Έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα φτιάχνουμε καθημερινά με ζύμες και φύλλα κρούστας;

pita1

Πίτες μικρές, μεγάλες ή ατομικές, τάρτες, πουγκάκια, πιτάκια, μπουρεκάκια, στρούντελ. Κι από γλυκά; Τι σιροπιαστά, τι μιλφέιγ, τι τάρτες και πίτες, τι μικρά κεράσματα! Τόσο στο καθημερινό όσο και στο πιο επίσημο ή το γιορτινό τραπέζι, ένα πακέτο φύλλο στο ψυγείο ή την κατάψυξη μας βγάζει ασπροπρόσωπους και αναδεικνύει περίτρανα τις μαγειρικές μας ικανότητες.

pita

Το καλύτερο είναι πως από περισσεύματα από χτεσινό φαγητό όπως είναι λίγος κιμάς για μακαρόνια, διάφορα τυριά που ξέμειναν στο ψυγείο, ένα μπριάμ, λίγα λαχανικά, ακόμα και ζυμαρικά, όλα μπορούν να γίνουν ο νέος «εσωτερικός» κόσμος μιας υπέροχης τάρτας ή μιας μικρής πίτας που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους και την οικογένειά μας!

fullo-kroustas-gia-gluka fullo-kroustas-gia-pites-high

Τα φύλλα Χρυσή Ζύμη είναι φτιαγμένα με γνώση και τέχνη, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από σπίτι σε σπίτι! Διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από φύλλα, στην κατάψυξη και στο ψυγείο: φύλλο κρούστας για γλυκά ή πίτες, χωριάτικο φύλλο, σφολιάτες, ζύμη κουρού, καταΐφι, αλλά και βάση για πίτσα, πίτες για σουβλάκι! Επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από έτοιμες πίτες, πιτάκια και croissants, κατευθείαν για τον φούρνο σας, σε πολλές λαχταριστές γεύσεις.

Tips για καλύτερα αποτελέσματα στις πίτες και τα γλυκά σας:
* Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάψυξης, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν σωστά πριν τη χρήση.
* Η σφολιάτα και η ζύμη κουρού, αν ζεσταθούν υπερβολικά, δεν δουλεύονται σωστά, οπότε φροντίστε να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους.
* Να σκεπάζετε τα φύλλα με βαμβακερή πετσέτα κατά προτίμηση υγρή, για να μην ξεραίνονται κατά τη διάρκεια της παρασκευής σας.
* Να λαδώνετε ή να βουτυρώνετε καλά, όχι όμως υπερβολικά, τα φύλλα μιας πίτας, έτσι ώστε να γίνει τραγανή, χωρίς να κολυμπάει στο λάδι.
* Να ραντίζετε με κρύο νερό τις πίτες σας πριν τις φουρνίσετε, για να γίνουν πιο τραγανές.
* Να ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (175oC περίπου) για να ψήνεται σε βάθος η πίτα σας, διαφορετικά θα είναι ρόδινη απέξω και ωμή από μέσα.