Σε μια από τις μαγικές στοές του κέντρου, η οικογένεια Παναγίτσα χρόνια τώρα γλύκαινε με τα χειροποίητα σοκολατάκια της τα χρυσά αγόρια του Χρηματιστηρίου.

konstantino

Η βιτρίνα με τις αμυγδαλιές και το παλιό στήσιμο θα σου θυμίσει τη γλυκιά Αθήνα της δεκαετίας του ’70, τα ξύλινα ράφια, τα φοντάν, τα κεράσματα και τα σοκολατάκια μιας άλλης εποχής. Ο θείος Βαγγέλης Ανδρώνης φτιάχνει χειροποίητες όλες τις γλυκές μπουκιές στο εργαστήριό του στον Γέρακα, από σοκολάτα Βενεζουέλας με 71% περιεκτικότητα σε κακάο.

DSC_0198

DSC_0200

Εδώ αξίζει να ψωνίσεις τις γιορτινές σου τρούφες, με μπισκότο, ουίσκι, φράουλα, φραμπουάζ ή καρύδι. Το παλιό, κλασικό σοκολατάκι, στην πιο νόστιμη εκδοχή του, βραχάκια, ποντικάκια γεμιστά με κρέμα σοκολάτα, γεύση κορμό αλλά και ελίτσες μοντέρνες, με στέβια, με κράνμπερις, σταφίδες ή γκότζι μπέρις. Μαζί τους, τραγανά πορτοκαλένια μπισκότα, ροζέδες και αμυγδαλωτά με μαστίχα, ανθόνερο, πορτοκάλι και τριαντάφυλλο, που λιώνουν σαν βούτυρο στο στόμα, μια αέρινη έκρηξη από αρώματα στο στόμα.

DSC_0214

DSC_0201

Σπεσιαλιτέ της οικογένειας και τα σπιτικά λικέρ, σε συνταγή της γιαγιάς Άννας, όλα από βουνίσια φρούτα των Αγράφων, τόπο καταγωγής της οικογένειας, που μαζεύει σύσσωμη κάθε χρόνο στις εξορμήσεις της στο χωριό: καρυδάκι, φράουλα, κράνο και ρόδι, για να συμπληρώσουν τον πιο παραδοσιακό δίσκο των γιορτινών κερασμάτων.

info
Konstantino, Σοφοκλέους 4, (Στοά Αθηνών), τηλ. 210 3243931.