Η ΕΒΓΑ γιόρτασε τα 80ά γεννέθλιά της με μια βόλτα στην ιστορία του παγωτού σε ένα λεωφορείο αντίκα.

Μ’ ένα παλιό μπλε λεωφορείο, από αυτά που σχεδόν μόνο σε φωτογραφίες διασώζονται πια, η ΕΒΓΑ γιόρτασε τα 80 χρόνια της ταξιδεύοντάς μας στην αυθεντική ιστορία του παγωτού. Ήταν μια ανεπανάληπτη βόλτα, γεμάτη καλοκαίρι, νοσταλγία, Ελλάδα και λαχταριστά παγωτά, με τα οποία η ΕΒΓΑ 80 χρόνια τώρα «φτιάχνει καλοκαίρι» σε μικρούς και μεγάλους!

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ-3

Ένα «μίνι» μουσείο παγωτού και μια βόλτα «όπως παλιά»
Αφετηρία της συγκινητικής διαδρομής ήταν το Ζάππειο. Το λεωφορείο είχε μετατραπεί σε «μίνι» μουσείο παγωτού, φιλοξενώντας έκθεση από παλιές αφίσες και φωτογραφίες που διασώθηκαν στο αρχείο της ΕΒΓΑ και αποτυπώνουν ιστορικές στιγμές της ιστορίας του παγωτού στην Ελλάδα.

Η βόλτα στην ιστορία του παγωτού της ΕΒΓΑ επιφύλασσε απρόσμενες στάσεις, με εκπλήξεις για τους προσκεκλημένους. Σε μια από αυτές, ανέβηκε ένας εφημεριδοπώλης της παλιάς εποχής, κρατώντας ένα «έκτακτο παράρτημα», μέσα από το οποίο οι επιβάτες του λεωφορείου έμαθαν ότι η ΕΒΓΑ επανακυκλοφορεί το παγωτό «ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936. Πρόκειται για το περίφημο παγωτό ξυλάκι που πρώτη η ΕΒΓΑ έφτιαξε στην Ελλάδα – με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αβγά και αρωματική βανίλια – το οποίο της χάρισε βραβείο ευρεσιτεχνίας!

Στην επόμενη στάση οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν τη χαρά να δοκιμάσουν, φρέσκο από την παραγωγή, το «Ξυλάκι όπως παλιά», σε μια στάση έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό.

ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ1

Λίγο πιο κάτω, το λεωφορείο σταμάτησαν πλανόδιοι μουσικοί που, με μια διασκευή του εμβληματικού τραγουδιού των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου «Τόσα καλοκαίρια», απογείωσαν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Το τραγούδι αυτό είναι μάλιστα το μουσικό θέμα που «ντύνει» το διαφημιστικό σποτ των 80 χρόνων της ΕΒΓΑ.

Όπως τόνισε και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΕΒΓΑ, κα Ράνια Λινάρδου : «Το να δουλεύεις για ιστορικές μάρκες και γεύσεις όπως τα παγωτά της ΕΒΓΑ είναι ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις αλλά και αναμνήσεις, όπως το ελληνικό καλοκαίρι, που κάθε χρόνο το ζεις και μετά το αναπολείς. Γιατί στην ΕΒΓΑ πιστεύουμε πως τα παγωτά είναι τα «υλικά» που δροσίζουν την καλοκαιρινή μας ψυχή. Την ψυχή που κουβαλάμε για να αντέχουμε τους χειμώνες!»

Το λεωφορείο της ΕΒΓΑ ολοκλήρωσε τη διαδρομή του στο Ζάππειο, όπου ένας παγωτατζής, ντυμένος στα άσπρα με το καροτσάκι του, όπως τον παλιό καλό καιρό, υποδέχτηκε τους καλεσμένους με περισσότερες αγαπημένες γεύσεις παγωτών ΕΒΓΑ.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis