Ένα νέο έδεσμα με σαλιγκάρια πρόσθεσε στην gourmet γκάμα της η κρητική εταιρεία Escargot de Crete, βάζοντας στα βαζάκια φιλέτα σαλιγκαριών σε τσάι φασκόμηλο με θυμαρίσιο μέλι.

Το νέο προϊόν, που παντρεύει τα σαλιγκάρια με το φασκόμηλο και το μέλι, δημιουργεί μία νέα γαστρονομική εμπειρία που δίνει ιδιαίτερο τόνο στα γιορτινά πιάτα, ενώ παράλληλα είναι πολύ υγιεινό. Η θρεπτική αξία των σαλιγκαριών της εταιρείας στα οποία κυριαρχούν τα καλά λιπαρά, αποτέλεσμα της βιολογικής παραγωγής τους, είναι γνωστή.

ESC_prof_sage_jar_white

Πλέον όμως, με τη χρήση του φασκόμηλου στη διατήρηση τα σαλιγκάρια της Escargot de Crete αποκτούν ακόμη ένα πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα το φασκόμηλο έχει ελάχιστο αλάτι, συνεπώς το νέο αυτό προϊόν είναι πιο υγιεινό σε σχέση με προμαγειρεμένα προϊόντα με φιλέτα σαλιγκαριών που διατηρούνται σε άλμη. Επιπλέον, το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φασκόμηλο εξασφαλίζει τη διατήρηση της φρεσκάδας των σαλιγκαριών.

Παράλληλα, με το λανσάρισμα του νέου προϊόντος η Escargot de Crete που ειδικεύεται στην παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία σαλιγκαριών, ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κέντρου Ερευνών Escargot de Crete». Σκοπός του Κέντρου είναι η ανάλυση της σχέσης των σαλιγκαριών που παράγει η εταιρεία με βιοδυναμικές και βιολογικές αρχές κατά του καρκίνου, των καρδιοπαθειών, του Alzheimer και της παχυσαρκίας.

info
www.escargotdecrete.com