα από λαδολέμονο. Δίπλα τους μεγάλη ποικιλία από έτοιμα φαγητά με ψάρια και θαλασσινά, όπως ψαρόσουπα.
Γούναρη 55, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9600006.

kapetan giwrgis

Καπετάν Γιώργης – Ο Μυτιληνιός
Αν δεν τιμούν τα Νότια προάστια το ψάρι, που έχουν και τη θάλασσα δίπλα, τότε ποιος; Στην Άνω Γλυφάδα και την Γούναρη λοιπόν, βρίσκεται και το ψαροπωλείο Καπετάν Γιώργης – Μυτιληνιός, που ειδικεύεται τόσο στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με μια ποικιλία πραγματικά εκπληκτική, όσο και στους θαλασσινούς μεζέδες. Με άλλα λόγια, από το κατάστημα αγοράζετε ψάρια και θαλασσινά για τα μαγειρέματα σας στο σπίτι ή ζητάτε να σας ψήσουν το ψαράκι σας εκεί και αν η παρέα θέλει έξοδο, απλά στρώνεστε στα τραπεζάκια τους για καραβιδομακαρονάδα, burger με μπιφτέκι τόνου και άλλα πολλά.
Γούναρη 87, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9600604.

vatistas2

Βατίστας
Αν το ψητό ψάρι δεν σε συγκινεί, τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι υπάρχει ιχθυοπωλείο που μπορεί να σου ετοιμάζει και sushi; Ο λόγος για τα καταστήματα Βατίστας στη Γλυφάδα και τη Βάρκιζα, που προμηθεύουν τους Νότιους με φρέσκα ελληνικά ψάρια όλων των ειδών, που αν θέλετε τα ψήνουν σε ξυλόφουρνο Mibrasa και να το συνοδέψεις με κάποια από τα έτοιμα πιάτα που έχουν στο κατάστημα, όπως ταραμοσαλάτα και φρέσκες σαλάτες. Για τους sushi lovers πάλι, οι εξειδικευμένοι σεφ αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν τέλεια ρολάκια με ολόφρεσκο ψάρι.
Ανθέων 23, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 9628100 / Αφροδίτης 2, Βάρκιζα τηλ. 210 8972164.

giorgis tou vythou

giorgis tou vythou1

Γιώργης του Βυθού
Σε κεντρικό σημείο της περιοχής της Λυκόβρυσης ο Γιώργης του Βυθού φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά του. Θα βρεις σχεδόν τα πάντα, σε πολύ καλές τιμές και με 2-3 ευρώ παραπάνω θα σου τα ψήσουν στη σχάρα για να τα πάρεις έτοιμα στο σπίτι. Εκτός από τα όστρακα και τα ψάρια μπορείς να παραγγείλεις σαλάτες, ορεκτικά και ότι άλλο έχει μια ψαροταβέρνα. Σημείωσε ότι δεν έχει delivery, θα πρέπει όταν κάνεις την παραγγελία να δώσεις ακριβή ώρα που θα πας να τα πάρεις. Ωστόσο, πολλοί επιλέγουν τον Γιώργη του Βυθού και για την έξοδό τους, αφού έχει τραπέζια και λειτουργεί εκτός από ψαράδικο και σαν ψαροταβέρνα.
Σοφοκλή Βενιζέλου 92 Λυκόβρυση, τηλ. 210 2848050.

psaraki sti sxara2

psaraki sti sxara

Ψαράκι στη σχάρα
Η ανάγκη να τραφεί η οικογένεια και χωρίς κόπο, κρύβεται πίσω από τη δημιουργία αυτού του καταστήματος που παρέχει ολόφρεσκο ψάρι. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας ακόμη και τηλεφωνικά και να σας τα παραδώσουν στην πόρτα σας όταν σας βολεύει. Και επειδή το ζητούμενο είναι να γλιτώσετε και το μαγείρεμα, αν θέλετε, με €2,48 επιπλέον αναλαμβάνουν να τα ψήσουν στα κάρβουνα, ενώ στο Ψαράκι στη σχάρα σερβίρουν καθημερινά και μπουγιαμπέσα και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μπορείτε να δείτε online τις τιμές των ψαριών, στο site τους www.fishgrill.gr
Θεομήτορος 48, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9888000.

psarokosmos

Ψαρόκοσμος
Συστήνεται ως ιχθυο-ψητο-πωλείο και είναι το μέρος που θα πάτε για να πάρετε φρέσκο ψάρι, να παραγγείλετε ψαράκι για το σπίτι -ωμό ή ψημένο στη σχάρα, στο τηγάνι στη φριτέζα ή την κατσαρόλα με μικρή επιβάρυνση-, καθώς και να καθίσετε για φαγητό ή να κάνετε κάποια εκδήλωση, όπως βάφτιση ή πάρτι. Τα έχει όλα σα να λέμε!
Α. Παπανδρέου 36, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9957997.